Groenten vormen een groot deel van een keto dieet. De beste groenten voor keto diëten zijn onder andere selderij, tomaten, spinazie en champignons. Je kan beter zetmeelrijke groenten, zoals bieten, aardappelen en suikermaïs vermijden.

Keto diëten beperken de hoeveelheid koolhydraten die iemand mag eten. In plaats daarvan eet een persoon een grote hoeveelheid vetten en een matige hoeveelheid eiwitten.

Keto diëten hebben het doel het lichaam in een toestand van ketose te brengen. Dit ontstaat wanneer het lichaam vet verbrandt voor energie in plaats van koolhydraten. Ketose kan leiden tot gewichtsverlies.

In het algemeen moet iemand die een keto-dieet volgt ernaar streven zijn koolhydraatinname te beperken tot niet meer dan 50 gram (g) per dag.

Daarom zijn niet alle voedingsmiddelen geschikt voor een keto-dieet en dat geldt ook voor sommige groenten. Gelukkig staat het internet vol met lekkere keto dieet recepten.

Dit artikel gaat in op enkele van de beste groenten voor een keto-dieet en suggereert enkele recepten die iemand kan proberen om ze erin te verwerken.

Zucchini

green vegetable on white surface

Zucchini is een zeer veelzijdige groente die een persoon kan verwerken in salades, sandwiches, en garnering. Iemand kan ook courgette noedels maken als koolhydraatarm alternatief voor pastagerechten.

Zucchini is gemakkelijk te grillen, te koken of te bakken tot een scala van voedzame gerechten.

Zucchini bevat 3.11 g koolhydraten per 100 g.

Selderij

person holding green leaf plant

Selderij bevat 2,97 g koolhydraten per 100 g. Het is erg caloriearm en bevat veel essentiële voedingsstoffen, zoals calcium en kalium.

Selderij kan ook helpen beschermen tegen kanker. Een overzicht uit 2016 stelt dat het apigenine gehalte in selderij kan bijdragen tot een proces dat apoptose heet. Bij kankerpreventie is apoptose de dood van beschadigde of potentieel gevaarlijke cellen. Daarom zou het hierdoor nuttig kunnen zijn bij de preventie van kanker.

Spinazie

green leaves on blue plastic bowl

Spinazie is een bladgroente die bij veel mensen bekend is om zijn hoge calcium- en ijzergehalte.

Spinazie bevat ook antioxidanten, die oxidatieve stress in het lichaam kunnen helpen voorkomen.

Het koolhydraatgehalte van spinazie staat op 3,63 g per 100 g.

Sla

green and purple leaves with water droplets

Sla is meestal het hoofdbestanddeel van salades. Daarom kan iemand het combineren met andere koolhydraatarme groenten om een voedzame maaltijd te maken die het lichaam niet uit ketose haalt.

IJsbergsla bevat 2,92 g koolhydraten per 100 g.

Paddenstoelen

brown mushrooms on gray wooden table

Paddenstoelen zijn een bron van kalium, met 318 milligram per 100 g. Ze bevatten ook 3,26 g koolhydraten per 100 g.

Paddenstoelen zijn een populair ontbijtvoedsel. Iemand kan ze combineren met eiwit om een keto vriendelijke omelet te maken.

Komkommer

sliced cucumber on white surface

Komkommer is een andere populaire saladegroente. Hij bevat veel essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine K.

Om het koolhydraatgehalte lager te maken, kan iemand de komkommer schillen voor hij gegeten wordt.

Komkommer is ook geschikt voor het keto dieet, want het koolhydraatgehalte is slechts 3,63 g per 100 g.

Tomaten

tomatoes

Verschillende soorten tomaten bevatten verschillende hoeveelheden koolhydraten.

Eén kerstomaat bevat minder dan 1 g koolhydraten, evenals fosfor, kalium, calcium, en vitamine C. Een 60-g Italiaanse tomaat bevat 2,33 g koolhydraten, maar zelfs 100 g tomaten bevatten slechts 3,89 g koolhydraten.

Asperges

green and brown plant on brown textile

Er zitten 3,88 g koolhydraten in 100 g asperges. Een mens kan asperges eten omdat ze ook veel ijzer, kalium en vitamine C bevatten.

Mensen kunnen asperges rauw eten. Ze kunnen ze ook stomen of sauteren om ze in een groot aantal gerechten te verwerken.

Laat een reactie achter