Het leven van een interim finance professional is niet voor iedereen weggelegd. Velen verkiezen het comfort en de zekerheid op lange termijn van een traditionele baan, maar anderen gaan goed op de snel bewegende wereld van interim-werk. Er zijn enkele belangrijke vaardigheden en eigenschappen die je moet aanscherpen als je aan je interim carrière begint.

Doelgericht

Het is essentieel dat interimmers doelgericht zijn. Het hele punt van het inhuren van een finance interim professional is het leveren van resultaten. Doelgericht zijn vereist discipline en focus om vol te houden. In zo’n veeleisende rol moet je een taakgerichte leiderschapsstijl kunnen hanteren, en het vermogen hebben om kleinere taken met grote in evenwicht te brengen. Je moet vooral vermijden dat je verstrikt raakt in situaties die je afleiden van het doel waarvoor je aangenomen bent.

laptop-business-werken

Sterke vaardigheden in netwerken

Netwerken is alles, want het kan de sleutel zijn om je te helpen toekomstig werk te vinden. Als interim professional loont het de moeite de tijd te nemen om te netwerken en relaties op te bouwen. Het is eenvoudig: mensen onthouden goede collega’s. Je moet sterk zijn in communicatie en in staat zijn echte relaties te vormen. Denk dus na over hoe je vrienden maakte buiten je werk. Het zou hetzelfde proces moeten zijn. Zoek raakvlakken, maak een paar grapjes en laat zien dat je om iemand geeft. Opdrachtgevers gebruiken vaak een op bewijzen gebaseerde aanpak bij het aanwerven van interims en een goede referentie kan helpen je volgende rol veilig te stellen.

Strategisch denken

Om een goede interim finance professional te zijn, moet je een uitstekend strategisch denker zijn. Je moet situaties snel kunnen doorgronden en een plan van aanpak uitstippelen. Interim professionals worden ingeschakeld voor kortlopende projecten om het succes van een bedrijf op lange termijn te verzekeren. Dit betekent dat een interim een beperkte hoeveelheid tijd heeft om na te denken over de beste aanpak. Strategisch denken zal snel toegepast moeten worden op een scala van situaties. Interim werk zit vol voortdurende veranderingen, dus moet je strategisch denken bij elke gelegenheid toepassen om een positief resultaat te verzekeren.

samenwerken-business

Veerkracht en aanpassingsvermogen

Overgaan op interim-werk kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn. Als interim professional moet je veerkracht en aanpassingsvermogen hebben om te slagen. Of je nu een week of een jaar als interim in de financiële sector gewerkt hebt, je zult regelmatig op problemen en moeilijkheden stuiten. Je moet in staat zijn een frisse kijk op de zaak te geven en over een uitstekend probleemoplossend vermogen beschikken. Elk bedrijf heeft zijn eigen cultuur, structuren en mensen. Je moet het vermogen hebben om vanaf het begin op je best te presteren.

Interimwerk is niet voor de luie onder ons. Je moet wendbaar zijn, gericht op het doel en bereid om allerlei uitdagingen aan te gaan. Het lijdt geen twijfel dat interim-werk ongelooflijk lonend kan zijn, maar er is een zeker karakter voor nodig om succes te hebben. Het gaat erom de juiste mentaliteit te hebben, te weten hoe je anderen kunt aansturen en je vaardigheden op een efficiënte manier toe te passen. Voor wie heeft wat nodig is, kan het een uitstekende carrière zijn. Check https://www.staan.nl/ om de meest geschikte finance interm professional voor jouw bedrijf in te schakelen.

Laat een reactie achter