Heel wat bedrijven maken op een zeker ogenblik de keuze om te investeren in een bepaalde vorm van vastgoed. Het kan hierbij gaan om een pand waar het bedrijf zelf haar intrek in wenst te nemen, maar wat ook te denken van een beleggingspand? Ongeacht het soort vastgoed waarin men wenst te investeren spreekt het voor zich dat er nood zal zijn aan bepaalde financiële middelen. Deze financiële middelen zijn lang niet altijd zomaar voor handen. Zelfs wanneer deze wel gewoon vlot beschikbaar zijn is het niet altijd interessant om het volledige, beschikbare vermogen zomaar in een vastgoedproject te investeren. Een gedeeltelijke eigen inbreng aangevuld met een bedrijfsfinanciering blijkt in de praktijk dan ook veelal de meest optimale keuze te zijn.

Wat maakt investeren in bedrijfsvastgoed zo interessant?

modern-kantoor

Geld investeren in vastgoed brengt in de praktijk menig aantal interessante voordelen met zich mee. Allereerst wordt er naar vastgoed vaak verwezen als zijnde de “ruggengraat” van een onderneming. Dat klopt ook wel. Er zijn maar weinig andere zaken die dezelfde stootkracht met zich meebrengen als vastgoed. Niet alleen voorkom je door te investeren in vastgoed kapitaalsverlies door verloren (huur)kosten, daarnaast wordt er meteen een niet onbelangrijke (financiële) meerwaarde gecreëerd voor de onderneming. Kies je er uiteindelijk voor om (een deel van) de aankoop van het vastgoed te financieren? Dan kunnen de kosten van de lening ook nog eens worden afgetrokken van mogelijke verschuldigde belastingen.

Het afsluiten van een zakelijke lening voor vastgoed

Een zakelijke lening afsluiten voor een investering in vastgoed kan uiteraard gebeuren bij menig aantal verschillende kredietverstrekkers. Het spreekt voor zich dat elke kredietverstrekker haar eigen, specifieke voorwaarden hanteert. Ook de voordelen waar je op kan rekenen verschillen doorgaans sterk afhankelijk van de kredietverstrekker in kwestie. Je vastgoed financieren bij New10 zorgt er bijvoorbeeld voor dat je binnen de 15 minuten kan rekenen op een voorstel op maat. Kosteloos extra aflossen van je financiering? Ook dat behoort perfect tot de mogelijkheden.

Een investering doen in een beleggingspand

kantoor

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan je als bedrijf investeren in verschillende soorten vastgoed. Je kan er voor kiezen om een eigen kantoorgebouw te kopen, maar je kan ook kiezen voor beleggingsvastgoed. In dit geval neem je wellicht niet zelf je intrek in het pand, maar tracht je het financiële potentieel er van te benutten. Wanneer je daar in slaagt kan er op niet één, maar wel twee verschillende manieren een bepaalde meerwaarde worden gerealiseerd. Niet alleen zorgt het beleggingspand er voor dat het vermogen van de onderneming toeneemt, daarnaast kan er ook een meerwaarde op vlak van inkomsten worden gerealiseerd. Ook een beleggingspand financieren behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Laat een reactie achter