Er zijn maar weinig dingen in het leven frustrerender dan buitengesloten raken en natuurlijk al helemaal tijdens de koudere seizoenen! Je loopt niet alleen het risico dat je in je eigen huis moet inbreken, maar waarschijnlijk moet je ook geld betalen voor een slotenmaker, die je weer binnen kan laten of voor de reparatie van schade, die je zou kunnen veroorzaken aan een raam dat je gebruikt om door naar binnen te gaan.

Als je in de toekomst ooit buitengesloten raakt, zijn dit de dingen waaraan je moet denken:

Kijk of er ergens een raam openstaat

raam-zonnig

Als je, voordat je het huis verliet, ergens op de begane grond een raam hebt laten openstaan, kun je hier misschien doorheen klimmen om weer binnen te komen. Tien jaar geleden en 15 kilo lichter was ik altijd degene die via een raam naar binnen moest zien te klimmen wanneer mijn moeder of zus hun huissleutels ergens waren vergeten en de rest van het gezin pas over uren zou thuiskomen.

Gebruik je creditcard

creditcard

Het is mogelijk om je deur met je creditcard te openen. Steek de creditcard tussen de deur en de post en beweeg ermee heen en weer, terwijl je tegelijkertijd de deurknop ronddraait.

Bel de verhuurder

Als je je woning huurt, heeft de verhuurder hoogstwaarschijnlijk nog wel reservesleutels van het huis. Als ze dichtbij wonen, kunnen ze waarschijnlijk wel even bij je langskomen om je binnen te laten.

Vraag de conciërge om hulp

Als je in een appartement woont en je kunt de deur niet meer open krijgen, kun je natuurlijk niet het hoge gebouw beklimmen om door dat raam dat je open hebt gelaten naar binnen te kruipen. Aarzel in dit geval niet om de conciërge of de gebouwbeheerder te bellen en te vragen of ze je binnen kunnen laten.

Bel een slotenmaker

zilver-slot

Ik weet dat dit het advies is waar we allemaal tegen opzien, maar als al het andere niet lukt, kun je het beste een slotenmaker bellen, die het slot voor je kan openen en het daarna kan vervangen. Ik weet dat dit je misschien wel meer dan € 100 gaat kosten, maar dan ben je tenminste wel weer relatief snel en veilig binnen. Mocht je in omgeving Amsterdam wonen dan zou je een slotenmaker Amsterdam kunnen bellen.

Laat een reactie achter