Nu het einde van 2018 nadert, is het tijd om te beginnen met nadenken waar we het beste in kunnen investeren na de eindejaarsfeesten. Heb je bij jouw bedrijf recht op een eindejaarspremie? Dan wil je dit bedrag misschien gaan investeren in 2019. Laat ons daarom een kijkje nemen wat de beste opties zijn.

1. Aandelen

Hoewel iedereen weet dat beleggen in de aandelenmarkt in het verleden zijn vruchten heeft afgeworpen, zijn er toch veel mensen die de financiële markten nog steeds niet vertrouwen en beslissen om hun geld niet in de de aandelenmarkt te investeren of simpelweg niet de know-how hoe dit te doen. Apps zoals Robin Hood en websites zoals Vestle zorgen er echter voor dat dit momenteel niet eenvoudiger kan zijn. Aandelen kopen in gevestigde bedrijven als Microsoft is op Vestle een fluitje van een cent. Instrumenten zoals het beleggingssentiment en andere tools zorgen ervoor dat je alles voorhanden hebt om te beleggen als een professionele belegger.

vestle

2. ETFs

ETF’s, of exchange-traded funds, zijn de afgelopen jaren heel populair geworden. Een ETF is een korf van effecten die intraday worden verhandeld als aandelen op een beurs en ontworpen zijn om een onderliggende index te volgen. Door te beleggen in een ETF kunnen beleggers investeren in een specifieke sector in plaats van in een specifiek instrument en de risico’s beperken die het losse instrument met zich meebrengt. Door Vestle te gebruiken, heeft u de mogelijkheid om te beleggen in een verscheidenheid aan ETFs in de vorm van CFDs en dit via uw PC, smartphone of tablet.

3. Goud en andere grondstoffen

gesmolten goud

De goudprijs had een goede start in het begin van 2018 maar het sentiment is rond de zomer toch minder positief geworden. Wat betekent dit voor 2019? Wanneer we kijken naar langetermijnkoersen stijgen de rendementen op 20 jaar lange investeringen, nadat een bodem werd gevonden in 2012. Dit suggereert dat de inflatie mogelijk kan gaan stijgen wat goed is voor de goudprijs. Wat met andere grondstoffen? 2019 zal het jaar van de grondstoffen worden, volgens Goldman Sachs. De Wall Street bank is er alvast van overtuigd dat de prijzen van grondstoffen in 2019 hoger gaan. Politieke instabiliteit tussen de VS en China zal volgens Goldman Sachs bijdragen aan deze prijsstijging.

4. Cash en obligaties

We raden je natuurlijk af om al je geld morgen in één klap te gaan investeren. De beste methode is om geleidelijk aan kleine sommen geld te investeren, wat ook dollar-cost averaging (DCA) wordt genoemd. Mocht de economische groei in 2019 vertragen, dan kan dit ertoe leiden dat beleggers gaan kiezen voor een lager risico. Dat maakt het vasthouden van cash ook een interessante optie. Deze keuze geeft je ook de mogelijkheid om later in meer risicovolle investeringen te stappen. Als je een lage risicobereidheid hebt en je geld niet nodig hebt in de komende jaren, dan kun je simpelweg gaan beleggen in obligaties van landen met een laag risico zoals de VS of Duitsland.

Ten laatste willen we je ook aanraden om in 2019 simpelweg in jezelf te investeren. Investeren in jezelf is eigenlijk een van de beste investeringen die iemand kan maken. Door dit te gaan doen, verbeter je de grootste troeven die je ooit zult hebben: jouw kennis en vaardigheden. Er zijn een heleboel manieren om in jezelf te investeren die eigenlijk niet veel hoeven te kosten. Wil je eindelijk die carrièreswitch maken?  Dan is dit het moment om dit te gaan doen. Je kunt zich momenteel voor duizenden online educatieve cursussen aanmelden die uiterst goedkoop zijn en waarvan je de lessen kunt volgen op de tijdstippen die voor jou passen. Voor je beslist om je geld in iets anders te gaan investeren moet dit eigenlijk altijd de eerste keuze zijn.

Laat een reactie achter