Rijk worden willen we bijna allemaal. Dat kan op allerlei manieren. Je hebt er vast al enkele in gedachten terwijl de kop van dit artikel leest. Maar op welke manier is de kans het grootst dat je hier in slaagt?  Daarover buigen we ons in dit artikel.

Passief inkomen gaat boven actief werken

boekhouder-laptop

Als je businessmodel erop gericht is om je eigen uren te verkopen, dan zit je op een bepaald moment aan je limiet. Dan is er eenvoudigweg geen ruimte meer om nog verder te groeien, want je uurtarief kan niet oneindig stijgen en je kunt geen oneindig aantal uren werken. Daarom is het lucratiever om je te verdiepen in een passief inkomen.

In principe is passief inkomen genereren het dichtst dat je kunt komen bij slapend rijk worden. Je hoeft er immers weinig voor te doen, maar er komt wel geld binnen. Daarom is passief geld verdienen het lucratiefst. Uiteraard zijn er verschillende manieren waarop je een passief inkomen kunt verdienen, zoals beleggen of (digitaal) vastgoed.

Beleggen kan je veel geld opleveren

business-man-laptop

Wanneer het gaat om passief inkomen, staat beleggen hoog op de lijst van veel grote spelers. Zij laten hun kapitaal steeds verder groeien door de juiste beleggingen te doen. Je hoeft niet eens rijk te zijn om ermee te beginnen. Dat kan namelijk al met een klein deel van je spaargeld, dat je geleidelijk aan uitbouwt.

Mocht je hier meer over willen weten: we hebben al eerder geschreven over de beste tips voor het investeren in aandelen. Begin laagdrempelig, spreid je kansen, beleg alleen met geld dat je kunt missen en richt je vooral op de lange termijn. Dat zijn in het kort de tips die we je mee kunnen geven als je interesse hebt in beleggen.

Investeer in (digitaal) vastgoed

laptop-jongen-business

Een woning of bedrijfspand kopen, een huurder vinden en elke maand geld bijgeschreven krijgen. Dat is in het kort hoe het gaat als je investeert in vastgoed, tegenwoordig kun je hier zelfs in investeren met relatief kleinere bedragen.  Mocht je al wat geld op de bank hebben staan, dan is het zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen. Zelfs met een kleine hypotheek op het pand kan het nog lucratief zijn.

Tot slot kun je ook investeren in digitaal vastgoed. Dit zijn websites en webshops die te koop worden aangeboden en die je vervolgens weer kunt verkopen. Als je een beetje handig bent online, dan verbeter je de vindbaarheid en omzet van de webshops in de tussentijd, zodat je een zeer lucratieve deal kunt sluiten.

Beleggen kent risico’s je kunt (een deel van ) je inleg verliezen.

Laat een reactie achter