Kom je vanuit uit Midden- of Oost-Europa naar Nederland om hier te gaan wonen en werken? Voor nieuwe inwoners in Nederland gelden een aantal verplichtingen en zaken die belangrijk zijn om te regelen voor je inschrijving. Denk bijvoorbeeld het verplicht afsluiten van een basis zorgverzekering, en het regelen van een autoverzekering als je een auto op je naam hebt staan. Naast de verplichte verzekeringen zijn er ook andere nuttige verzekeringen die interessant zijn om te overwegen. In dit artikel lees je hier meer over.

Welke verzekering heb je nodig in Nederland?

contract-ondertekenen

Je hebt in elk geval een basisverzekering nodig voor standaard zorgkosten zoals een bezoek aan de huisarts of aan het ziekenhuis, en medicatie bij de apotheek. Het is verstandig om naast de verplichte basisverzekering ook na te denken over wat voor zorgkosten je verwacht het komende jaar. Verwacht je bijvoorbeeld dat je specialistische zorg nodig hebt? Dan is het goed om ook een aanvullende verzekering voor je ziektekosten te overwegen en een polis te kiezen die bij je past.

Welke verzekeringen zijn nog meer handig?

Naast de ziektekostenverzekering, raden we je aan om ook andere verzekeringen in je overweging mee te nemen. Bijvoorbeeld een woonhuisverzekering voor je woning, en een inboedelverzekering voor je spullen en eigendommen. Hiermee worden de kosten gedekt voor je spullen en je huis als je onverhoopt schade hebt opgelopen, bijvoorbeeld door een incident zoals een lekkage of brand. Zo ben je voorbereid op de toekomst en voorkom je dat je hoge kosten moet betalen als er iets kapot gaat van jezelf of van iemand anders.

Klantenservice in je eigen taal

bellende-man-telefoon

Zoek je nog een goede verzekeraar voor deze verschillende verzekeringen, en wil je graag een service in je eigen taal? Dan is https://polisa.nl/nl/ een geschikte en voordelige verzekeringsmaatschappij. Zij hebben zich specifiek gericht op mensen die vanuit Midden- of Oost-Europa naar Nederland verhuizen, en bieden een klantenservice in je eigen taal. Spreek je bijvoorbeeld Roemeens of Pools? Dan kun je eenvoudig communiceren en vragen stellen in jouw moedertaal.

Verzekering voor je motorvoertuig

Als je een motorvoertuig zoals een motor of auto op je naam hebt staan, is een WA-verzekering minimaal verplicht. Deze dekt de kosten als je in het verkeer schade aanricht aan iemand anders bij een ongeval. Naast de standaard WA-polis is het ook raadzaam om een extra dekking zoals de allrisk-polis af te sluiten die schade aan je eigen auto vergoedt.

Er zijn verschillende verzekeringen voor ieder voertuig. Heb je bijvoorbeeld voor je werk een bestelauto? Dan kun je ook je bestelauto verzekeren bij Polisa. Zij bieden een korting aan op de polis voor de schadevrije jaren die je al hebt opgebouwd uit je geboorteland.

Kortom: via Polisa regel je al je verzekeringen gemakkelijk in één keer en in je eigen taal!

Laat een reactie achter