Als je overweegt om in de nabije toekomst of binnen een paar jaar een huis te kopen, moet je de kennis die je hebt over een hypotheek een beetje opfrissen. Lees artikelen over wat je moet doen voordat je een hypotheek aanvraagt, waar je op moet letten tijdens het proces en hoe je een hypotheek, nadat je je woning hebt gekocht, eigenlijk afbetaald.

1. Je krediet is cruciaal

Bij het afsluiten van een hypotheek komt het een en ander kijken. De bank riskeert veel geld en ze zijn sinds het debacle van de subprime-hypotheek steeds voorzichtiger geworden. Om in aanmerking te kunnen komen voor een hypotheek is een goed krediet van essentieel belang.

2. Hoeveel kun je je veroorloven om te lenen?

Hypotheekverstrekkers willen ervoor zorgen dat je niet te veel leent. Ze kijken naar de hoogte van de betalingen van je hypotheek ten opzichte van je inkomen, zodat ze er zeker van zijn dat je het echt kunt betalen. Maak ook eens eigen hypotheek berekeningen om een idee te krijgen over hoeveel je je kunt veroorloven om te lenen.

geld

3. Koop je voor het eerst een woning?

Als je voor het eerst een woning koopt, let dan extra goed op. Je komt mogelijk in aanmerking voor een speciale hypotheek. Soms zijn deze extreem duur en soms ook juist niet. Zorg ervoor dat je bekend bent met de mogelijkheden en beperkingen voor deze hypotheken.

4. Wat moet je doen als je je droomhuis hebt gevonden?

Een hypotheek met een vaste rente voor bijvoorbeeld 30 jaar is over het algemeen, vooral als je verwacht dat je meer dan 5 jaar in het huis blijft, de veiligste en de beste gok. Het is gemakkelijker om een vaste rentehypotheek te hebben. Weet goed wat voor hypotheekvormen er allemaal zijn.

droomhuis

5. Wat als je een risicovollere hypotheek kunt betalen?

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor een hypotheek. Misschien kom je er wel achter dat enkele van de meest creatieve hypotheken (zoals een hypotheek waarbij je alleen rente betaald of hypotheken met een aanpasbare rente) het beste bij je passen. Deze hypotheken kunnen voor zelfstandigen met onvoorspelbare (maar voldoende) inkomsten, vastgoedbeleggers en kopers met een specifiek plan dat bij deze leningen past best een goed idee zijn. Je kunt jezelf hiermee echter ook in de problemen brengen, dus het loont om meer te weten te komen over de risico’s. Ontdek waar je bij elk type hypotheek op moet letten.

6. Wat als je een tweede hypotheek overweegt?

Met een tweede hypotheek kun je tegen de waarde van je woning geld lenen. Je kunt zo in aanmerking komen voor het lenen van een groter bedrag met een aantrekkelijk tarief. Ontdek hoe je een tweede hypotheek kunt gebruiken en wat de valkuilen zijn.

7. Wat als je te weinig geld hebt voor een aanbetaling?

Het is mogelijk om ook zonder een aanbetaling van 10%-20% een hypotheek te krijgen. Tegenwoordig krijgen mensen een hypotheek zonder geld in te leggen. Er zijn een paar legitieme programma’s waarmee je een hypotheek kunt afsluiten terwijl je geen eigen geld hebt. Maak kennis met enkele van de veiligere hypotheekprogramma’s die er zijn.

8. De herfinanciering van een hypotheek

Er kan een tijd komen dat je een betere hypotheek kunt krijgen. Misschien is de hypotheekrente veranderd of is je eigen krediet verbeterd. De herfinanciering van een hypotheek is wanneer het om de juiste redenen wordt gedaan een krachtige stap. Zoek uit wanneer het zinvol is om een hypotheek te herfinancieren en hoe dat dan moet.

Laat een reactie achter