Moet je nu nog de iPhone 12 kopen of toch maar de nieuwe iPhone 13?

Wat betreft de Apple iPhone 13 lijkt het erop dat er verschillende upgrades zijn, die hem superieur aan de iPhone 12 maken. Deze upgrades zijn echter misschien niet voor iedereen interessant en het ligt er ook aan hoe je je telefoon van plan bent om te gaan gebruiken. En als je wacht, zal de iPhone 12 dit najaar vrijwel zeker worden afgeprijsd.

Als de telefoon, die je nu hebt, barsten op het display vertoont of hopeloos verouderd is, dan is het misschien wel verstandig om nu al voor een nieuw toestel te gaan. Maar als je je het kunt veroorloven de nieuwe iPhone 13 te kopen, zal dat je zeker belonen!

Redenen om de iPhone 12 toch te laten liggen en voor de iPhone 13 te gaan

 • Kleinere inkeping: het scherm van de nieuwe iPhone 13 heeft een kleinere Face ID-inkeping. Voor het eerst heeft Apple het sinds de introductie veel kleiner gemaakt. Het geeft de nieuwe iPhone 13 een veel betere kijkervaring omdat de inkeping namelijk behoorlijk afleidend kan zijn.
 • Touch-ID op het scherm: de Apple Touch-ID komt weer op de iPhone 13. De functie bevindt zich dus ofwel onder het scherm of op de zijknop. Het kan je helpen om als je gezicht bedekt is je telefoon toch snel te kunnen ontgrendelen.
 • 120Hz verversingssnelheid (bij de Pro-modellen): het scherm van de nieuwe iPhone 13 Pro-modellen zou ook ProMotion-weergavetechnologie bevatten en een verversingssnelheid van 120Hz krijgen, waardoor compatibele games en het scrollen verbluffend soepel aanvoelen.
 • Always-on display: gebruikers verwachten dat de iPhone 13 een always-on display krijgt. Dit werkt door slechts een beperkte hoeveelheid pixels op het scherm van de smartphone te verlichten, waardoor het toestel aan kan blijven staan met een beperkt verbruik. Deze functie is op de iPhone 12 niet beschikbaar.
 • Verbeteringen aan de camera: liefhebbers van fotografie en enthousiaste fotografen zullen aanzienlijk profiteren van de verbeterde ultrabrede cameralens van de iPhone 13 en enkele nieuwe videoportretmodi en astrofotografie. De nieuwste iPhone 13 krijgt dit jaar namelijk de LiDAR-dieptesensor. Zelfs de basismodellen krijgen deze functie en een extra camera, die helpt bij AR-toepassingen en bij het toepassen van foto-effecten.
 • Nieuwe kleuren: de nieuwste iPhone-reeks heeft een nieuwe reeks opvallende kleuren voor zijn gebruikers geïntroduceerd. De nieuwste reeks kleurstellingen voor de iPhone 13 kan mogelijk oranje en matzwart bevatten.
 • Grotere batterijen: de nieuwste iPhone 13-serie heeft een grotere batterijcapaciteit gekregen. De iPhone 13 mini, de iPhone 13, de 13 Pro en de nieuwe versie iPhone 13 Pro Max hebben ook een grotere batterijcapaciteit.

Redenen om toch de iPhone 12 te kopen:

iphone-12-wit-blauw

 • Dezelfde afmetingen: de nieuwste iPhone 13-serie heeft dezelfde afmetingen als de iPhone 12. Dus je kunt een iPhone 13 mini van 5.4”, een standaard iPhone 13 van 6.1”, een iPhone 13 Pro van 6.1” en de iPhone 13 Pro Max van 6.7” verwachten. Welke maat het beste bij je past, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en wat het beste in je hand, je tas of zelfs in je zak past. Maar dit is nog steeds geen reden om de iPhone 13 boven de iPhone 12 te verkiezen.
 • De iPhone 12 reeks zal goedkoper worden: zoals al eerder vermeld, verlaagt Apple – zodra er een aankondiging van de nieuwe modellen is – doorgaans de kosten van de vorige modellen.
 • De iPhone 12 is nog steeds behoorlijk stevig: Apple introduceerde op zijn iPhone 12-modellen ook al ‘Ceramic Shield’. Het keramische laagje op het glas zorgt ervoor dat de voorkant beter tegen vallen beschermd is.
 • De iPhone 12 heeft al 5G: de iPhone 12-serie biedt connectiviteit met 5G, dus je kunt onderweg van hoge datasnelheden gebruikmaken. Nogmaals, er zijn al wel speculaties dat de iPhone 13-serie ook met een 5G-netwerk verbonden kan worden. De iPhone 13 wordt geleverd met een nog betere 5G Qualcomm-modus, die mm-Wave- en sub-6GHz-banden kan samenvoegen. Wij zien 5G echter niet als een reden om op de iPhone 13 te moeten wachten.
 • De A14 Bionic is snel genoeg: ongetwijfeld zal de iPhone 13 naar verluidt ook een snellere A15 Bionic-chip bieden. Deze Bionic-chip is al in productie gegaan. Dat is best gaaf! De A14 Bionic, die bij de iPhone 12 wordt aangeboden, zorgt er ook al voor dat de Android-telefoons echt wel minder presteren.

Conclusie  

man-iphone

Of je nu kiest voor de iPhone 12 of toch liever de iPhone 13 koopt, je krijgt in alle gevallen een geweldige telefoon. Je moet gewoon naar jouw specifieke behoeften kijken om te kunnen beoordelen welk toestel het beste bij je past.

Omdat er geen grote veranderingen op het gebied van 5G, de opslagcapaciteit, de prestaties van het toestel, het opladen of de totale grootte van de iPhone 13 zijn, kun je ook prima voor de iPhone 12 kiezen en zeker wanneer je een goede aanbieding tegenkomt. Als de prijs erg belangrijk voor je is, dan kan je uiteraard beter voor de iPhone 12 gaan.

Als je het wel nog een paar maanden kunt volhouden, dan kun je waarschijnlijk profiteren van functies zoals een verbeterde camera op de iPhone 13, de minder irritante inkeping, Touch-ID en een batterij die veel langer meegaat.

Laat een reactie achter