Als zelfs een iPhone reparatie geen uitkomst meer biedt dan kun je er vanuit gaan dat het écht klaar is met je, normaal zo trouwe, iPhone. Wat dan vaak gebeurt is dat mensen de smartphone in de lade van een kast wegstoppen om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. De iPhone zit dan onder het stof en veelal wacht hem de gang naar de afvalemmer. Wat kun je eigenlijk met een iPhone die stuk is?

Met de GPS vind jij de weg naar je camper altijd terug

Wat je er nog mee zou kunnen doen is de telefoon gebruiken voor opslag van je favoriete muziek en foto’s. Mensen met een camper bouwen de kapotte iPhone nog wel eens in hun voertuig. Als ze dan ergens in een ander land gaan wandelen dan vinden ze door het gps-signaal van de telefoon de camper altijd terug. Voor het overige kun je zelf niet veel meer met een defecte iPhone. Ongeveer drie miljoen smartphones liggen daarom overal in ons land in kasten te verstoffen.

Gooi je defecte iPhone bij voorkeur niet in de prullenbak

gebroken-iphone

Gooi de smartphones bij voorkeur niet in de prullenbak. Het afval gaat naar de verbrandingsoven en daardoor raak je een schat aan grondstoffen kwijt. Separaat is het allemaal niets waard, samen vertegenwoordigt het echter wel heel veel waarde. Is weggooien een reële optie? Biedt de iPhone dan aan bij de milieustraat. Mocht de iPhone het nog wel doen gebruik ‘m dan als reserve als je eigen telefoon niet werkt of als je een riskant avontuur gaat ondernemen. Inleveren om te recyclen is een betere optie. Wist jij wel dat er grondstoffen als goud, ijzer, aluminium, koper, nikkel, kobalt en mineralen in je iPhone verwerkt zitten?

Verkoop je telefoon aan een opkoper of een particulier

Je kunt ervoor kiezen de telefoon te koop aan te bieden bij een opkoper. Veel geld krijg je niet voor. Al helemaal niet als de telefoon niet werkt. iPhones die het nog wel doen worden nog wel eens richting Afrika getransporteerd om daar nog gewoon gebruikt te worden. Je kunt je iPhone natuurlijk ook particulier verkopen. Dan moet de telefoon nog wel werken of moet er een relatief kleine operatie noodzakelijk zijn om de telefoon weer werkend te maken. Anders zul je echt geen koper vinden voor je telefoon.

Laat een reactie achter