Thuis is een schuilplaats en een plek om je vrij te voelen en te doen wat je zelf wilt. Thuis is de plaats waar je kunt ontspannen of werken, samenkomen en plezier maken of je verstoppen voor problemen. En dat is wat het zo bijzonder maakt.

Niet elke plaats waar men verblijft is echter thuis. Om een one-of-a-kind aangepaste woning te maken moet je in een levenloze en onverschillige woning je eigen persoonlijkheid inbrengen die tot uitdrukking komt in allerlei kleine details. Het zijn juist de kleine dingen die je huisinterieur een persoonlijk tintje geven en een unieke sfeer scheppen.

Hierbij 5 slimme en originele ideeën over hoe je je huis kunt personaliseren.

1. Vertel een levensverhaal door foto’s

foto-op-hout-woonkamer

Foto’s zijn een prachtige manier om je huis te vullen met gelukkige familieherinneringen. Door foto’s van jou en je meest dierbaren kun je emotionele en spannende levensverhalen vertellen, en tegelijk een unieke persoonlijke woninginrichting creëren.

Er zijn veel manieren om foto’s thuis uit te stallen – van kleinere ingelijste afbeeldingen of fotosouvenirs die in groepjes op horizontale oppervlakken (op een bureau, op de schoorsteenmantel, enz.) gerangschikt zijn, tot grotere afbeeldingen op posterformaat die aan de muren gehangen worden.

Foto’s kunnen zowel als afdrukken als als artistieke fotowerken worden tentoongesteld. De alternatieven zijn een foto op canvas of aluminium platen, op acrylglas, maar ook een foto op hout is mogelijk (zie hierboven).

Het resultaat is altijd verbluffend en geladen met sterke emoties en onvergetelijke herinneringen.

2. Stel je persoonlijke verzamelingen ten toon

vinyl sleeves on white wooden cube shelf

Elk lid van de familie heeft zijn eigen talenten, hobby’s en interesses. Velen gaan verder en verzamelen verbazingwekkende spullen uit grote passie. Zulke verzamelingen zijn unieke reizen door culturen, tijd en ruimte, en onthullen veel over de persoonlijkheid. Daarom is het laten zien van persoonlijke verzamelingen een prachtige manier om je interieur een persoonlijk tintje te geven.

Oud of nieuw, gekocht of gevonden, de verzamelde spullen moeten goed georganiseerd worden en mooi uitgestald in een creatieve vormgeving die de aandacht trekt.

Tenslotte kun je ervoor kiezen de Feng Shui principes te volgen en de voorwerpen van je verzameling(en) dienovereenkomstig uit te stallen.

3. Laat een boodschap achter op een krijtbord muur

Chalkboard Blackboard Vinyl Wall Sticker | Vinyl Impression

Krijtborden zijn de laatste tijd een populair voorwerp geworden en zijn opgenomen binnen verschillende inrichtingsstijlen. Eén ding is echter zeker – deze voorwerpen bieden een unieke gelegenheid om het interieur van je woning sterk te personaliseren.

Krijtborden worden met succes gebruikt als interieur-accenten, maar ook als zeer praktische en functionele voorwerpen. Je kunt er op tekenen wat je maar wilt en zo een heel eigen persoonlijk ontwerp maken. Of je kunt ze voor meer praktische doeleinden gebruiken en er boodschappen op achterlaten voor andere familieleden en er zelfs enkele inspirerende citaten op schrijven.

Het mooiste is dat wat je ook op het krijtbord tekent, je het gemakkelijk kunt veranderen en een ander ontwerp, plaatje of boodschap kunt laten aanbrengen. Elke dag opnieuw! Is dit niet leuk!

De krijtbord muurverf zelf is een speciale verf en is gemakkelijk aan te brengen. Bovendien is het niet nodig om het krijtbord alleen in zwart te schilderen. Je kunt het in elke kleur schilderen die je maar wilt!

4. Deel je talent met de wereld

witte-slaapkamer-kunst-kleuren

Als je creatief bent en een hobby hebt, wees dan dapper en deel het met anderen via je interieur. Je creatieve werken zijn sterk geladen met je persoonlijkheid en als je ze verwerkt in je interieur, zullen ze een heel eigen en bijzondere woonsfeer creëren.

Als je breit, maak dan kussenslopen, tafelkleden of dekens. Of je nu een hobbyschilder bent of een semi-kunstenaar, of je bezighoudt met decoupage, pottenbakken, of bloemschikken ontwerpen, laat zien wat je hebt gemaakt.

Niets kan het interieur zoveel personaliseren als doe-het-zelf decoraties die door getalenteerde familieleden gemaakt zijn.

5. Breng je avonturen in kaart

Familie-uitstapjes naar dichtbij of ver weg behoren tot de grootste en opwindendste ervaringen in het leven. Elke reis is een avontuur en schept levenslange herinneringen. Veel bedrijven bieden interessante voorwerpen aan die de familie kan gebruiken om deze herinneringen levend te houden en er veel plezier aan te beleven.

houten-wereldkaart

Denk aan een interactieve kaartprint of canvas die je aan de muur kunt hangen en waarop je alle plaatsen kunt markeren waar je met je gezin geweest bent. De kaart laat een grote mate van personalisatie toe door je elke bestemming met een kleurige speld te laten markeren en er zelfs wat extra notities omheen te schrijven. Hij kan verder gepersonaliseerd worden door een aangepast ontwerp, kleur en zelfs een favoriet familiecitaat weergeven dat voor jou en je geliefden een speciale betekenis heeft.

Laat een reactie achter