Zit je erover na te denken om het luxegehalte in huis wat uit te breiden door een jacuzzi te kopen? Een goed idee, maar het is niet zomaar een aankoop. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Wij helpen je graag en geven je alvast een aantal tips waar je op moet letten wanneer je een jacuzzi gaat kopen.

Met hoeveel personen ga je er gebruik van maken?

Het kopen van een jacuzzi is iets waar je goed over na moet denken. Wat voor een heb je bijvoorbeeld nodig? Bedenk je bijvoorbeeld eerst met hoeveel mensen je er gemiddeld in gaat zitten. Zijn er bijvoorbeeld vaak vrienden over de vloer (of denk je dat die vaker gaan komen wanneer je een jacuzzi hebt) en zit je er dus vaak met meerderen in? Dan is het slim om er een te kopen voor 4, 5 of zelfs 6 personen. Maar wanneer je er alleen met je vriend of vriendin in gaat zitten, is het natuurlijk niet nodig om zo’n grote te kopen en kun je ook kiezen voor een jacuzzi met twee personen.

jacuzzi_tuin

Met welk doel ga je in de jacuzzi?

Een jacuzzi kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Ga je vooral de jacuzzi in voor een gezellige avond en om lekker te ontspannen? Dan hoeven er niet zo veel bijzondere functionaliteiten aan te zitten. Een sessie in een jacuzzi is echter ook erg goed voor je gezondheid. Is dat dan ook de reden dat je er een wil aanschaffen, dan moet je letten op het soort en de hoeveelheid jets en de mogelijkheden voor bijvoorbeeld kleurentherapie. Een jacuzzi kan namelijk veel meer bieden dan alleen ontspanning. Er kunnen namelijk verschillende therapieën in worden uitgevoerd, zoals:

  • Chromotherapie (kleurentherapie). Hierbij wordt uitgegaan van de verschillende effecten van kleuren op het lichaam en je mentale gesteldheid.
  • Aromatherapie, wat uitgaat van de effecten die bepaalde etherische oliën op je hebben. Deze oliën worden dan toegevoegd aan het water.
  • Hydrotherapie, wat perfect uitgevoerd kan worden in de jacuzzi, gezien het hier draait om de gewichtloosheid die je ervaart wanneer je in het water bent. De warmte van het water en de massage vanuit de jets zorgen ervoor dat de druk op je spieren en gewrichten afneemt en je ze helemaal kunt ontspannen.

Ook is het belangrijk om te beslissen of je de jacuzzi binnen of buiten gaat plaatsen. Dit is vooral belangrijk voor het onderhoud en de verschillende accessoires die je nodig hebt wanneer je de jacuzzi buiten plaatst.

Hoeveel budget en ruimte heb je?

Dan weer even praktisch. Een jacuzzi moet natuurlijk wel passen, zowel in je tuin of huis als in je budget. Bedenk daarom van tevoren waar je de jacuzzi wil zetten en op welke manier deze aangesloten wordt. Meet goed op hoeveel ruimte je hebt en houd daarmee ook rekening met de ruimte die je om de jacuzzi moet houden, zodat je nog comfortabel in en uit kan stappen. Daarnaast is je budget ook erg belangrijk. Houd een maximaal budget in je achterhoofd en laat je adviseren door een specialist!

Laat een reactie achter