De zomer is een tijd waarin je rekening moet houden met felle zonneschijn en je ziet in dit seizoen vaak prachtige bloemmotieven en lichte, luchtige kleuren. Je interieur en met name de raambekleding moeten dit tijdens de zomer weerspiegelen. In het ideale geval wil je tijdens de zomer raamdecoratie, die veel daglicht zal binnenlaten om je zo te helpen genieten van de lange zonnige dagen. Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen om die zomerse sfeer in je huis te creëren en je zult merken dat het aanpassen van het raamdecor een groot verschil zal maken.

Kleurenpalet

Wanneer je de lenteschoonmaak houdt, overweeg dan om een nieuwe set bekleding aan te schaffen om de oude bekleding te vervangen. Niet alleen de gordijnen kun je vernieuwen maar je kunt ook de hoezen van de stoelen en banken, kussenhoezen, plaids en vloerkleden veranderen. Stap over op een lichter kleurenpalet met pasteltinten dat beter past bij de zomerse kleuren. Je kunt ook hier en daar wat kleur toevoegen door bijvoorbeeld gewaagde plaids en kleden met geometrische patronen neer te leggen of met behulp van bloemenkussens op de bank.

Jaloezieën

Lichte gordijnen op maat, vouwgordijnen, jaloezieën of lamellen zijn een geweldig idee voor de zomer. Jaloezieën in het bijzonder zijn echt geweldig omdat ze gedeeltelijk of volledig kunnen worden opgetrokken om zo meer zonlicht binnen te laten. Jaloezieën kunnen helemaal naar beneden worden gelaten voor meer privacy en als ze op de juiste manier worden gekanteld toch nog veel licht binnenlaten. Dus, licht gekleurde jaloezieën en gordijnen kunnen het uiterlijk van je ramen voor de zomer volledig veranderen.

lichte gordijnen

Meubels opnieuw neerzetten

Meubilair dat dicht bij de muur staat, kan een rommelig gevoel creëren. Niet alleen kan het de hoeveelheid natuurlijk licht dat via de ramen naar binnenkomt blokkeren en belemmeren het kan ook een gesloten gevoel aan de ruimte geven. Het verplaatsen van het meubilair en het vrij laten van de ramen voorkomt het blokkeren van natuurlijk licht en maakt een kamer lichter, luchtiger en meer zomers. Overweeg zelfs om tijdelijk een paar meubels, die niet strikt noodzakelijk zijn, uit een kamer te verwijderen. Dit helpt om meer ruimte te creëren en zorgt voor een betere natuurlijke verlichting van een kamer.

Denk groen

Planten in potten (natuurlijk of kunst) die dicht bij ramen worden geplaatst, kunnen ook helpen om dat zomerse effect te creëren. Plaats planten dicht bij ramen om buiten een beetje binnen te halen en geef ze zo het natuurlijke licht van de zon die ze nodig hebben om te overleven. Overweeg om een vensterbank met kleurrijke zomerbloeiers, wat kruiden of gewoon wat plantjes, die minimaal onderhoud vereisen te maken.

planten bij het raam

Laat een reactie achter