Zomaar even vissen

Het zal je maar gebeuren als visser. Je begint de dag in de hoop een mooie snoek of karper aan de haak te slaan. Je hebt natuurlijk stiekeme hoop op een bijzonder of zeldzaam exemplaar. Precies met dit idee gingen vissers in Hengelo deze zomer nietsvermoedend vissen om uiteindelijk de vangst van hun leven te doen. In plaats van een vis hadden zij een zak sieraden aan hun hengel hangen. De vissers bleken eerlijke vinders, want zij leverden nog vol verbazing hun vangst af bij de politie.

Bron: Rtvoost

Buit van inbraak

Na onderzoek is de politie tot de conclusie gekomen dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om de buit van een inbraak. De sieraden zijn in het water gegooid vanwege de lage geldwaarde die de buit zou bevatten. Omdat de sieraden niet direct zijn te matchen met een recente aangifte van inbraak, heeft de politie een foto van de verzameling sieraden gepubliceerd op Facebook. Ze stellen daarbij ook niet zozeer de vraag wie de dieven van deze sieraden zijn geweest, maar meer of de oorspronkelijke eigenaar nog emotionele waarde hecht aan de sieraden. Het zou natuurlijk mooi zijn om de eigenaar zijn eigendom weer terug te geven.

Gebeurt dit vaker?

Het gebeurt natuurlijk niet vaak dat vissers een dergelijke vangst doen. En daar komt bij dat dergelijke vondsten niet altijd (eerlijk) gemeld worden, dus precieze cijfers zijn dan ook niet bekend. Toch is het eens in de zoveel tijd wel raak, maar niet vaker ongeveer dan één keer in het jaar. Het kan natuurlijk makkelijk gebeuren dat de buit van een inbraak wat waarde betreft een tegenvaller is. En voor alle zekerheid kan je als inbreker dan maar beter alle sporen wissen en de buit goed verstoppen zoals deze zomer ook in Baarn lijkt te zijn gebeurd. Daar werd in de bosjes een rugzak vol sieraden gevonden door eveneens een stel eerlijke vinders. In dit geval lijkt het om een meer waardevolle buit te gaan, dus de politie is op zoek gegaan naar de herkomst ervan. Mocht je overigens geld nodig hebben is het in plaats van inbreken is gewoon een lening afsluiten echt een veel beter idee. Dat is tegenwoordig ook online heel simpel; je kan bijvoorbeeld geld lenen op overstappen.nl.

Bron: Rtvoost

Laat een reactie achter