Voor veel nieuwe eigenaren van een jacuzzi kan het een hele uitdaging zijn om de juiste jacuzzi te vinden. Het kopen van de juiste jacuzzi kan leiden tot jarenlang plezier met weinig onderhoud, terwijl het kopen van de verkeerde jacuzzi duur, teleurstellend en irritant kan zijn.

Daarom hebben wij deze lijst met 7 veelvoorkomende fouten bij het kopen van een jacuzzi samengesteld. Door deze fouten te vermijden, kunt jij geld besparen en de teleurstelling voorkomen, die ontstaat als je je realiseert dat je de verkeerde jacuzzi hebt gekocht!

1. Te veel focussen op de initiële kosten van de jacuzzi

finance

De grootste fout die wij kopers – vooral nieuwe kopers – van jacuzzi’s zien maken, is dat er te veel nadruk wordt gelegd op de aankoopprijs van de jacuzzi, zonder rekening te houden met de lopende kosten. Hoewel de aankoopprijs natuurlijk belangrijk is, kan het alleen daarop focussen je uiteindelijk een hoop geld kosten.

Bij het kopen van een jacuzzi moet je ook rekening houden met de ‘lange termijn kosten’ van de jacuzzi. Dat zijn de kosten om het gedurende zijn hele levensduur te laten draaien, te onderhouden en te repareren. Hoewel de aanschaf van een jacuzzi $ 2000 of minder kost, kan het tijdens zijn levensduur €5000 aan extra energiekosten en extra reparatierekeningen kosten.

Hoewel je er zeker van moet zijn hoeveel jouw nieuwe jacuzzi zal kosten om aan te schaffen, moet je er ook voor zorgen dat deze goed is gebouwd, hoogwaardige onderdelen heeft en energiezuinig is.

2. Geen rekening gehouden met de installatiekosten

Over kosten gesproken, een andere veel voorkomende fout bij het kopen van een jacuzzi is het vergeten van de installatiekosten. Houd er bij het kopen van jouw nieuwe jacuzzi 2 personen rekening mee dat je waarschijnlijk €1.000 – €2.000 extra moet uitgeven om deze te laten installeren. Deze installatie kan kosten omvatten zoals:

  • Levering
  • Elektrische aansluiting
  • Een basis om de jacuzzi op te plaatsen (een betonnen plaat, een dek enz.)
  • Chemicaliën en accessoires (een dekselheffer, een trap enz.)

3. Niet begrijpen waarom je in de eerste plaats een jacuzzi hebt gekocht

jacuzzi_tuin

Het kopen van een jacuzzi kan verwarrend zijn. Met zoveel verschillende merken en modellen, kan het moeilijk zijn om de beste voor jouw behoeften te kiezen. Definieer daarom altijd eerst waarom je precies een jacuzzi koopt. Over het algemeen kopen de meeste mensen om één van deze drie redenen een jacuzzi:

  • Om pijn te verlichten.
  • Om zich te ontspannen.
  • Om te entertainen en opnieuw contact met vrienden en familie te maken.

Door te bepalen welke van deze het beste jouw behoeften beschrijft, kun jij bepalen welke jacuzzis de functies hebben, die het beste bij die behoeften passen en de jacuzzi’s eruit filteren die dat niet doen. Als je bijvoorbeeld je gewoon wilt ontspannen, heeft het geen zin om een jacuzzi met 100 jets te kopen. Evenzo, als jij je wilt vermaken, maar de jacuzzi waarnaar je kijkt heeft slechts drie zitplaatsen, is dit waarschijnlijk ook niet goed voor je.

4. Niet overwegen waar de jacuzzi zal worden geplaatst

Er is niets erger dan het vinden van de perfecte jacuzzi om er vervolgens achter te komen dat deze niet in jouw achtertuin past! Voordat je een jacuzzi gaat kopen, moet je eerst uitzoeken waar je deze wilt installeren. Meet je beschikbare ruimte op en kijk alleen naar jacuzzis, die ook in dat gebied passen. Als je niet zeker weet wat de beste plek voor jouw nieuwe jacuzzi is, raadpleeg dan vóór de levering onze handleiding met enkele handige tips. Als je niet veel ruimte hebt, meet dan eerst jouw beschikbare ruimte op voordat je naar jacuzzi’s gaat kijken.

