Ondernemers zijn degenen die aandacht hebben voor de omgeving, deze voortdurend analyseren en scannen, en wanneer ze een kans zien die een positieve invloed kan hebben, deze onmiddellijk omzetten in een onderneming. Kansen zijn er altijd, het is het herkenningsvermogen van een ondernemer dat kansen omzet in business.

Ondernemers doen kennis op, maken sociale netwerken en blijven alert op zakelijke kansen. Ze identificeren kansen door in de markt te kijken, de kloof tussen behoeften en beschikbaarheid van het product of de dienst in de markt te analyseren. Verder begrijpen ze de waarde van het product en de dienst vooral gericht op het bieden van oplossingen voor bepaalde problemen. Ondernemers moeten beschikken over sterke analytische vaardigheden, kritisch denken, strategisch denken en probleemoplossend vermogen.

Om een bedrijfsidee te vinden dat de wereld kan veranderen, is de eerste stap lokaal denken. Velen van jullie zullen zich afvragen wat dat betekent? Het betekent de problemen van je gemeenschap analyseren, en begrijpen wat je gemeenschap precies nodig heeft? Of welk probleem je kunt oplossen en waarde kunt toevoegen aan het leven van mensen. Omdat jij ook deel uitmaakt van een gemeenschap, kun je daarom ook dingen analyseren die je werk gemakkelijk kunnen maken.

Een van de meest succesvolle Ondernemers Steve Jobs, die een revolutie veroorzaakte in de computerindustrie, had als doel machines te leveren die kleiner, goedkoper en gemakkelijk te gebruiken waren. Hij geeft prioriteit aan de gemeenschap, al het andere zet hij achter zich. Hij realiseerde zich dat mobiele telefoons niet veel functies hebben, en hij een beter apparaat kan bouwen om dit probleem op te lossen. Een van zijn beroemde citaten is ” Stay hungry, Stay foolish, ” moedigt mensen aan om te leren en te blijven groeien.

Khalid Al Khudair is een ondernemer uit Irak en oprichter van Glowork. Het bedrijf lost de problemen op van vrouwen bij het vinden van banen met een beperkende omgeving. Alle bovengenoemde ondernemers vinden een kans in de problemen. Ze identificeerden deze problemen en kwamen met een oplossing. Zo vind je ook talloze andere voorbeelden van ondernemers die hun kans vonden in het analyseren van de problemen van de gemeenschap waarin ze leven.

Mensen wilden de waarheid horen van degenen die er al geweest waren, en praktische ervaring hebben. Dat maakt het authentieker en valider om het proces van identificatie van kansen te begrijpen.

Zes eenvoudige stappen om een zakelijke kans te identificeren

  1. Vind een probleem in je gemeenschap, en zorg voor een oplossing daarvoor
  2. Vind kansen in je persoonlijke ervaring
  3. Zoek naar ideeën binnen bestaande bedrijven en presenteer nieuwe oplossingen voor de bestaande problemen.
  4. Doe ervaring op door middel van filantropisch werk en vrijwilligerswerk
  5. Blijf op de hoogte van actuele gebeurtenissen en benut nieuwe kansen
  6. Lees en Lees en gebruik google om manieren uit te zoeken

Streef niet naar perfectie

business-man-blij

Een perfect idee bestaat niet. Wacht niet op een idee en zoek niet naar perfectie. De meeste ideeën zijn geïnspireerd op reeds bestaande ideeën. Je hebt geen geweldig idee nodig, het gaat om de uitvoering. Laten we een paar voorbeelden bekijken

Facebook is daar een van de grootste voorbeelden van, het was geen nieuw idee. Facebook kreeg het idee van Myspace. Het was de uitvoering en het uitproberen van innovatieve ideeën die Facebook op de plek brachten waar het nu is. Facebook implementeerde ideeën, deed vernieuwingen en bleef de functies updaten.

Hoeveel van jullie kennen Lyft? Velen van jullie kennen Lyft misschien niet, maar de meeste mensen zullen UBER wel kennen. Beide zijn gebaseerd op hetzelfde idee, Uber kwam niet met een nieuw idee. Het is hetzelfde idee als Lyft, maar de uitvoering, een beter begrip van de behoeften en keuzes van de klant, en innovatie maakten het beroemd over de hele wereld.

Als je niet geïnspireerd bent door bovenstaande voorbeelden, laten we dan eens kijken naar een ander voorbeeld.

