De prachtige Malediven – een stukje utopisch paradijs, gelegen in de Indische Oceaan, trekt voortdurend toeristen uit de hele wereld. Het staat bekend als de mondiale hoofdstad van glorieus witte zandstranden en luxueuze resorts. Maar het resort Joali Being (dat pas in december 2021 opende), is net even anders dan alle andere luxe resorts op de Malediven. Deze voortreffelijke oase is de nieuwe go-to voor het verbeteren van persoonlijk welzijn en verbinding met de natuur, met het behoud van alle toeters en bellen die je van een schitterend vijf-sterren hotel sowieso kan verwachten.

De belangrijkste attractie van Joali Being is natuurlijk het welzijnsaanbod, dat tot stand gekomen is in samenwerking met professor Gerry Bodeker van de Universiteit van Oxford, een in Harvard opgeleide deskundige op het gebied van traditionele en integratieve geneeskunde en welzijn.

joali-being-aankomsthal

Het doel van de retraite is dat de gasten naar huis terugkeren met een gevoel van vernieuwing, inspiratie en vooral, met een nieuw gevoel van ‘gewichtloosheid’. En er staat een heel leger van natuurgeneeskundigen, therapeuten, bewegingsspecialisten en voedingsdeskundigen klaar om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Een werkelijk op maat gemaakte meeslepende aanpak wacht op elke gast, die bij aankomst wordt begroet met een eerste diepgaand consult. Daarna wordt een programma op maat ontworpen, variërend van vijf dagen tot drie weken, dat zowel oude als moderne methoden mengt.

golfcar-joali-being-water-villa-malediven

De wellness begint eigenlijk al zodra je op de luchthaven van Male landt, want daarna wordt je meteen ontvangen door een probleemloze en betrouwbare carrier. Hij neemt meteen al jouw bagage over en verwelkomt je in een luxe auto en zet je vervolgens af in een luxe lounge waar je even kan bijkomen van je vlucht, voordat je met een watervliegtuig naar Joali Being vliegt.

De Kamers

verwelkoming-joali-being-water-villa-uitzicht

joali-being-water-villa-kamer

Met een indrukwekkende 68 privé villa’s, elk met een privé zwembad, kan je kiezen tussen een strand- of watervilla. Met Biophilic inrichtingsprincipes zijn de kamers gedempt maar toch paleisachtig (denk aan hoge plafonds, een enorm bed dat centraal staat, een ongelooflijk chic crèmekleurig kleurenpalet en weerspiegelen ze de schilderachtige natuurlijke omgeving. Als je goed kijkt zie je kustlijnen, zeegolven, schelpen en groene texturen in het interieur van de kamer terugkomen.

badkamer-badkuip-water-villa-joali-being-malediven

zwembad-water-villa-joali-being

Elke watervilla is een ontspannende oase op het water – bijna een verlengstuk van de Indische Oceaan zelf – en perfect voor onbelemmerde rust en ontspanning. Wil je de beste nachtrust van je leven? Kies gewoon uit het slaapmenu. Kies je kussens (en zelfs je matras) en val op het geluid van de golven weg in een diepe, stress-verlichtende en luxueuze sluimer stand.

Het eten

gegrilde-octopus

Het eten in Joali Being is kleurrijk, vers en gezond. Iedere maaltijd is gecentreerd rond de vier pilaren: huid, geest, microbioom en energie. Chef Kuntal Kumar heeft het menu ontwikkeld – zijn Earth-To-Table initiatief zorgt ervoor dat ingrediënten op het eiland worden verzameld, gesprokkeld en gekweekt, waardoor verantwoord tafelen moeiteloos wordt, terwijl de gezondheid van de darmen wordt bevorderd en afgedwongen om een “lang en gelukkig leven” te verzekeren.

eten-joali-being-buffet-flow-restaurant

Bij elk gerecht staat de calorie-inname en dieetinformatie vermeld, en mocht je een speciaal menu voor jezelf willen samenstellen, dan is het Joali team meer dan bereid om je tegemoet te komen.

biefstuk-curry-rijst

Er is ook een uitgebreide lijst van gezonde mocktails, allemaal correct uitgebalanceerd en eigenlijk goed voor je, zodat je de volgende dag weer fris en fruitig van dit prachtige wellness resort kunt genieten.

Flow restaurant

joali-being-flow-restaurant-malediven

flow-restaurant-buffet-joali-being

Het belangrijkste culinaire centrum van de retraite is Flow: een open interactieve ruimte met drie kenmerkende keukens die de gasten een voedzame keuze aan eetmogelijkheden bieden. Hiertoe behoren ‘Plant’, met veganistische en vegetarische gerechten; ‘Su’, waar gerechten uit de oceaan op tafel komen; en ‘B’Well’, waar het kenmerkende Joali Being menu wordt geserveerd.