5. De benodigde hoeveelheid onderhoud onderschatten

jacuzzi_tuin

De grootste klacht onder eigenaren van een jacuzzi heeft bijna altijd te maken met het onderhoud. Deze klachten variëren meestal van hoeveel chemicaliën er moeten worden toegevoegd tot hoe moeilijk ze zijn om af te tappen en opnieuw te vullen.

Als het om onderhoud gaat, is niet elke jacuzzi hetzelfde. Als je geen tijd of geduld hebt voor veel onderhoud, moet je speciale aandacht aan het filtersysteem van de jacuzzi besteden. Goede filtersystemen reinigen het water effectief, waardoor er minder onderhoud en chemicaliën nodig zijn om de jacuzzi te laten draaien. Slechte filtersystemen vereisen constante aandacht om goed te kunnen werken.

Als je de hoeveelheid tijd, moeite en geld wilt verminderen, die nodig is om jouw jacuzzi te onderhouden, hoef je niet verder te zoeken dan een goede zelfreinigende filtersysteem. Jacuzzis met een zelfreinigend filtersysteem hebben wekelijks slechts enkele minuten onderhoud nodig, hoeven niet zo vaak te worden geleegd en vereisen minder chemicaliën dan jacuzzi’s met traditionele filtersystemen.

6. Een jacuzzi kiezen met de verkeerde jets

Eén van de grootste fouten, die kopers van een jacuzzi maken, is het kopen van een jacuzzi op basis van het aantal jets en de grootte van de jetpompen. Hoewel deze statistieken belangrijke factoren zijn om naar te kijken bij het beoordelen van de massagekwaliteit van een jacuzzi, zijn ze verre van het volledige verhaal. Even belangrijk (of zelfs nog belangrijker) zijn de grootte en de plaatsing van de massagestralen.

Jets met onjuiste afmetingen zijn afhankelijk van de druk in plaats van de waterstroming om stroom te kunnen leveren. Net als douchen met een hoge waterdruk, wordt een massage met hogedrukstralen al snel oncomfortabel.

Zelfs als de jets wel de juiste maat hebben, zijn ze niet erg goed als ze niet correct zijn gepositioneerd. Let bij het bekijken van jacuzzi’s goed op hoe ze hun jets in de zitplaatsen plaatsen. Zoek naar jets, die de vorm van jouw rug nabootsen (breder aan de boven- en onderkant, smaller in het midden) in plaats van jets die in rechte lijnen of diamanten zijn gerangschikt.

De plaatsing van de jet kan net zo belangrijk of zelfs belangrijker zijn dan de jets zelf. Kies een jacuzzi met jets, die de natuurlijke vorm van jouw rug volgen.

7. Geen gerenommeerde dealer kiezen

jacuzzi-binnen-ingebouwd

De laatste fout bij het kopen van een jacuzzi, die door sommige mensen wordt gemaakt, is het kopen van een jacuzzi bij een dealer, die niet gerenommeerd is. Een slechte aftersales-service kan elke koopervaring van een jacuzzi verpesten. Bij het kopen van een jacuzzi is het belangrijk om te overwegen bij wie je deze koopt. Hoe lang bestaat het bedrijf al? Wat is hun reputatie? Bieden ze service aan wat ze verkopen? Door dit soort vragen te beantwoorden, kun jij ervoor zorgen dat je niet teleurgesteld wordt door de aftersales-service.

Conclusie

Het kopen van een jacuzzi kan een heel spannend proces zijn! Als je echter de verkeerde jacuzzi koopt, kan die opwinding snel veranderen in woede en teleurstelling. Door deze zeven veelvoorkomende aankoopfouten te vermijden, kun jij ervoor zorgen dat je een jacuzzi koopt, die aan jouw behoeften voldoet en die jarenlang van grote waarde is.

Laat een reactie achter