Misschien zit je niet meer vaak voor de buis, maar Johan Derksen moet je wel kennen. Derksen is nu natuurlijk te zien in het welbekende Nederlandse televisieprogramma ‘Vandaag Inside’, waar hij een voetbal- en sportanalist is. Maar voor zijn televisiecarrière is Derksen ook een profvoetballer geweest. Zo speelde hij als linksback bij clubs, zoals FC Haarlem en Cambuur. Veel mensen hebben alleen een beeld van Derksen als een oude man met zijn opvallende gezichtsbeharing die hij al jarenlang heeft, want hij is nu inmiddels 75, maar heel veel jaren geleden was hij natuurlijk ook een jongeman. Ontdek hier hoe Johan Derksen er vroeger uit zag!

Zo zag Johan Derksen er vroeger uit:

johan-derksen-vroeger-jong.jpg

Derksen heeft natuurlijk buiten de schermen ook gewoon een normaal leven. Hij is geboren in Betuwe en getogen in Drenthe. Momenteel woont hij in zijn droomhuis in Grolloo samen met zijn vrouw, Isabelle Pikaar. Isabelle is zijn derde partner, waarmee hij inmiddels ruim 27 jaar mee getrouwd is. Met zijn eerste vrouw, Linda Westers heeft hij een dochter gekregen genaamd Marieke Derksen, die nu ook al 44 jaar oud. Ze is een uitgeefster en ze is hoofduitgever van Voetbal Inside. Johan Derksen en Linda Westers zijn niet uit elkaar gegaan, wegens een scheiding. Ze kwam te overlijden, toen ze van de trap afviel en Marieke nog maar 12 jaar oud was. Zijn tweede vrouw heet Agnes, ze waren een jaar getrouwd en hebben ook samen hun dochter, Anoeska gekregen. Ondanks dat hij nu gelukkig getrouwd is met Isabelle vindt hij nog steeds lastig om zijn verdriet te verwerken. ‘De dagen na haar dood heb ik genoeg gehuild voor de rest van mijn leven. We waren zestien jaar getrouwd geweest. Ik wist niet waar ik het zoeken moest van verdriet’.

johan derksen vroeger foto

De carrière van Johan Derksen

Tegenwoordig is Johan Derksen niet weg te denken uit de televisiewereld, maar hij op gebied van carrière bewandelde hij eerst een heel ander pad. Zo begon hij als profvoetballer, hij was niet de meest bekende voetballer, maar hij had het best ver geschopt. Het is hem namelijk wel gelukt om bij grote clubs te spelen, zoals Go Ahead en SC Cambuur. Maar hij ontdekte al snel dat voetbal niets voor hem was. Hij ging de journalistiek in en op het begin schreef hij voor verschillende voetbaltijdschriften. En later kwam hij terecht bij Voetbal Inside wat nu is omgegooid naar ‘Veronica Inside’. Hij heeft dus zeker een indrukwekkende carrière weten op te bouwen, maar zijn vermogen is niet zo hoog als dat je misschien had verwacht. In 2023 was zijn geschatte vermogen volgens Quote 1,3 miljoen euro, wat ook zeker niet verkeerd is!

Waar staat Johan Derksen bekend om?

Johan Derksen staat natuurlijk bekend om zijn zeer controversiële uitspraken. Hij zegt letterlijk alles wat hij denkt en bij veel mensen schiet dan in het verkeerde keelgat. Hij ligt vaak onder vuur door zijn uitspraken over onderwerpen, zoals racisme en vrouwen. Zo stond hij in april nog volop in de media, omdat hij racistische uitspraken had gedaan over kamerlid Habtamu de Hoop, waarvoor hij ook niet zijn excuses wil aanbieden.

johan-derksen-vroeger-.jpg

Laat een reactie achter