Kartonnen dozen worden gebruikt voor het inpakken van allerlei voorwerpen. Bestel je schoenen? Dan komen ze in een passende kartonnen doos thuis geleverd. In sommige gevallen worden er te grote dozen gebruikt bij het inpakken van voorwerpen of producten. Het is best zonde als dit gebeurt. Heb je een eigen onderneming waarbij je veel producten of voorwerpen moet inpakken en opsturen? Probeer dan een zo goed mogelijk passende doos te gebruiken. Bovendien scheelt dit ook in de kosten. Er zijn veel verschillende soorten dozen te koop en je kunt ze zelfs op maat laten maken en bestellen. Je leest hier meer over kartonnen dozen.

Verschillende kartonnen dozen

kartonnen-dozen

Je kunt verschillende kartonnen dozen kopen. Er zijn er veel in een standaardmaat of bedoelt voor een speciaal product. Kartonnen dozen die bijvoorbeeld gebruikt worden voor grote leveringen als zware industrie. Daarvoor kun je een standaard grote doos kopen. Daarnaast zijn er verschillende maten te koop voor bijvoorbeeld palletdozen, bulkdozen, tabaksdozen en octabins.

Er zijn dozen beschikbaar die twee losse delen bevatten, die kun je over elkaar heen schuiven. Deze dozen kun je dan in verschillende maten verstellen. Octabin dozen kunnen gebruikt worden voor zware producten. Het karton is gemaakt van golfkarton en is een achthoekige bulkverpakking. Je kunt ze vergelijken met een metalen krat. Naast de dozen voor zware producten, kun je natuurlijk ook dozen bestellen voor kleinere en lichtere producten.

Wat is golfkarton?

verhuisdozen

Golfkarton wordt al jaren gebruikt voor het vervoeren van producten. Jaarlijks wordt er meer dan een miljard vierkante meter golfkarton geproduceerd. Het karton bestaat uit verschillende lagen papier. Hierdoor krijgt het karton een bepaalde sterkte en stoot werend effect. Golfkarton wordt gelukkig voor zo’n 80 gerecycled en ingezameld. In de meeste gevallen gebeurt dit in supermarkten. Golfkarton bestaat uit houtpulp, zetmeellijm en 80% gerecycled papier. Naast dat golfkarton uit recyclebaar materiaal bestaat, is de productie van het karton ook milieuvriendelijk. Dit komt omdat de inkt op waterbasis is en de lijm bestaat uit zetmeel. De grootste milieuvriendelijke verwerking van het golfkarton komt uit het gewicht vandaan. Omdat het karton licht is, scheelt dit in de kosten van het transport.

Wat je ook wilt verpakken of vervoeren, voor ieder soort product is er wel een passende kartonnen doos. Of het nu om een breekbaar, zwaar of juist heel licht product gaat. Je kunt met de golfkarton dozen alles verpakken en transporteren.

Laat een reactie achter