De zomer komt er eindelijk aan! Nu wordt het tijd om je winterjas uit te doen en je klaar te maken om de zon te omhelzen.

Maar wacht eens even? Jouw balkon of tuin ziet er nog helemaal niet uit!? Wees er maar niet al te gestrest over, want Grandlife is hier om je te helpen! Zie je balkon of tuin als een verlenging van jouw binnenruimte. Je wilt met gemak van de ene ruimte naar de andere kunnen gaan.

Het klinkt misschien lastig, maar zelfs als je balkon slechts een vierkante meter is, kun je van het balkon genieten! Dus stroop je mouwen op en doe je werkkleding aan want we gaan je leren hoe je je balkon of tuin als een professional kunt inrichten! We helpen je om je gedateerde armoedige plekje om te toveren tot een zomerparadijsje dat je vrienden en familie jaloers zal maken!

1. Kleurenpaletten

Net als bij het ontwerpen van interieurs, moet je voordat je begint met het ontwerpen van je tuin of balkon een kleurenpalet kiezen. Neem als sterke basiskleur altijd groen, gebruik zoveel groen als je wilt, maar probeer in het begin niet meer dan drie levendige kleuren te kiezen. Hoe meer kleuren je hebt, hoe kleiner en rommeliger de ruimte eruit ziet.

tuin met kleur verf

2. Pimp je potten op

Versier met behulp van kiezels of stenen als decoratieve toplaag jouw potten. Kiezelstenen zullen ervoor zorgen dat de bovenste laag aarde na het besproeien mooi zal blijven liggen en het zal helpen om de groei van onkruid tegen te gaan. Het beschilderen van bestaande potten of het kopen van potten, die zijn geschilderd in trendy kleuren, zal ook helpen om je kleine tuin een opknapbeurt te geven!

opgepimte bloempotten

3. De grootte maakt wel degelijk uit

Overweeg de maten van de potten en planten voordat je ze koopt en denk goed na of je een verzameling van verschillende formaten of een minimale look wilt creëren. Je zult ook moeten beoordelen welke look het beste bij je algehele gewenste stijl past en als je een balkon hebt, moet je rekening houden met het gewicht. Houd er wel rekening mee dat in een kleine tuin of op een balkon een grote bak met planten erin een grotere perceptie van ruimte kan creëren dan 20 kleinere potten van verschillende grootten.

4. Kies de juiste planten

Kies om jouw balkon of kleine tuin te versieren onderhoudsarme planten, die alle weersomstandigheden kunnen weerstaan. Deze planten zijn perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een weelderige look voor hun tuin zodat deze planten vrij kunnen groeien en dat je al snel heb je een prachtig, weelderig paradijsje hebt.

planten in je tuin

5. Tafels en stoelen

Als je wilt genieten van een brunch in de zon, dan is goed tuinmeubilair een must! Kies voor balkons en kleine tuinen voor lichtgewicht, kleurrijk meubilair en kies met hartenlust voor pluche bijzetmeubelen of kleine buitenmeubels. Op Leen Bakker Tuin heb je in ieder geval veel keuze.

6. Denk aan je privacy

Wil je niet dat je buren over jouw railing of hek kunnen gluren terwijl jij van de zon geniet, probeer dan bamboe te gebruiken of maak met kruipende- of wijnstokplanten een groen scherm.

privacy in je tuin

7. Kunstmatige vloeren

Heb je er genoeg van om naar saai, lelijk grijs beton onder je voeten te kijken? Upgrade dan jouw kleine tuin met vlonders of stukken kunstgras om jouw balkon meer kleur en levendiger te geven.

kunstmatige vloeren

8. Verticale tuinen

Laat je inspireren door de beelden van de magische hangende tuinen van Babylon! Maak gebruik van de ruimte door verticaal hangende planten en potten te gebruiken.

9. De verlichting

Verander jouw balkon of kleine tuin in een magische ruimte en creër met mini- lantaarnsnoeren, kerstverlichting of kleine hanglampen een gezellige romantische sfeer. Om een ​​extra illusie van ruimte aan je kleine tuin of balkon toe te voegen, hang of zet je een grote spiegel of een groep spiegels tegen het hek of de muren van je ruimte.

10. Denk duurzaam

Investeer in duurzaam en comfortabel tuinmeubilair waarin je achterover kunt leunen, je kunt ontspannen en kunt genieten van jouw eigen mini-paradijsje zonder je zorgen te hoeven maken over de effecten van het weer. Kies voor heldere levendige kleuren om je lente- en zomerflora te versterken en aan te vullen.

Laat een reactie achter