Mojo restaurant

mojo-restaurant-joali-being-buitenkant

mojo-restaurant-joali-being-zwembad

Mojo is de tropische strand hideaway van het eiland, gelegen op een drievoudig gelaagd zonnedek, dat dienst doet als de perfecte lunch en sundowner plek bij het zwembad. Het is ook de thuisbasis van Sai, de kruidenthee lounge van de retraite, waar regelmatig theeceremonies en leersessies worden gehouden onder leiding van de plaatselijke theesommelier.

De sfeer

Samen met alle luxueuze elementen, zet Joali Being de boodschap om aanwezig te zijn in jezelf en je omgeving kracht bij met het geschenk van geen wifi (behalve in je kamer). Je krijgt een oldschool Nokia om contact op te nemen met je Jadugar (wat zich laat vertalen als persoonlijke butler) om je schermtijd verslaving te beperken. Je hoeft je ook niet al te veel zorgen te maken over een horloge. Volg eenvoudig de zon over de oceaan en wees simpelweg aanwezig in het moment.

Areka kuuroord

areka-joali-being

Areka is waarschijnlijk het moederschip van alle kuuroorden in de Indische Oceaan en herbergt een groot aantal verschillende behandelkamers, wetenschappelijke therapieën en zelfs een meditatiedek boven water. Zoals je zelf misschien al een beetje door hebt is dit geen doorsnee kuuroord.

areka-spa-sauna-joali-being

Gasten vinden er ook een herbologisch centrum en Core (de fitnessruimte) die het grootste van het land blijkt te zijn. En als dat je fantasie niet prikkelt, hebben ze nog een heleboel andere activiteiten in de aanbieding, zoals anti-zwaartekracht yoga en geluidstherapie. Als dat je als muziek in de oren klinkt, probeer dan ook de kenmerkende Four Pillars massage.

Geluidstherapie

Geluidstherapie-kamer

Gasten van Joali Being zullen de helende kracht van geluid ervaren op twee uitzonderlijke plaatsen, gecreëerd in samenwerking met de sound healing visionair van de retraite. De sound healing kamer biedt een betoverende ruimte om het innerlijk evenwicht te herstellen door een harmonie van muziek en vibratie.

De klankreis gaat verder in de doordacht ontworpen accommodaties. Instrumenten in de villa’s moedigen de gasten aan om het genot van spontane sound healing te herontdekken. Bovendien is elk van de 39 behandelings kamers uitgerust met kenmerkende klankinstrumenten die afgestemd zijn op planetaire frequenties en in synergie met de plaats op het eiland.

discovory-sound-path-joali-being

Het Discovery Sound Path bestaat uit een openlucht oase voor klanktherapie, die resoneert met de natuurlijke ritmes van het eiland.

Experimenteer met kruiden en specerijen

kruiden-kamer-joali-being

lipbalsum-maken

Gasten kunnen ook proeven van natuurlijke ingrediënten gemaakt door de inwonende herborist van Joali Being in het Aktar herbologie centrum.

thee-proeven

Daarnaast kan je ook deelnemen aan een interactieve workshop om de voordelen van kruidenthee te leren kennen en leren natuurlijke lippenbalsems, gezichtsmaskers en massage oliën te maken.

Hoe kom je bij Joali Being?

watervliegtuig-uitzicht-malediven

Om het resort te bereiken moet je of een privé charter nemen of een watervliegtuig delen met andere gasten. Met het watervliegtuigje kun je in 40 minuten tussen Muravandhoo en het vliegveld van Malé reizen. Goed te doen dus!

Je kunt Joali op 3 manieren bereiken.

Optie 1 – Vlieg aan boord van een gedeeld watervliegtuig

Een 40 minuten durende vlucht met een watervliegtuig brengt je van Malé rechtstreeks naar het eiland Muravandhoo. Je wordt begroet in een privé JOALI lounge op het vliegveld van Male, waar je vóór je vlucht kunt uitrusten.

Optie 2- Vliegen aan boord van een gedeelde binnenlandse vlucht + speedboot

Een vlucht van 35 minuten brengt je van de internationale luchthaven van Male naar de binnenlandse luchthaven van Ifuru. Dan stap je op de speedboot voor een tochtje van 15 minuten naar Muravandhoo.

Optie 3 – Je eigen privé watervliegtuig.

Laat een reactie achter