Naast dat het een ontzettend handig hulpmiddel is, is je iPhone behoorlijk wat geld waard aan glas, silicium en hoogwaardig aluminium, waardoor het de moeite waard is om het met je leven te beschermen. Van per ongeluk laten vallen tot stelende ‘Apple dieven’, je digitale liefdesverhaal kan op verschillende manieren slecht aflopen. Hoewel een eenvoudig hoesje enige bescherming kan bieden, is het misschien toch niet genoeg. Daarom bespreken wij hier in dit artikel zes eenvoudige hulpmiddelen, die je kunnen helpen om je telefoon wat extra bescherming te bieden.

1. Het juiste hoesje

Oké, een solide hoesje is een goed idee, maar als het gaat om de bescherming van je telefoon verschillen de hoesjes nogal. Als veiligheid je eerste prioriteit is, zorg er dan voor dat je voor een model kiest met de volgende kenmerken: rubberachtige rand voor bescherming tegen schokken en vallen, een stroeve grip om wegglijden te voorkomen en een harde achterkant om je toestel te beschermen tegen krassen (waardoor de inruilwaarde van je iPhone flink omlaag kan gaan).

In navolging van de introductie van de nieuwe iPhones presenteert het merk Gear4 een nieuw portfolio iPhone covers. De nieuwe covers zoals de klassieke Oxford Leather (zie afbeelding hieronder) of de opvallende Victoria (zie ook afbeelding hieronder) hebben een stijlvol ontwerp en zijn gebaseerd op D30-technologie waarmee ze bestand zijn tegen extreem zwaar gebruik. De nieuwe, transparante Crystal Palace cover biedt iPhone-gebruikers bescherming en de mogelijkheid om het design van hun toestel te laten zien.

Oxford LeatherVictoria - Blush

2. Een stevige beschermer voor het scherm

Een goed hoesje kan de behuizing van je iPhone beschermen, maar het scherm is natuurlijk net zo vatbaar voor krassen en vallen. Tot overmaat van ramp bieden de meeste plastic beschermers voor het scherm maar een beperkte duurzaamheid en zijn ze zo gevoelig voor het ontstaan van vlekken, waardoor ze meestal weer snel worden verwijderd.

3. Find My iPhone + Activation Lock

Fysieke accessoires kunnen je telefoon dan wel beschermen tegen stoten, vallen en krassen, maar ze beschermen natuurlijk niet tegen diefstal. Speciale software stelt Find My iPhone in staat om een verloren apparaat te lokaliseren, maar de app had helaas wel te maken met een zwak punt: dieven konden gemakkelijk gegevens van de telefoon wissen en het zo uit het systeem verwijderen en daarna weer herstellen, waardoor het onmogelijk was om het toestel nog te volgen. Gelukkig heeft een nieuwe functie, Activation Lock, dit specifieke probleem opgelost, door het voor dieven onmogelijk te maken om je iPhone opnieuw in te stellen zonder je Apple ID en wachtwoord in te voeren.

4. Een waterdichte behuizing

Tegenwoordig komen we steeds vaker in de verleiding om onze iPhones bijna overal mee naar toe te nemen en we bedoelen dan echt overal. Van zwembaden en stranden tot een kano of boot, veel foto’s brengen je iPhone gevaarlijk dicht bij water, waar een onbedoelde druppel – en de daaropvolgende “plof” – je apparaat naar de hemel kan brengen. Hoewel er veel hoesjes zijn met waterbestendige eigenschappen, raden we aan om toch te investeren in een vochtbeschermer. Het biedt gegarandeerde bescherming tegen allerlei soorten vocht en stelt je in staat om prachtige onderwaterfoto’s te maken.

5. Cord Control

Je iPhone is niet de enige investering, die de moeite van het beschermen waard is: de oplaadkabel gaat ook af en toe snel kapot. Om je oplaadkabel in topvorm te houden, kan je er een bescherming omheen doen. Als je liever niet rondloopt met een accessoire, kan een mechanische potloodveer een nogal briljant doe-het-zelf alternatief zijn.

6. De koninklijke behandeling

Terwijl een waterdichte behuizing je telefoon tegen vocht beschermt, ontstaat waterschade vaak wanneer dit het minst wordt verwacht (bijvoorbeeld in de badkamer). Als je 24/7 beschermd wilt worden, zijn er hoesjes die volledig ondergedompeld kunnen worden in het water zonder dat dit nadelige gevolgen heeft. Als je een vaste internetgebruiker bent, heb je wellicht weleens gehoord dat dergelijke coatings je AppleCare-garantie ongeldig zullen maken en tot een paar jaar geleden zou je daarin gelijk hebben gehad.

Laat een reactie achter