De hele reden achter het kopen van een draagbare ijsblokjes machine is om minder gedoe te hebben met ijs, in plaats van heen en weer te rennen naar de vriezer of winkel om ijs in te slaan.
Om ervoor te zorgen dat je nieuwe ijsblokjes machine soepel werkt en je de best mogelijke ervaring geeft, is Grandlife hier om een paar eenvoudige gebruikstips te geven die je koel houden onder druk bij elke gelegenheid.
Tip #1: Kies je locatie verstandig
Voor een vaste ijsmaker is de locatie niet per se zo’n probleem. Ingebouwde ijsblokjes machines zijn namelijk gemaakt om temperatuurschommelingen buiten te weerstaan. Dit betekent dat als het buiten 30 graden is, je ijsmaker je ijs nog steeds bevroren zal houden.
Tegelijkertijd moet je, als je een inbouw apparaat installeert, waarschijnlijk een locatie kiezen die gemakkelijk toegankelijk is en niet beneden in de kelder. Het doel is om waar mogelijk aanwezig te zijn, dus het kiezen van een ruimte waar je gemakkelijk heen en weer kunt gaan van de actie geeft je de beste ervaring.
Draagbare ijsblokjes machines zijn wat lastiger. Deze apparaten zijn compact en hebben een stopcontact nodig om te functioneren. Deze apparaten zijn ideaal als je al een plek in gedachten hebt om de stekker in het stopcontact te steken, maar als je denkt dat je ze mee kunt nemen naar het park, moet je misschien een verlengsnoer meenemen. In de wetenschap dat je een stopcontact moet gebruiken om het te laten werken, wordt het kiezen van een plaats om het gedurende de dag of nacht te plaatsen een bewuste beslissing.
Het is waarschijnlijk geen goed idee om je draagbare ijsmachine direct naast drank of andere dranken te zetten, omdat iemand er mogelijk iets in zou kunnen morsen. Tegelijkertijd wil je het ijs niet helemaal scheiden van de bar, want dan zal iedereen je blijven vragen waar het ijs is! Wij stellen voor dat het ijs en de dranken op dezelfde toonbank staan, maar aan tegenovergestelde uiteinden, of plaats de ijsmaker achter de bar. Een aparte ruimte aanwijzen voor je ijsmaker is altijd een goed idee om potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen, zoals iemand die hem omstoot en breekt.
Ook moet je in gedachten houden dat een draagbare ijsmaker gevoeliger is voor de buitentemperatuur. Dit betekent dat je je apparaat niet naast de grill, oven of open haard moet zetten, omdat de warmte van die structuren je ijs zal doen smelten. Uiteindelijk ben je beperkt tot waar een stopcontact beschikbaar is, maar je kunt voorzorgsmaatregelen nemen om je apparaat en je gemoedsrust te bewaren.
Tip #2: Houd je water schoon
Niemand houdt van ijsblokjes die er vies of troebel uitzien, en de beste manier om te voorkomen dat er vuil of bacteriën in de dranken van andere mensen komen, is het water in je apparaat te vervangen. Als je een ijsblokjes machine hebt, realiseer je je misschien niet dat het water dat je in de machine achterlaat wordt gerecycled om andere ijsblokjes te maken als het niet wordt gebruikt. Na verloop van tijd kan dat water vervuild raken doordat iedereen zijn handen erin steekt en zijn kopjes vult, dus af en toe is het een goed idee om het water te verversen en de hele nacht de boel fris te houden.
Voor een meerprijs kun je zelfs een goede ijsblokjes machine kopen die zelfreinigend is, dus minder werk en meer tijd om te ontspannen!
Tip #3: Wees beschermd
Na deze andere tips overwogen te hebben, is het meest cruciale dat we willen benadrukken het belang van een garantie. Het is altijd een goed idee om de reviews van andere modellen – inbouw en draagbaar – te lezen om een idee te krijgen hoe lang je apparaat meegaat.
Als je overweegt een ijsmachine te kopen, doe dan je onderzoek en zoek er een met 1 jaar garantie. Als je al een ijsmachine hebt, maar je hebt geen garantie, maak je dan geen zorgen! Bij veel bedrijven kun je een garantie voor je apparaat kopen als het vrij recent is gekocht. Helaas gelden garanties niet voor alle merken ijsmakers, maar door productbeoordelingen te lezen en merken te onderzoeken, zul je je apparaat jarenlang kunnen onderhouden.
Tip #4: Bewaar wat gemaakt is
Zoals we al eerder zeiden, wordt bij een draagbare ijsblokjes machine het overgebleven ijs door het apparaat gerecycled om de volgende partij ijs te maken. Dit proces kan enigszins frustrerend zijn als je veel gasten hebt die wachten op een drankje, maar de timing is voortdurend een probleem. Om dit probleem tegen te gaan stellen we voor dat je het gemaakte ijs in een koeler doet die je naast de bar of het drankstation kunt zetten. Een aparte koeler kan je ijs gekoeld en klaar voor gebruik houden, in plaats van het gewoon in de ijsmaker te laten zitten, waardoor meer ijsproductie wordt voorkomen.
Draagbare ijsmakers zijn niet echt ontworpen om veel ijs op te slaan. Dus om ervoor te zorgen dat je gasten voortdurend toegang hebben tot ijs, kun je het gemaakte ijs in een koelbox dumpen waaruit mensen zichzelf kunnen bedienen, of in een ijskast gevuld met andere dranken. Het gebruik van een aparte koeler biedt ook meer mogelijkheden voor plaatsing als er geen stopcontacten beschikbaar zijn voor de ijsmaker.
Bij een inbouw ijsmaker is de opslag al geregeld. Er wordt al voortdurend ijs gemaakt en opgeslagen, en ze zijn ontworpen om wat gemaakt is stabiel te houden.
Laat een reactie achter