Eén van de meest zenuwslopende aspecten van het kopen van een huis, is de hypotheekaanvraag en het goedkeuringsproces. Ongeacht jouw financiële geschiedenis, kan het wachten op de goedkeuring van een geldschieter verontrustend zijn wanneer je probeert om dat perfecte huis te kopen.

Vooral voor mensen die nieuw zijn op de huizenmarkt, betekent onbekendheid met het proces veel onzekerheid wanneer je contact met hypotheekverstrekkers opneemt, op Google naar advies over de huizenjacht zoekt en je afvraagt of jouw kredietgeschiedenis goed genoeg is om een huis te kunnen betalen.

Of je nu je eerste huis gaat kopen of dat je al eerder een huis hebt gekocht, de hypotheekbranche evolueert voortdurend om de huidige economie te weerspiegelen en om beter bij consumenten, die geld willen lenen, te passen. Een hypotheek vergelijken blijft dan ook zeer noodzakelijk om de best passende deal voor jou te vinden.

Hier zijn zes tips, die je kunt gebruiken om je kansen op goedkeuring voor een hypotheek, die het beste bij jouw financiële situatie past, te vergroten.

1. Begin ruim van tevoren

villa-split-vakantiehuis

Weinig mensen kopen in een opwelling een huis en de meesten beginnen er maanden, zo niet jaren, van tevoren over te dromen. Stel een tijdlijn van zes maanden tot een jaar van tevoren vast en raak vertrouwd met de hypotheekrente, voorspellingen van waar ze zullen zijn wanneer jij een hypotheek aanvraagt, de typische kosten van huizen in jouw stad en de maandelijkse betalingen, die jij denkt je te kunnen veroorloven.

Veranderingen in jouw financiële overzichten, zoals bijvoorbeeld een verhoging van jouw kredietlijn of een salarisverhoging, kunnen je voor geldschieters aantrekkelijker maken. Maar geef jezelf minimaal twee maanden (of twee afrekencycli) tussen de wijzigingen en wanneer je een hypotheek aanvraagt.

2. Vraag in een vroeg stadium al om hulp

Vooral als je voor het eerst een huis gaat kopen, moet je nauw met een vastgoedprofessional samenwerken, die je kunt vertrouwen en die je bij elke stap kan begeleiden. Iemand die ervaring heeft in de gemeenschap, een geweldige reputatie heeft en bereid is om je echt te helpen bij het navigeren door het proces. Als het gaat om verbinding met een hypotheekprofessional te maken, is het raadzaam om te vragen hoe de kredietfunctionaris of de opdrachtgever wordt gecompenseerd. Iemand die volledig op commissiebasis werkt en meer verdient wanneer jij een grotere lening met een hogere hypotheekrente afsluit, is misschien niet jouw beste optie als je veel begeleiding bij het proces zoekt.

3. Begin met het verzamelen van jouw financiële informatie

finance

Als het tijd is om een hypotheek aan te vragen, moet je niet alleen al jouw relevante informatie hebben – loonstrookjes, belastingaangiften, werkverleden en meer – maar moet je ook weten wat er in jouw financiële gegevens staat. Dit kan alles zijn van een positieve kredietgeschiedenis tot onvolkomenheden, die een hindernis zouden kunnen vormen voor de goedkeuring van een lening. Zorg dat je alle financiën op een rijtje hebt. Van een kamer die op Airbnb staat tot een marktplaats account, veel Nederlanders krijgen extra inkomsten, die moeten worden verantwoord. Zorg ervoor dat al het ingezamelde geld op één bankrekening wordt gestort, zodat er een manier is om dat bij te houden en te kwantificeren.

4. Verminder je schulden

Door een hypotheek af te sluiten, neem je een aanzienlijk deel van de schuld op je, dus moet je zo min mogelijk schulden uit andere bronnen hebben. Studieleningen of een lening voor een auto zijn waarschijnlijk geen probleem voor de goedkeuring van de hypotheek, maar zware creditcardschulden of hoge maandelijkse betalingen kunnen wel een probleem vormen.

5. Gebruik minder creditcards

betalen-creditcard

Nu jouw schuld is afbetaald, moet je jouw creditcards in de maanden voorafgaand aan het aanvragen van een hypotheek minder gebruiken. Zelfs als je jouw saldo elke maand afbetaalt, zullen geldschieters gunstiger kijken naar een lener, die 30% of minder van zijn of haar totale kredietlijnen gebruikt.

6. Zoek naar programma’s die voor jou werken

Zelfs als je slechts een vaag begrip van de soorten programma’s hebt, waarvoor je mogelijk in aanmerking komt, zal een betrouwbare kredietverstrekker, kredietverantwoordelijke of hypotheekmakelaar elke optie met jou doornemen om je te helpen beslissen wat de beste manier van handelen is. Veel grote banken en organisatiess bieden online informatie over al hun leningproducten en -programma’s.

Een goede bank zal met je samenwerken om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit jouw voordelen kunt halen.

Laat een reactie achter