Trends komen en gaan en dat is goed terug te zien in de interieur designen, die we voorbij zien komen. Maar sommige ontwerpen zijn echt tijdloos. Dit is bijvoorbeeld het geval met een industrieel ontwerp. Het is je misschien wel opgevallen dat veel van onze artikelen beginnen met te benadrukken dat een industrieel ontwerp de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Je kunt er niet omheen. Een industrieel interieurontwerp is een trend, die elk jaar populairder wordt, steeds terug blijft komen en niet meer weg te denken valt. Integendeel, het heeft Steel Vintage geholpen om te groeien en uit te breiden omdat steeds meer mensen industriële meubels voor thuis of voor op kantoor kiezen. En daar ligt de fundamentele vraag: waarom is een industrieel ontwerp nu eigenlijk zo populair?

Er zijn zes belangrijke redenen waarom een industrieel interieur zo populair is:

  • Uniek
  • Voelt speciaal aan
  • Maakt een geweldige eerste indruk
  • Ziet er fantastisch uit
  • Maakt gebruik van duurzaam verkregen materialen
  • Gaat een leven lang mee

Laten we deze redenen eens wat meer toelichten.

Uniek

industrieel interieur

Een industrieel ontwerp is uniek. Het biedt iets anders dan het veilige, voorspelbare en soms saaie interieurontwerp, dat we tegenwoordig veel zien. Een modern interieurontwerp kan er ook heel gewoon uitzien. Hetzelfde kan niet gezegd worden van een industrieel ontwerp. De kale, robuuste, rauwe, simplistische benadering is de kracht ervan. Less is duidelijk more.

Speciaal

industriele-slaapkamer

Als het gaat om het inrichten van een kamer of van een ruimte, zoeken mensen en bedrijven vaak naar de goedkoopste en de veiligste optie, wat eigenlijk ook wel begrijpelijk is. En eerlijk gezegd is daar ook niets mis mee. Maar soms is het de moeite waard om wat meer te betalen voor een interieur dat extra speciaal aanvoelt zoals bijvoorbeeld industriële vitrinekasten. Een industrieel ontwerp en dan vooral wat betreft het meubilair, voelt bijzonder aan. De kwaliteit van de gebruikte materialen en de aandacht voor detail, die je in elk meubelstuk terugziet, geven je een speciaal gevoel.

Maakt een geweldige eerste indruk

kantoor-industrieel

De eerste indruk is vooral in de zakenwereld heel erg belangrijk. Het uitnodigen van potentiële klanten voor vergaderingen bij je op de zaak is belangrijk en je wilt dat ze weten dat jouw bedrijf gewoon fantastisch is. Het maken van een goede eerste indruk kan het verschil zijn tussen het veiligstellen of het verliezen van een zakelijke deal.

Een hoogwaardige industriële inrichting kan een goede eerste indruk maken. Het ziet er geweldig uit en geeft een gevoel van luxe. Het plaatsen van bijvoorbeeld industriële kasten geeft meteen al een andere sfeer aan een kamer.

Ziet er fantastisch uit

Dit is ongetwijfeld de belangrijkste reden waarom een industrieel interieur zo populair is. Het ziet er fantastisch uit. Het hele punt van het inrichten van een ruimte is dat je wilt dat het er goed uitziet. Je wilt dat het een ruimte is, waarin je je prettig voelt. Genieten van de omgeving waarin je je bevindt, kan jou en anderen helpen om je thuis te voelen, je meer te ontspannen, je comfortabeler te voelen en het kan zelfs je productiviteit verbeteren.

Duurzaam verkregen materialen

industriele-wand

Mensen worden zich steeds bewuster van hun ecologische voetafdruk en zijn zich bewust van de impact die wij op de aarde hebben. ‘Groen’ en milieuvriendelijk zijn, is een groeiende wens van steeds meer mensen en bedrijven.

Laat een reactie achter