Je huwelijksuitnodigingen zijn een weerspiegeling van je droomhuwelijk en een eerste blik die je gasten op je droomdag zullen werpen. Ze scheppen opwinding en kondigen een van de belangrijkste dagen van je leven aan. Daarom wil je dat de uitnodiging een prachtige eerste indruk maakt. Wil je de perfecte trouwkaarten maken? Lees dan eerst nog even deze tips door!

Keep it simple

trouwkaart-shit-just-got-real

Kaartje van Kaartje2Go

Minder regels op je uitnodiging maken hem gemakkelijker te lezen en aantrekkelijker. Je hoeft alleen de belangrijkste informatie op de eigenlijke uitnodiging te zetten en extra kaartbijlagen of een website te gebruiken voor meer details. De uitnodiging moet vermelden wie de gastheer van het huwelijk is, de namen van het bruidspaar, de trouwdatum, de tijd, de plaats van de ceremonie en de receptie die volgt.

Bepaal het thema

trouwkaart-shit-just-got-real-binnenkant

Kaartje van Kaartje2Go

Je uitnodigingen zijn hoogstwaarschijnlijk het eerste contactpunt dat je met je gasten hebt en dienen als uitgangspunt van je bruiloftsthema. De uitnodiging geeft je gasten een idee van hoe je bruiloft eruit zal zien – black tie formeel, sprookjesachtig, eenvoudig maar elegant, casual chique, enz. Kies papier en kleuren die je stijl weerspiegelen en draag dat thema dan door op de rest van je bruiloft. Op Kaartje2go heb je keuze uit veel verschillende stijlen en kan je binnen 4 stappen al een uitnodiging via de computer versturen. Als je dit voor 20:00 doet, dan gaat het dezelfde dag nog op de post! Overigens is de eerste kaart ook nog eens gratis.

Papier keuze

trouwkaart-fotos-koppel

Kaartje van Kaartje2Go

Er zijn verschillende papierstijlen om uit te kiezen voor je huwelijksuitnodigingen. De meest populaire zijn zwaar kaartkarton, perkament en katoen. Zwaar kaartkarton is traditioneel het meest gebruikte papier, want het is duurzaam om de postbezorging te doorstaan en kan als aandenken gebruikt worden. Het komt ook in mooie kleuren voor bruiloften, die meestal crème of wit zijn. Vellum is doorschijnend en wordt gebruikt als bedekking over dikker papier. Het kan direct bedrukt worden. Katoen is een duurdere optie, maar het behoudt zijn schoonheid jarenlang en ziet er elegant uit in een album of lijst.

Etiquette van de envelop

trouwkaart-foto-koppel-binnenkant

Kaartje van Kaartje2Go

Het met de hand schrijven van de namen en adressen van je gasten op de enveloppen geeft een persoonlijk tintje en is de traditionele manier om te gaan. Voor een geweldige eerste indruk kun je overwegen een kalligraaf in te huren om je enveloppen te adresseren. Een andere betaalbare optie is digitale kalligrafie en is een betere keuze dan een onleesbaar handschrift. Ook is het netjes om de volledige naam van de gasten te gebruiken en geen bijnaam als je je uitnodigingen adresseert.

Uitnodigingspakket

Samen met de uitnodiging kun je een receptiekaart, reserveringskaart met maaltijd keuze en routebeschrijving bijvoegen. Al deze elementen moeten bij elkaar passen om je thema erin te verwerken. Je zult ook je programma’s, plaatskaarten en bedankbriefjes tegelijk willen bestellen om geld te besparen en er ook zeker van te zijn dat je binnen je thema blijft. Het is aan te bevelen een paar extra uitnodigingen te bestellen voor eventuele aanvullingen van gasten, als je er nog eens een moet sturen en om een aandenken te hebben voor je trouwalbum.

Laat een reactie achter