De zomer is weer in het land, en hopelijk krijgen we zelfs nog een mooie nazomer. Met alle beperkingen rondom het coronavirus is de kans groot dat meer mensen hun vakantie in de eigen achtertuin gaan besteden. Als je dan toch geld bespaart op een vakantiereis, kun je dat net zo goed investeren in je tuin om er de ultieme hangplek van te maken. Wij zetten alvast vijf zaken op het boodschappenbriefje.

Loungeset

dakterras

Wat in ieder geval niet mag ontbreken in een tuin waar het goed vertoeven is, is een comfortabele loungeset. Deze zijn er in alle soorten en maten en verschillende prijsklassen te krijgen. Dit is de belangrijkste investering om te maken van je tuin een fijne hangplek te maken, dus bespaar vooral niet op het comfort én de praktische mogelijkheden van een mooie loungeset voor je tuin.

Overkapping

Nederland blijft Nederland, dus dat het zomer is wil niet zeggen dat het weer ook altijd navenant is. Dat het regent, wil echter niet zeggen dat je niet buiten zou moeten kunnen zitten. Doorgaans is immers in de zomer of nazomer de temperatuur er goed genoeg voor, ook als het regent. Zorg daarom voor een overkapping. Dat kan een overkapping zijn die je aan de gevel bevestigt, over gewoon iets simpels als een partytent. Het bijkomende voordeel van een overkapping is dat je niet meteen in de stress hoeft te schieten over de kussens van je loungeset wanneer het begint te regenen.

Terrasverwarmer

In de avond daalt de temperatuur vaak best een aantal graden, ook in de zomer. Het is zonde om daarom naar binnen te moeten verhuizen. Investeer daarom in een terrasverwarmer die je avonden loungen in de buitenlucht een stuk langer kunnen maken. En gebruik hem vervolgens natuurlijk met mate, want terrasverwarmers vreten stroom.

Verlichting

huis-terras

Avonden op je terras kunnen ook ingekort worden door een gebrek aan licht. Kaarsen bieden doorgaans te weinig soelaas om hier iets aan te doen, en bovendien vormen die een noemenswaardig brandrisico, aangezien de wind ermee kan spelen. Investeer daarom in verlichting op je terras en in je tuin. Dan kun je er daarnaast altijd nog bijvoorbeeld een tuinfakkel of een haard aan toevoegen voor de sfeer.

Natuurlijk kost het allemaal geld. Maar het zijn investeringen waar je nog veel vaker plezier van kunt hebben. Bij een vakantiereis heb je dat plezier maar één keer.

Elektronica

Heb je een overkapping die je terras goed droog weet te houden? Dan kun je ook overwegen om elektronica te plaatsen op je terras. Zoals bijvoorbeeld een (wat oudere) televisie. Hang er een Google Chromecast aan en je kunt gewoon vanaf je loungeset Netflixen, om maar een voorbeeld te noemen. Misschien zijn er zelfs nog wel mogelijkheden voor een kleine koelkast, zodat je je drankjes altijd bij de hand hebt.

Laat een reactie achter