Traditioneel bieden veel werkgevers hun werknemers een kerstpakket aan tegen het eind van het jaar. Voorheen gebeurde dit vaak tijdens een gezamenlijke borrel, waar het pakket gecombineerd werd met een toespraak van de CEO of een andere hoge manager binnen de organisatie. De afgelopen jaren was dit door de uitbraak van de pandemie nauwelijks mogelijk, waardoor de pakketten bij collega’s thuis werden afgegeven. Biedt jouw werkgever je ook een kerstpakket aan? Het kan voor werkgevers een uitdaging zijn om tot een originele samenstelling van producten te komen. Online vindt men inspiratie kerstpakketten voor mannen, op basis waarvan zij zelf verschillende artikelen kunnen combineren. Niet iedere werkgever begint daaraan; sommige werkgevers bestellen het kerstpakket zelf online. Het scheelt veel tijd en moeite. Daarbij zijn de online aangeboden kerstpakketten vaak minstens zo leuk als een pakket wat men zelf samenstelt.

Cadeaubon, verschillende hapjes of speciaalbieren

speciaalbier-blik

Vaak bevat een kerstpakket voor mannen een cadeaubon waarmee zij zelf een leuk presentje uit kunnen zoeken in een grote online webshop. Andere pakketten bestaan uit verschillende soorten borrelhapjes. In dit geval is het voor ondernemers mogelijk op maatschappelijk verantwoorde wijze te ondernemen, door bijvoorbeeld uitsluitend voor producten uit de regio te kiezen. De ene ondernemer helpt de andere! Daarbij zullen werknemers minder snel zelf voor producten van lokale aanbieders kiezen; het kerstpakket biedt hun de gelegenheid hier kennis mee te maken. Een derde voorbeeld van een typisch kerstpakket voor mannen is een mix van verschillende speciaalbieren. Het is een fijne versnapering op de koude winterdagen. Drinken collega’s op de werkvloer voornamelijk wijn tijdens de vrijdagmiddagborrel? In dat geval kan een mix van verschillende wijnen eveneens een goed idee zijn.

Kerstpakket de kans om medewerkers te bedanken

kerstcadeau

Het aanbieden van een kerstpakket aan medewerkers is niet alleen traditie binnen veel organisaties. Tevens is dit het moment waarop je als werknemer bedankt wordt voor je inzet in het afgelopen jaar. Samen hebben jullie fraaie resultaten neergezet! Om aan het begin van 2023 net zo gemotiveerd op de werkvloer te verschijnen, biedt men je een kerstpakket aan. Niet alleen laat zo’n kerstpakket je meer gewaardeerd voelen, ook bevat het de basisingrediënten voor een ontspannen vakantie. De meeste werkenden nemen tenminste één of twee weken vrij rond de feestdagen. Geniet van een glas speciaalbier, of koop met je cadeaubon iets wat bij je hobby’s past. Ontspannen is belangrijk om het nieuwe kalenderjaar fris en energiek te kunnen starten.

Laat een reactie achter