Een veel voorkomend probleem bij het langdurig gebruiken van een iPhone is dat het toestel steeds sneller leegloopt. Je kunt dit herkennen naar het feit dat je het Apple device vaker per dag moet opladen of in het ergste geval zomaar uitvalt. Je bent niet de eerste en zeker niet de laatste met dit probleem. Het langdurig gebruiken van een Apple iPhone, denk hierbij aan 1,5 jaar tot 2 jaar, zorgt voor het slijten van de batterij. De slijtage zorgt uiteindelijk voor de batterij problemen van het toestel. Je wilt uiteraard dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt, want je wil hier niet te lang mee rondlopen. Je kunt de batterij laten vervangen door een specialist, maar je kunt de batterij van je iPhone ook zelf vervangen. Dit kan je een hoop geld besparen en is leuke gespreksstof voor tijdens een feestje. In dit artikel lees je welke stappen je moet volgen om de batterij van je iPhone te kunnen vervangen.

Achterhaal eerst welke type iPhone je hebt

iphone-8-zwart

Je zult het haast niet denken, maar er zijn genoeg mensen die niet weten welke type iPhone ze hebben. Uiteraard is dit niet een groot probleem, je kunt zo achterhalen welke iPhone je nou eigenlijk hebt. In de instellingen van het toestel wordt vaak aangegeven over welk type Apple device je beschikt. Dit wordt aangegeven met de naam van het type iPhone, bijvoorbeeld iPhone X of met het modelnummer. Aan dit modelnummer is ook altijd een type iPhone gekoppeld. Bekijk dus eerst zorgvuldig welke type je hebt voordat je bezig gaat met het vervangen van de batterij voor een iPhone die je niet eens hebt.

Zoek naar een goede iPhone batterij

Momenteel zijn er veel verschillende bedrijven te vinden die elk onderdeel voor elk type iPhone aanbieden. Zo worden er nog iPhone 6 onderdelen verkocht, maar ook al onderdelen voor de nieuwste type iPhone. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen batterij kunt vinden voor jouw iPhone. Probeer niet te besparen op de prijs van de batterij, dit gaat namelijk vaak ten koste van de kwaliteit van het onderdeel. Om zo lang mogelijk nog gebruik te kunnen maken van je iPhone is het belangrijk dat de batterij van goede kwaliteit is.

Om de juiste aanbieder te vinden voor je iPhone batterij is het belangrijk meerdere aanbieders te vergelijken op basis van de klantbeoordelingen. Hierin wordt duidelijk aangegeven welke ervaringen klanten hebben met de verschillende bedrijven. Lees je in de beoordelingen vaak dat een aanbieder niet betrouwbaar is, dan kun je deze beter vermijden. Een goede aanbieder is namelijk te herkennen aan de vele positieve beoordelingen en recensies. Probeer daarom de juiste uit te kiezen op basis van deze beoordelingen. Zeg nou zelf, wat is betrouwbaarder dan de beoordelingen van andere klanten?

Zoek de juiste handleiding uit

iphone-xr

Nu het onderdeel besteld en bezorgd is, is het tijd voor jou om een reparatiehandleiding uit te kiezen. Beschik je over een iPhone 6? Dan moet je opzoek gaan naar een handleiding voor een iPhone 6 batterij reparatie en niet voor een andere type iPhone. Door meteen de juiste reparatie handleiding uit te zoeken bespaar je veel tijdsverlies.

Het is belangrijk om te kiezen een voor een handleiding die voorzien is van videomateriaal. Hierdoor zijn de stappen binnen de handleiding beter te volgen.

Blijf rustig tijdens het vervangen van de batterij

Het is nu tijd om te beginnen met het vervangen van de batterij. Het is essentieel om rustig te blijven tijdens het gehele proces. Zo voorkom je onrust en hoef je niet opnieuw te beginnen. Niets is vervelender dan opnieuw te moeten beginnen met het hele proces. Wees daarom alert, want je werkt namelijk ook met veel verschillende schroefjes.

Laat een reactie achter