De eerste dagen van het daten zijn vaak de leukste. Dit is de tijd dat je constant blijft denken aan je meisje en hoe je haar gelukkig kunt maken. Van bloemen en chocolaatjes tot ballonnen, je hebt veel plannen, die gegarandeerd een glimlach op haar gezicht toveren.

Maar als die eerste tijd eindigt voel je je steeds minder gemotiveerd om echt indruk op haar te maken. En dat is waar problemen ontstaan en relaties uit elkaar vallen als je geen relatiecoach inschakelt.

Om je relatie optimaal te houden, volgen hier enkele tips om een meid het hof te maken:

1. Wees oprecht

date-koffie

We leven in een wereld waarin echt zijn een zeldzame eigenschap is geworden. Mensen zijn soms nep of doen zich anders voor om indruk op een meid te maken. Denk maar aan online social media platforms, waar alleenstaande mannen en vrouwen ‘perfecte plaatjes’ van zichzelf creëren.

Maar persoonlijk kan een scherp oog echte mensen onderscheiden van onechte mensen. Wees oprecht, zo word je gewaardeerd om wie je werkelijk bent.

2. Wees ridderlijk

Ik zou sterk willen geloven dat ridderlijkheid niet dood is. Wees beleefd, open deuren, loop aan de verkeerszijde van de weg en begeleid haar en haar vriendinnen naar huis.

Je denkt misschien dat dit kleine dingen zijn, maar deze kleine gebaren zullen nooit onopgemerkt blijven. Het is niet dat ze deze dingen niet zelf kan, maar het is altijd fijn om te weten dat er iemand is die op haar let.

3. Geef haar jouw onverdeelde aandacht

Leg die mobiele telefoon naast je neer als je bij haar bent. Je hebt voldoende tijd om de score van de wedstrijd te controleren of om je berichten en e-mails te beantwoorden wanneer je thuis bent. Tenzij het buitengewoon dringend is, wordt het altijd gewaardeerd als je de telefoon met rust laat en jouw onverdeelde aandacht aan haar schenkt. Vraag bijvoorbeeld naar haar sterrenbeeld en of ze daarin gelooft.

4. Let goed op wat ze leuk vindt

speeddate-drankje

Maak altijd mentale aantekeningen van haar voorkeuren en antipathieën en verras haar wanneer ze het het minst verwacht. Neem haar mee naar haar favoriete concert, bestel haar favoriete drankje, en merk het op wanneer ze naar de kapper is geweest of iets anders draagt.

Ze zal het erg waarderen dat je grote interesse hebt in haar en wat ze leuk vindt, en het zal haar een heel gelukkig gevoel geven.

5. Wees er voor haar als ze iemand nodig heeft

Je hoeft absoluut geen deurmat voor een meid te zijn, maar je wilt zeker haar schouder zijn om op te huilen als ze het nodig heeft. Als ze iemand aan haar zijde nodig heeft, zorg er dan voor dat jij het bent. Het zal haar laten zien hoe toegewijd, betrouwbaar en serieus je bent om haar in je leven te hebben en om in haar leven te willen zijn.

6. Blijf niet over jezelf praten, leer te luisteren

Niemand houdt van iemand die alleen over zichzelf praat en geen interesse toont om over de ander te leren. Als je alleen maar blijft opscheppen over jezelf en je leven, dan kun je er zeker van zijn dat ze hier snel op uitgekeken is. Toon oprechte interesse om haar beter te leren kennen; het zal je ver brengen.

7. Zorg dat ze zich speciaal voelt

date-man-vrouw-laptop

Als ze een slechte dag heeft, laat haar dan haar hart luchten en steun haar. In feite hoef je alleen maar te luisteren.

Onthoud kleine afspraakjes zoals de eerste keer dat je elkaar ontmoette of de eerste keer dat je haar meenam op een date. Doe je best om deze momenten met haar te vieren. Doe alles wat in jouw vermogen ligt om ervoor te zorgen dat ze zich geliefd en gekoesterd voelt.

8. Bewaar dat verrassingselement

Nu je weet wat haar gelukkig maakt, kun je haar verrassen door die informatie in jouw voordeel te gebruiken. Als ze een perfecte droomdate in gedachten heeft, laat het dan voor haar uitkomen. Als ze zich neerslachtig voelt, kom dan bij haar om een tochtje met haar te maken. Houd het verrassingselement levend om haar verwondering en opwinding gaande te houden.

9. Laat haar weten dat je aan haar denkt

Stuur haar midden op de werkdag een berichtje om te vragen hoe haar dag verloopt of haal haar op van haar werk, zodat je die extra 30 minuten krijgt om samen door te brengen. Stuur haar een “goedemorgen” als je wakker wordt of stuur haar onverwachts bloemen of een klein cadeautje. Hoe groot of klein het ook is, het laat haar zien dat je aan haar denkt.

10. Stel je open voor haar

Veel mannen wordt geleerd dat kwetsbaarheid iets slechts is. Denk er echter eens over na. Je stelt je alleen open voor mensen waar je echt om geeft en waar je je echt prettig bij voelt. Als je praat over je angsten of problemen of wat je verdrietig maakt, laat dat  zien dat je echt in haar geïnvesteerd bent en er niet alleen bent om je tijd te doden.

We leven in een wereld waarin vrouwen sterk en onafhankelijk zijn. Ze hebben geen man nodig om voor hen te zorgen. Ze hebben niet iemand nodig die een date kan betalen. Dat kunnen ze prima zelf.

In plaats daarvan zijn ze opzoek naar een man die haar goed behandelt, want op de een of andere manier is dat in de 21e eeuw zeer zeldzaam geworden. Zorg dat ze zich geliefd en speciaal voelt. Probeer altijd in die eerste fase te blijven, zelfs als je al een tijdje een stabiele relatie hebt.

Zo ga je elkaar nooit voor lief nemen. Vaak is spontaniteit het belangrijkste voor een gelukkige relatie. Wees alert en ben voorbereid op alles wat er kan gebeuren. Op haar beurt zal ze jou ook verrassen met haar liefde en loyaliteit.

Laat een reactie achter