Hoe zouden we de tijd kunnen bijhouden als we geen kalenders hadden? Het zijn onmisbare hulpmiddelen die ons ook helpen om belangrijke data of komende gebeurtenissen in ons leven bij te houden. Nu er digitale kalenders in onze smartphones beschikbaar zijn, is het gebruik van traditionele aan de muur gehangen kalenders verminderd. Maar als je nog steeds graag kalenders aan de muur hangt, moet je je bewust zijn van bepaalde implicaties wanneer ze in de verkeerde richting worden geplaatst.

Kalenders worden of op bureaus geplaatst of aan de muur gehangen. Volgens Vastu Shastra zijn kalenders als klokken en dienen ze als indicatoren van de tijd. Voor beide voorwerpen gelden dus dezelfde regels. De oude wetenschap van de architectuur, Vastu, verbiedt ook het plaatsen van kalenders aan de voor- of achterkant van de deuren.

Richtingen voor het ophangen van kalenders

kalender-2023-kleurvol-kunst

De ideale richtingen voor het plaatsen van een kalender zijn de noordelijke, de noordoostelijke, de oostelijke of de westelijke muren van het huis. Ze mogen nooit in de zuidelijke richting gehangen worden, want dat kan ongeluk of stagnatie brengen en de gezondheid van de gezinsleden beïnvloeden.

Niet bij de voordeur

Je wilt geen tijdstempel zetten op de chi-energie die je huis binnenkomt, of erger nog, de hoeveelheid chi-energie beperken die voorbij een tijdsbeperking, zoals een kalender, kan bewegen. Zet nooit een kalender op of bij de voordeur.

Houd kalenders uit de badkamer

De badkamer is een ruimte waar schoon water binnenkomt en afvalwater weggaat. Een kalender in deze ruimte is onheilspellend.

Slaapkamers moeten kalender vrij zijn

kalender-february-2022-vrouw-kind

De slaapkamer moet een rustgevende plaats zijn en onbelemmerd door tijd. Een kalender in deze ruimte verstoort de gunstige, revitaliserende chi-energie.

Vermijd eetkamerkalenders

De eetkamer is de ruimte waar overvloed in het gezin wordt gegenereerd. Een kalender in deze ruimte zal, net als een klok in deze kamer, een tijdslimiet op deze overvloed opwekken. Plaats hier geen kalender.

Houd kalenders uit de oostelijke sector

kalender-2022-january

Een kalender is een tijdsbepaler, dus houd daar rekening mee als je hem in een bepaalde sector plaatst. Bijvoorbeeld, de oostelijke sector heerst over gezondheidsgeluk. Een kalender in deze sector kan een beperking van je gezondheid signaleren.

Wat je wel en niet moet doen bij het ophangen van kalenders

  • Verouderde kalenders mogen niet in de kamer blijven hangen. Ze kunnen een bron van uitputtende energieën zijn en de vooruitgang in je leven belemmeren.
  • Gebruik geen kalenders met afbeeldingen die negativiteit verspreiden, zoals geweld of verdriet. Kies altijd kalenders met aangename afbeeldingen, zoals groen of een fontein voor de noordelijke richting en opkomende zon voor het oosten.
  • Zorg ervoor dat de kalenders op het bureau of aan de muren niet zichtbaar zijn vanaf de hoofdingang van het huis, want dat kan de stroom van positieve energieën verstoren.
  • Plaats een wandkalender waar hij voor jou het voordeligst is. Dit is meestal een ruimte waar je veel tijd doorbrengt, zoals de keuken, de woonkamer of je thuiskantoor.
  • Je kunt een wandkalender aan de noordmuur van je kantoor hangen om een goede werkstroom te stimuleren.
  • Een kalender die het hele jaar met maanden weergeeft wordt als gunstig beschouwd omdat je het jaar visueel voor je kunt zien.
  • Je kunt ook maandelijkse wandkalenders gebruiken. Vergeet alleen niet elke maand vooruit te zetten.

Laat een reactie achter