Is dit een goed moment om een iPhone 13 te kopen? Als je nu een nieuwe telefoon nodig hebt, ga je gang, we zijn er zeker van dat je blij zult zijn met je aankoop. Heb je dat niet, dan is er een eenvoudige regel: Apple brengt gewoonlijk in september nieuwe iPhones uit, dus koop niet kort daarvoor een nieuwe iPhone.

2021 was geen uitzondering – Apple bracht de iPhone 13 serie op 24 september in de verkoop. Dus, we weten wat je denkt: Is dit een goed moment om een iPhone te kopen, of kan ik beter wachten?

iPhone 13: prijzen en specificaties

De iPhone 13 komt in vier varianten, net als de iPhone 12 dat vorig jaar deed: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, en iPhone 13 Pro Max. Ze bevatten allemaal een nieuwe krachtigere A15 processor, helderder beeldschermen en verbeterde camera-hardware en -software. De iPhone 14 Pro modellen gaan nog een stap verder met geheel nieuwe camerasensoren, waaronder een ultra-wijde camera die prachtige macro-opnamen van dichtbij maakt en een nieuwe 3x telelens.

De Pro modellen hebben ook een 120Hz ProMotion beeldscherm en een andere versie van de A15 processor met vijf GPU kernen in plaats van vier. Ze zijn een belangrijke sprong voorwaarts ten opzichte van de niet-Pro modellen, maar ook iets duurder.

iPhone 13 prijzen:

  • 128GB: €909,-
  • 256GB: €1.029
  • 512GB: €1.259

iPhone 13: waarom je hem zou kopen

De iPhone 13 zal niet snel goedkoper worden. Het is het meest actuele model en het nieuwe model laat nog een half jaar op zich wachten. Met andere woorden, het is de beste iPhone (vooral de iPhone 13 Pro) en zal niet snel op de kortingsstapel belanden.

iPhone 13: waarom je zou moeten wachten

iphone-13-mini

Als je de beste iPhone wilt, is er geen reden om te wachten. Als je een iPhone 12 hebt, kan er echter weinig reden zijn om te upgraden. Tenminste, niet genoeg om de hoge prijs waard te zijn. Dat geldt vooral als je van de iPhone 12 (non-Pro) naar de iPhone 13 (non-Pro) gaat. Wacht gewoon een jaartje tot de iPhone 14 uitkomt. Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Wij raden aan om hem te kopen

De iPhone 13 Pro en Pro Max zijn van een andere klasse, met ProMotion, een nog langere gebruiksduur van de batterij, een snellere GPU en een veel beter camerasysteem dan de iPhone 13. Als je het beste wilt, is dit het. En zelfs als je dat niet wilt, raden we je aan hem te overwegen – zo goed is hij.

De iPhone 13 is een vrij bescheiden sprong voorwaarts ten opzichte van de iPhone 12-voor de meeste dagelijkse gebruikers is de grootste verandering de verbeterde gebruiksduur van de batterij. We vergelijken ze hier allebei en concluderen dat je, voor veel gebruikers, net zo goed de iPhone 12 kunt nemen en jezelf ongeveer €100 kunt besparen. Je zult blij zijn met de iPhone 13, maar misschien ben je net zo blij met de iPhone 12 voor minder.

Welk model je ook wenst-iPhone 12, iPhone 13, of iPhone 13 Pro- je zult waarschijnlijk geen aanzienlijke besparingen vinden als je wacht.

Laat een reactie achter