De iPad is al jaren een enorm populaire tablet. Ook veel bedrijven gebruiken de iPad inmiddels ter ondersteuning in het werk of om klanten te informeren door middel van informatiezuilen en video’s met productdemonstraties of achtergrondinformatie. Wat er nu precies mogelijk is met de iPad binnen een zakelijke omgeving bespreken we in dit artikel.

Hoe dan ook is het belangrijk de iPad goed te beschermen tegen beschadigingen. Het zou immers enorm zonde zijn als de tablet beschadigd raakt door een stoot of val. Door middel van een van de vele iPad cases van hoesjesdirect.nl wordt de tablet optimaal beschermd.

Apple iPad als informatiezuil in winkels

surfen-ipad

Wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt, is dat de iPad in winkels wordt geplaatst in een zuil waarop klanten zelf kunnen navigeren door de collectie. Vaak staan op de tablet producten die niet in de winkel liggen en is dit voor de ondernemer een mooie kans zijn klanten een ruimer aanbod te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan kledingzaken waar een beperkt aanbod mogelijk is. Het komt weleens voor dat een bepaalde maat of kleur is uitverkocht, maar nog wel voorradig in het centrale magazijn. Dan is het ideaal wanneer klanten door middel van een iPad alsnog de betreffende producten kunnen reserveren of zelfs al direct afrekenen. Op die manier worden klanten veel minder vaak teleurgesteld.

Apple iPad als presentatiemiddel op beurzen

Op beurzen zien we vaak nog de ouderwetse folders en brochures. Soms zal iemand daar natuurlijk wel een blik in werpen, maar vaker zal er onvoldoende aandacht aan besteed worden. Daarbij is het vaak ook lastig om voldoende personeel te hebben om alle bezoekers direct te helpen en informeren. Hier biedt een iPad ook weer mogelijkheden, door deze in te zetten als interactieve digitale brochure. Door hier verschillende iPad’s voor te gebruiken, zullen meer potentiële klanten bereikt worden en zal ook hun aandacht beter worden getrokken. Bovendien kunnen medewerkers op die manier veel beter drukke momenten aan, omdat de iPad’s een deel van hun werkzaamheden overnemen.

iPad in lobby van hotel of restaurant

gegevens op ipad

Wat we ook steeds vaker zien, is een iPad in publieke ruimtes of wachtruimtes in bijvoorbeeld hotels en restaurants. Hier kan een vrije internetbrowser op beschikbaar zijn, maar natuurlijk ook een App van bijvoorbeeld de menukaart of een foto-/videopresentatie. Door op slimme wijze reclame op een tablet te vertonen, kan de gebruiker bovendien verleid worden voor producten, diensten of services die het bedrijf biedt.

Het mag duidelijk zijn dat de iPad steeds vaker gebruikt wordt voor zakelijke aangelegenheden. Het grote voordeel daarvan is dat het voor zowel bedrijven als klanten een mooie ontwikkeling is. Zo neemt het werkzaamheden over van medewerkers en biedt het klanten op een speelse en verleidelijke manier informatie en mogelijkheden. Kortom, het zakelijk gebruik van een iPad is zeker in opmars!

Laat een reactie achter