Nee, de ruimte waar jij de heerlijkste gerechten bereidt is natuurlijk gene rechtszaal. Maar overzicht is natuurlijk hartstikke welkom. Hoe zorg je dat je alles bij de hand hebt zodra je gaat koken?

Met een beetje ruimtelijk inzicht kom je op dat gebied al heel ver. Het gemakkelijkste is om een plek voor alle ingrediënten en attributen te reserveren waar je vaak mee te maken krijgt tijdens het koken, bakken, braden en grillen. Ontbreekt het je echter aan oppervlakte om spullen te stallen? Geen nood! Daar zijn hele handige en praktische oplossingen voor in het leven geroepen. Evenals voor het bewaren van je favoriete culinaire creaties! Lees snel verder om te zien hoe jij met behulp van deze keukenhulpjes jouw indeling kunt perfectioneren.

Kruidenrek

opgeruimde-keuken

Even kijken, wat was de volgorde ook alweer? Want alle potjes in rijtjes achter elkaar zetten zorgt ervoor dat je de labels niet meer kunt lezen. Gelukkig heb je daar dankzij een handig kruidenrek geen last meer van. Bovendien hoeft zo’n accessoire niet per se op je aanrechtblad te staan; sommigen kunnen ook aan muren en kastdeuren bevestigd worden. Anderen komen in de vorm van een molen, zodat het geheel gewoonweg onmogelijk veel plaats in beslag neemt. Als een dergelijk overzicht kokkerellen niet een heel stuk gemakkelijker maakt, weten wij het ook niet meer!

Keukentrolley

Zul je net zien, hè? Is alles ingericht, heb je ogenschijnlijk overal een plek voor en blijkt dat je nog een heleboel spullen hebt die je nu nergens meer kwijt kunt. Balen! Moet je nu echt alles weer opnieuw inrichten? Nee, natuurlijk niet. Een mobiel meubel in de vorm van een keukentrolley biedt namelijk uitkomst! Hiermee bied je jezelf extra opbergruimte voor fruit, flessen en vele andere ingrediënten. En het heeft nog wieltjes ook; dat zorgt ervoor dat je keukentrolley je nooit of te nimmer in de weg kan staan. Niet permanent, in elk geval.

Weckpot

Credits: Cookinglife.nl

De juiste manier van ordenen, opslaan en bewaren heeft niet alleen vat op de ruimte die je voor jezelf in je keuken creëert. Het behelst tevens het conserveren van je favoriete jams, marinades en chutneys. En wat is voor een dergelijk doeleinde nu beter dan een weckpot? Deze ouderwetse manier van inmaken is vandaag de dag nog steeds mateloos populair – en praktisch! Bovendien staat zo’n verzameling aan potten in een glazen kast hartstikke leuk. Het geeft je de mogelijkheid om de vruchten van je creatieve culinaire geest aan iedereen te laten zien!

Laat een reactie achter