Laten we eerlijk zijn, wanneer we aan een mannenappartement denken, verwacht 9 van de 10 mensen zeker geen harmonieuze inrichting. Toch bewijzen sinds enige tijd moderne mannen het tegendeel. Want coole ontwerpen en chique stijlen vinden geleidelijk hun weg naar de mannenhuizen. Dit verhoogt tevens hun eigen feel-good factor en wordt bijzonder goed ontvangen door het vrouwelijke geslacht. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zijn hier een paar ideeën die jouw mannenwoning zullen doen schitteren.

Less is more

bruine tinten woonkamer

Het is bekend dat mannen in hun appartementen weinig denken aan decoratie, bloemen en andere franjes. In plaats daarvan wordt de nadruk gelegd op duidelijke vormen en rechte lijnen. De trend gaat in de richting van minimalisme, zodat het essentiële in het middelpunt van de belangstelling staat en beter naar voren komt. Gordijnen, kussens of tapijten zijn niet nodig om de weinige maar kwalitatief hoogwaardige meubels in het juiste licht te zetten.

Klasse in plaats van massa

woonkamer-led-verlichting

Waar vrouwen vaak zweren bij “meer is meer”, zijn mannen duidelijk voorstanders van enkele maar kwalitatief hoogwaardige producten. Dit geldt ook voor de inrichting van de woning. Hier moet je liever wat meer geld uitgeven, zodat het gekozen meubelstuk niet alleen overtuigt met de optiek, maar ook met de hoge kwaliteit. Dergelijke aankopen zullen jou voor een langere periode begeleiden. Online vind je uitstekende leveranciers van hoogwaardig meubilair en meubels die kwaliteit beminnende harten sneller doen kloppen.

Hoog voor functionaliteit

behang in de woonkamer

Chique meubels moeten altijd scoren met functionaliteit. Want zelfs de mooiste meubels kunnen alleen in aanmerking worden genomen als ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en comfortabel. Immers, de belangrijke dingen van een man, zoals bijvoorbeeld een televisietoestel, spelconsole of stereo-installatie, moeten een veilige maar altijd zichtbare plaats kunnen innemen. Bijzonder praktisch is meubilair met meerdere functies tegelijk. Planken die kunnen worden omgevormd tot een bureau door slim uit te klappen, kasten die onder trappen of bedden met een oneindige hoeveelheid opbergruimte worden geplaatst. Multifunctionaliteit kent nauwelijks grenzen.

Vind de balans

Wanneer je bij de vorige ideeën blijft, geef je jouw appartement een mannelijke stijl. Zorg er echter voor dat de minimalistische inrichting er niet koel of saai uitziet. Daarom is een zekere balans essentieel. Zorg voor afwisseling met enkele trendy accessoires zoals vazen, planten of foto’s en creëer een gezellige sfeer die je uitnodigt om te blijven hangen.

Laat jouw persoonlijkheid voor zich spreken

woonkamer

Met al het chique en functionele meubilair, de discrete decoratie en de eenvoudige stijl die het mannelijke karakter van een appartement uitmaken, mag jouw eigen persoonlijkheid niet verloren gaan. Individualiteit is het toverwoord. Je bent een gepassioneerd muzikant, voetbalfan, fotograaf of kunstenaar. Afhankelijk van jouw passies en hobby´s, zullen verzamelobjecten of decoratieve objecten, jouw huis een zeer persoonlijke toets geven. Stem jouw appartement af op jouw voorkeuren en nieuwe bezoekers krijgen direct een beeld van jouw karakter.

Voel je goed

Jouw huis moet een thuis zijn – de plek waar je jezelf na een lange dag op het werk kunt terugtrekken om jouw batterijen op te laden. De plek waar je leuke uren kunt doorbrengen met familie, een eventuele partner en vrienden. De plaats waar je je onvoorwaardelijk op je gemak moet voelen. Daarom kunnen alle inrichtingsideeën voor een mannelijke stijl alleen met succes worden gebruikt als je ze naar jouw eigen ideeën en wensen uitvoert. Tips en trucs zijn zeer nuttig, maar jouw eigen welzijn moet altijd op de eerste plaats komen. Want dan kan jouw stijlvolle appartement ook een echt thuis worden.

Laat een reactie achter