Google- de beste zoekmachine van vandaag was niet de eerste zoekmachine. Velen van jullie weten misschien niet dat AltaVista de zoekmachine was die in 1995 begon, maar die verloor zijn terrein aan Google en werd later gekocht door Yahoo. Google implementeerde betere strategieën en verbeterde algoritmen. Nu is er een andere zoekmachine die zich richt op de huidige kwestie van klimaatverandering ” Ecosia” een zoekmachine die bomen plant.

Het is een stereotype dat ondernemers met een volkomen onbekend en nieuw idee komen. Dat zou niet zo moeten zijn. Elk idee heeft een inspiratie achter zich, ze zijn met elkaar verbonden. Daarom, als je een idee hebt dat geïnspireerd is door andere bedrijven, denk dan niet dat het niet zal werken. Analyseer liever de bestaande producten en diensten en voeg meer waarde toe aan de klanten.

Vraag om hulp

Vraag om hulp, en je zult versteld staan hoeveel mensen bereid zijn te helpen. Denk niet aan wat mensen zullen zeggen; het ergste wat ze kunnen zeggen is ”nee”. Dat is prima. Zonder om hulp te vragen weten we niet of mensen kunnen helpen of niet.

In het bedrijfsleven heb je misschien iemands kantoor voor een dag nodig, of het kan iets kleins zijn als het delen van het contact van de betreffende persoon. Het maakt niet uit wat het is, wees niet bang om te vragen wat je nodig hebt. Mensen die gaan voor crowdfunding vragen ook om geld, als ze geen crowdfunding hadden opgezet hoe zouden ze dan weten of mensen zullen helpen of niet.

Nicolas deelde zijn persoonlijke ervaring met het vragen aan vrienden om hem dingen te geven die hij in het beginstadium nodig had. Zijn vriend gaf hem bijvoorbeeld zijn camera voor productfotografie.

Lees boeken

boek-lezen

Lezen maakt ondernemers mondiger. Omdat ze alles zelf moeten uitzoeken. Aanvankelijk hebben ze niet de middelen om mensen in te huren om dingen te doen. Daarom leren ze het door te lezen.

Google is het beste boek ter wereld. Omdat je op google alles kunt vinden. Wil je een bedrijf beginnen, ga dan zoeken hoe je een bedrijf begint, en het geeft je duizenden manieren om dat te doen.

En het is een van de beste platforms voor leerlingen en ondernemers. Wees daarom slim en lees alles waarvan je denkt dat het je zou helpen in je bedrijf.

Luister naar je potentiële klanten

Als je je richt op potentiële klanten, luister dan naar hun behoeften, wensen, uitdagingen en frustraties met jouw bedrijfstak. Hebben ze eerder soortgelijke producten en diensten gebruikt? Wat vonden ze leuk en niet leuk? Waarom kwamen ze bij jou? Wat zijn hun bezwaren tegen jouw producten of diensten?

Dit zal je helpen om mogelijkheden te vinden om meer op maat gemaakte producten en diensten te ontwikkelen, je doelmarkt aan te scherpen en veelvoorkomende bezwaren op te sporen en te overwinnen.

Kijk naar je concurrenten

dame-bank-laptop-werken-woonkamer

Doe een beetje concurrentieanalyse (laat het echter niet leiden tot concurrentieverlamming) om te zien wat andere startups doen, en nog belangrijker, niet doen? Waar vallen ze tegen? Wat doen ze goed? Wat maakt dat klanten naar hen gaan in plaats van naar jou?

Door je concurrenten te analyseren kun je belangrijke zakelijke kansen identificeren om je marktbereik te vergroten en je producten en diensten te ontwikkelen.

Kijk naar trends en inzichten in de sector

laptop-touchscreen-werken-vrouw

Abonneer je op branchepublicaties, word lid van relevante verenigingen, stel Google-alerts in voor belangrijke branchetermen en nieuws en volg andere branche-experts op sociale media.

Verdiep je in je branche en school je voortdurend bij over de nieuwste technieken en trends.

Een laatste gedachte

Jij zou de volgende Bill Gates kunnen zijn, volg daarom altijd de bovenstaande suggesties. Wees een beslisser, en voer je idee uit. Er bestaat geen klein of groot idee, alles draait om uitvoering. Luister naar degenen die je inspireren om een eigen bedrijf te beginnen, en wees niet bang om het risico te nemen. Zoals Michael Jordan ooit zei,

”Wees niet bang om te falen, wees bang om het niet te proberen”.

Laat een reactie achter