De winter is een van de meest oncomfortabele seizoenen. Zowat iedereen kan beamen dat hij of zij minstens één keer zal klagen hoe koud de winter aanvoelt. Vooral wie in meer noordelijke streken woont, kunnen de winters wreed zijn en een tol van je eisen.

Als je in de wintermaanden naar buiten moet, wil je er zeker van zijn dat je de beste winterjas op de markt vindt, zodat je niet gaat bevriezen als je naar buiten stapt. Er is niets erger dan geld uitgeven aan een winterjas en er dan achter komen dat hij niet warm genoeg is.

Daarom wil je bepalen hoe warm je winterjas zal zijn, zodat je niet de verkeerde beslissing neemt.

Hoe bepaal je hoe warm een winterjas zal zijn?

Er zijn een paar verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als het erom gaat te bepalen hoe warm een winterjas moet zijn. Elk van deze factoren samen zal je helpen om de volgende keer dat je een winterjas gaat kopen een goede beredeneerde gok te maken.

De vulling van een winterjas

koppel-sneeuw

Een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het uitzoeken van een winterjas is de vulling ervan. Er zijn een paar verschillende soorten vulling waaruit je kunt kiezen. Dons is de meest populaire soort vulling. Deze vulling wordt gemaakt van de donsveren van een gevogelte zoals een eend of een gans. Vaak zullen de meeste bedrijven een gemengde donzen vulling aanbieden om de kosten te drukken. Met de luxe materialen van een Rino en Pelle jas weet je in ieder geval wel dat de jas een goede vulling heeft om je warm te houden.

Er zijn ook andere soorten materiaal, zoals synthetisch dons voor wie allergisch is voor het echte dons. Dit soort dons is niet altijd even zacht of gezellig, maar het doet zijn werk. Je wilt er alleen zeker van zijn dat de vulling meer dan 500 is, zodat het de meeste bescherming biedt.

Buitenste laag

Het voornaamste doel van de buitenste laag is bescherming tegen zowel vocht als wind. Er is niets erger dan in de winter naar buiten gaan en de koude, scherpe lucht dwars door je jas voelen gaan. Erger nog is het als die koude lucht ook vochtige lucht is. Het kan uren duren voor je van dat soort kou hersteld bent. Daarom zal een warme winterjas een buitenkant hebben die de wind en het vocht buiten houdt. Creenstone jassen zijn daarin technisch heel goed in, waardoor dit vrij warme jassen zijn.

Voering

adam lambert jacket GIF

De soort voering is ook een enorm ding om op te letten bij het bepalen hoe warm je winterjas zal zijn. De voering is het deel dat het dichtst bij je huid zit en die moet warm zijn. Sommige van de warmste winterjassen gebruiken voor de voering een reflecterend soort materiaal dat Omni-heat genoemd wordt. Wat dit doet is je eigen lichaamswarmte weerkaatsen en weer naar je terugleiden om je warm te houden.

Temperatuurmeter

winterjas-dames

Als je door winkels bladert op zoek naar winterjassen, kun je op een van de vele labels iets tegenkomen waarop -10° of een andere temperatuur vermeld staat. Wat deze meter betekent is dat de jas je tot die temperatuur warm zal houden. Woon je in een gebied dat milder of kouder is, dan wil je er zeker van zijn dat de koudste temperaturen waarmee je buiten te maken krijgt op de temperatuurmeter komen te staan.

Eén ding waar je echter op moet letten is dat je geen jas kiest met een temperatuurmeter die veel kouder is dan je gebied in de winter ervaart. Je denkt misschien dat hoe kouder het jack aankan, hoe warmer je zult zijn. De waarheid is dat je eerder oncomfortabel en zweterig zult zijn dan alleen warm.

Conclusie

Het kiezen van de juiste winterjas kan moeilijk zijn als je niet de ene winter van de andere weet hoe de temperaturen buiten zullen zijn. Het enige wat je echter zeker weet is dat je de beste winterjas wilt die mogelijk is.

Om er zeker van te zijn dat je het de hele winter warm zult hebben, wil je op de vier bovenstaande dingen letten, zodat je de juiste winterjas kiest. Een winterjas is nutteloos als hij je niet warm houdt als het buiten angstig weer is.

Laat een reactie achter