In veel delen van de wereld is de lente weer voorbij en staat de zomer voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor een frisse wind in huis. De overgang van de lente naar de zomer is op het gebied van interieur veel gemakkelijker dan de overgang van de winter naar de lente of van de zomer naar de herfst. De verandering voelt vanzelfsprekend en aangenaam aan en vraagt maar weinig inspanning. Het is meer een evolutie dan een revolutie en zowel qua inspanning als qua budget zal de kleinste verandering al een groot verschil maken. Met dat in gedachten hebben wij besloten om de beste trends voor een zomerse decoratie met onze lezers te delen. Je zult merken dat ze niet alleen geweldig zijn, maar ook indrukwekkend!

Hoewel er een paar klassiekers voor een zomerse decoratie zijn, die altijd werken, zien we dit jaar ook trends die zich richten op alles wat natuurlijk is. Onvolmaaktheid wordt gevierd en kleur is zoals altijd meer dan welkom. Van prachtige patronen, die zowel tropisch als kustachtig aanvoelen tot decoratiestijlen die de luchtige schittering van de zomer op zijn ontspannende manier inluiden, deze trends zul je in de zomer van 2020 nog vaak voorbij zien komen. Overigens kan je op MNLK.nl nog meer inspiratie vinden.

Sjofel chic gecombineerd met baksteen!

bakstenen-muren

Credits: Westwing.nl

Deze zomer zul je volop zien dat er twee van de populairste en meest geliefde designtrends ter wereld worden gecombineerd om zo een uitnodigend huis vol persoonlijkheid te kunnen creëren. We hebben het over een sjofele chique stijl en bakstenen muren – twee ideeën voor interieurdecoratie waar iedereen van houdt! Het beste van dit duo is dat je twee trends hebt, die zowel mannen als vrouwen in staat stellen zich op hun gemak te voelen wanneer ze door hen worden omringd. Terwijl vrouwen ongetwijfeld dol zullen zijn op de vrouwelijke kant van de sjofele chique stijl, zullen mannen genieten van de ruige en de tijdloze charme van de zichtbare bakstenen muur. In het trendrapport juli van Westwing kan je meer lezen over deze trend.

Sublieme gekleurde voegen

Traditioneel worden de voegen altijd afgewerkt met wit, grijs, beige of andere neutrale tinten, die de tegel mooi laten uitkomen. Maar in de afgelopen tijd heeft een gekleurde voeg, net zoals de klassieke metrotegel, weer de voorkeur van decorateurs en huiseigenaren gekregen, die op zoek zijn naar dat ‘iets speciaals’. Met de zomer voor de deur moeten degenen, die denken aan het opnieuw laten betegelen van de keuken of een make-over voor de badkamer, zeker overwegen om deze nieuwe trend uit te proberen! Een voegmengsel in een kleur die past bij de muren van de badkamer of van de keuken draagt bij aan de algehele aantrekkingskracht van de ruimte en maakt het zowel leuk als ontspannend.

Op de natuur geïnspireerde patronen

natuur-behang-kleur

Credits: Westwing Trendrapport – Duurzame en botanische feel aan de ruimte met droogbloemen

Deze is echt eenvoudig en toch een hit, die altijd bovenaan de lijsten staat en ook elke zomer weer terugkomt. Plantpatronen en tropische bladmotieven zorgen gemakkelijk voor een zomerse sfeer zonder een grote verandering in de decoratiestijl of het kleurenschema van de kamer te hoeven aanbrengen. In de woonkamer en de slaapkamer maken accentkussens en beddengoed met deze gedurfde en groene motieven al een groot verschil, terwijl gordijnen met een bladmotief zomerse frisheid toevoegen aan de keuken of bijvoorbeeld aan de eetkamer. Degenen die geïnteresseerd zijn in een meer permanente optie, kunnen behang met een jungle-thema en eigenzinnige muurschilderingen uitproberen.

Rotan – binnen en buiten!

rotan-lamp

Credits: Westwing Trendrapport – Zomers interieur met details van bamboe en rotan

Meubels gemaakt van rotan is een andere toevoeging, die ons meteen herinnert aan die prachtige vakantie op het strand met een heerlijk drankje in de hand! Rotan is verder geëvolueerd dan alleen maar tuinmeubilair en in de moderne woonkamer en slaapkamer zullen meubels, die zijn gemaakt van rotan, ook geweldig staan. Door aan het eigentijdse interieur een organisch en elegant element toe te voegen, zul je meteen de zomer in je bol krijgen! Bij Westwing kan je in ieder geval veel van zulke zomerse producten vinden.

Laat een reactie achter