Je staat op het punt om je nieuwe woning in te richten of te verbouwen. Twijfel je nog welk interieur het best bij je past? Wij lichten vier verschillende stijlen uit zodat je makkelijker een keuze kunt maken!

Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur draait het veelal om rust, comfort en strakke lijnen. In Scandinavië is het vaker donker dan licht, niet gek dus dat ze elk straaltje licht met open armen ontvangen en dit ook terug laten komen in hun interieurstijl. Houd je huis opgeruimd en simpel qua accessoires, een aantal kleedjes, kussens en planken aan de muur is voldoende. Om naast wit en grijs wat extra kleur toe te voegen kun je groene planten gebruiken, deze passen erg goed binnen dit interieur en zijn daarnaast goed voor het filteren van de lucht. Kies als raambekleding voor vitrages of inbetweens, door de witte kleur passen deze uitstekend binnen deze stijl! 

Landelijk interieur

houten-jaloezieen

De naam verraadt het al grotendeels: een landelijk interieur staat met name in het teken van natuurlijke kleuren en materialen. Grijs, bruin en beige zijn een aantal van die natuurlijke kleuren.

Gordijnen zorgen binnen deze stijl voor enorm veel sfeer, maar ook houten jaloezieën passen door de houten look erg goed binnen de landelijke uitstraling. Iets wat absoluut niet mag ontbreken binnen dit interieur is een open haard. Leg daar omheen wat kleedjes en kussens om het helemaal af te maken!

Industrieel interieur

industrieel-stijl

Een industrieel interieur staat voor een groot deel bekend om de ruwe onafgewerkte materialen, grove meubelstukken en een combinatie tussen metaal, hout en beton. Dit alles bij elkaar geeft een erg stoere look en is daardoor ook erg stijlvol. Kies in deze stijl voor jaloezieën, met zowel aluminium als houten jaloezieën in een donkere kleur geef je de perfecte boost aan het industrieel interieur. Daarnaast kun je ook nog eens perfect de mate van privacy en lichtinval bepalen door de lamellen te verstellen, super handig dus!

Urban Jungle

In een Urban Jungle interieur staat de natuur centraal. Vrijwel alle planten kun je kwijt in deze stijl, van cactussen tot een bananenplant en van een yucca tot een olijfstruik. Wat betreft kleuren kies je voor wit, groen of grijs. Combineer dit met een mooie muurprint en je waant je vrijwel direct op een warme bestemming aan de andere kant van de oceaan!

Voor welke interieurstijl kies jij?

Laat een reactie achter