Er zijn een aantal geweldige iPhone-modellen beschikbaar, zoals het bijvoorbeeld het vlaggenschip iPhone 11 Pro, de meer betaalbare iPhone 11 en de compacte iPhone SE (2020) maar als je erover denkt om naar één van deze modellen te upgraden, kun je misschien beter wachten. Er zijn een paar redenen waar we hieronder op ingaan, maar het komt er op neer dat dit moment in feite het slechtst mogelijke moment is om een nieuwe iPhone te kopen. Dus tenzij je huidige telefoon helemaal kapot is, is het echt de moeite waard om nog wat langer te wachten, zelfs als je huidige mobiele telefoon oud en versleten is of als je je verveelt en toe bent aan een upgrade. Het is zelfs de moeite waard om nog even te wachten als je de aankomende iPhone 12 niet wilt. Hieronder zullen we uitleggen waarom.

1. De iPhone 12 wordt binnenkort gelanceerd

De meest voor de hand liggende reden om te wachten met het kopen van een nieuwe iPhone, is dat de iPhone 12-serie naar verwachting zeer binnenkort wordt gelanceerd, dus elke iPhone die je nu koopt, zal zeer binnenkort al een beetje verouderd zijn. Er zijn zelfs al iPhone 12 hoesje op Hoesjesdirect.nl!

Als je een huidig iPhone-model koopt in plaats van een model uit de iPhone 12-serie, loop je ook nieuwe technologie, functies en verbeteringen mis.

Hoewel we nog niet zeker weten wat de iPhone 12-serie zal bevatten, zal het zeker een snellere, krachtige chipset hebben en geruchten wijzen ook nog op andere upgrades, zoals op sommige modellen de toevoeging van een LiDAR-scanner, die de portretmodus en augmented reality-mogelijkheden van de camera zouden kunnen verbeteren.

Bovendien zal de iPhone 12-serie vrijwel zeker 5G ondersteunen, wat geen enkele huidige iPhone nog doet en waardoor de nieuwe telefoons veel toekomstbestendiger zullen zijn.

We weten niet precies wanneer de iPhone 12-serie gelanceerd zal worden – meestal komen de nieuwe modellen in september uit – maar Apple zelf heeft gesuggereerd dat er dit jaar een vertraging zal zijn. Toch lijkt een lancering ergens in oktober waarschijnlijk en dat is natuurlijk helemaal niet ver weg.

2. Meer keuze dan ooit

Ben je op zoek naar een kleine telefoon? Er zou binnenkort een duurdere optie kunnen komen van de iPhone SE (2020)

Je loopt, als je een upgrade naar één van de huidige modellen uitvoert, niet alleen 5G en andere functies mis, je hebt waarschijnlijk ook minder keuze over welke mobiele telefoon je moet kopen.

Dat komt omdat het gerucht gaat dat Apple vier iPhone 12-modellen lanceert, terwijl we meestal maar drie nieuwe telefoons krijgen.

Dit betekent een aantal nieuwe formaten, waaronder naar verluidt een 5,4-inch standaard iPhone 12, die ideaal zou kunnen zijn voor iedereen die een compact model met betere specificaties dan de iPhone SE (2020) wil.

Er wordt ook gedacht dat het twee 6,1-inch modellen zou zijn (waarvan er één een iPhone 12 Pro met hogere specificaties zou zijn) en in het duurder segment een 6,7-inch iPhone 12 Pro Max – die groter is dan elke huidige iPhone. Dus als je een bijzonder grote of kleine iPhone wilt, is het ook zeker de moeite waard om te wachten.

3. Prijzen zullen dalen

De iPhone 11 zou binnenkort een stuk goedkoper kunnen zijn.

Er zijn dwingende redenen om op de iPhone 12-serie te wachten, zelfs als je niet echt één van de aankomende modellen wilt, maar de belangrijkste reden is dat de oudere modellen vrijwel zeker in prijs zullen dalen.

Toen Apple bijvoorbeeld de iPhone 11-serie lanceerde, ging de iPhone XR in de uitverkoop en verlaagde Apple de prijs. En hoewel het bedrijf stopte met de directe verkoop van de iPhone XS-serie, hadden veel andere winkels die telefoons nog steeds met een aanzienlijke korting op voorraad.

Dus zelfs als je specifiek één van de iPhone 11-modellen wilt kopen, kan de prijs als je iets langer wacht drastisch dalen.

De enige uitzondering op deze prijsverlaging is de iPhone SE (2020). Die telefoon is pas eerder dit jaar gelanceerd en zal dus niet direct worden vervangen door één van de iPhone 12-modellen, dus die prijs zal waarschijnlijk hetzelfde blijven.

Laat een reactie achter