Het proces van het kopen van een jacht is een spannende maar complexe ervaring. Vanaf het moment dat je begint met het zoeken naar een boot op internet tot aan de eerste spetters van je eerste reis, zul je zeker elke stap onthouden. Het touwtrekken tussen de logische helft van je hoofd die denkt “Is een jacht een goede investering?” en de menselijke kant die enthousiast is over zeilen in turquoise wateren is krachtig. Of je nu voor het eerst een boot koopt of een ervaren schipper bent.

Als je de financiële gevolgen van het bezit van een jacht bekijkt, is een van de eerste dingen waar je aan denkt of een jacht wel of niet een verstandige investering is.

Jachten kunnen in sommige gevallen in waarde stijgen, maar dit komt niet vaak voor. Je zou je motieven voor het bezitten van een jacht kunnen heroverwegen als je een jacht in de eerste plaats koopt om te zien of het een solide financiële investering is.

Jachten zijn dus fantastische investeringen voor toekomstige herinneringen en voor het geluk van je gezin. Het heeft ook positieve effecten op je levensstijl. Het bezitten van een jacht verruimt de horizon van je gezin, stelt ze bloot aan ervaringen waar ze alleen maar van gedroomd hebben en biedt ze een veilige haven tegen de stress van het dagelijks leven. Een jacht kan een comfortabel toevluchtsoord zijn voor je gezin in de huidige onzekere omgeving.

Door samen te werken met een lokaal, deskundig jachtverkoop- en charterbedrijf kun je de beste jacht voor jouw wensen en budget bepalen en veel giswerk elimineren. De prijs van een jacht varieert sterk afhankelijk van de grootte, staat, leeftijd, faciliteiten en zelfs waar het aangemeerd ligt.

Kosten

de grootste en duurste jachten ter wereld

Omdat het van cruciaal belang is dat je je concentreert op het bezit van een jacht, zal een professioneel bedrijf je door de hele procedure begeleiden. De kosten voor het kopen van een jacht variëren aanzienlijk afhankelijk van verschillende factoren.

Kun je de jacht opslaan in een jachthaven of kun je hem achter je huis aanleggen? Kun je de jacht alleen besturen, of moet je daarvoor de hulp inroepen van een gekwalificeerde kapitein en bemanning?

Om je niet te verrassen kan het bedrijf je informeren over de mogelijke financiële gevolgen van je investering. Hieronder volgen enkele typische kosten voor het bezitten van een jacht:

  • Kosten voor een ligplaats in de jachthaven
  • Jachtverzekering (verzeker hier je luxe jacht)
  • Kosten van kapitein en bemanning en jachtmanagement
  • Kosten van brandstof
  • Kosten van routinematig onderhoud en service
  • Belastingen

Jachtcharter

couple sitting on white boat during daytime

Om een deel van de eigendomskosten te compenseren, kiezen veel jachteigenaren ervoor om hun nieuwe jacht te laten charteren. Afhankelijk van de grootte en het gebied van het schip dat je koopt, variëren jachtcharterregelingen aanzienlijk.

Met een volledige bemanning, kapitein, privékok en waterspeelgoed inbegrepen in sommige jacht-charter programma’s, kan je verschillende bedragen verwachten voor een week charter.

Een jachtbedrijf kan de voor- en nadelen bespreken van het registreren van een jacht. Hoewel het verleidelijk is om de kosten van het schip te compenseren (en mogelijk belastingvoordeel te krijgen), zul je een aantal offers moeten brengen over het al dan niet beschikbaar zijn van je schip voor privégebruik.

Zelfs als je niet van plan bent om je boot in de toekomst door te verkopen, kan het charteren ervan potentiële kopers helpen om er verliefd op te worden na wat quality time op zee. Een verhuurteam kan je helpen bij het bespreken van je alternatieven en wat je nieuwe boot elke week zou kunnen opbrengen als hij goed in de markt wordt gezet en online wordt gepromoot. Gelukkig heb je nog wel de controle om je jacht op afstand te besturen!

Een nieuwe jacht kopen of tweedehands?

grote-luxe-jacht

In zeldzame gevallen kunnen jachteigenaren hun boot verkopen voor hetzelfde bedrag dat ze ervoor betaald hebben nadat hij gebruikt is. Ze kunnen zelfs iets meer verdienen om een deel van de onderhoudskosten en ligplaatskosten te dekken. Hoewel het ongebruikelijk is, zijn er twee gevallen waarin dit gebeurt.

Licht gebruikte jachten van recente modellen van bekende, gerespecteerde werven met weinig motoruren en de nieuwste functies kunnen een hogere prijs opleveren als de juiste eigenaar ze koopt. Veel mensen die een nieuw jacht aan het bouwen zijn, willen niet wachten tot het af is voordat ze ermee gaan genieten.

Door de grote vraag op de markt zijn deze jachten vaak snel verkocht. Vanwege hun kwaliteit en uniciteit hebben veel boten de neiging om hun waarde goed te behouden.

Een jacht kan een winstgevende investering worden wanneer een tweedehands boot voor een lage prijs wordt gekocht vanwege onderhoudsproblemen, verouderde uitrusting, kapotte motoren, teruggehaald van zinken en andere problemen.

Eigenaren die het leuk vinden om hun jacht te restaureren, willen misschien tijd, geld en moeite investeren in het opnieuw bouwen van hun vaartuig. Dit is een tijdrovend en uitdagend proces dat kan worden behandeld als een hobby of carrière.

Laat een reactie achter