Kim Feenstra is bekend geworden door haar deelname aan Holland’s Next Top Model in het voorjaar van 2006. Dit was het mooie begin van een indrukwekkende carrière in de modellenwereld. Ondanks een moeilijke start, waarbij de jury haar stem en modellenprestaties aanvankelijk niet overtuigend vond, wist Kim te verrassen door openhartig te delen dat ze slechthorend is, het gevolg van een ongeval in haar kinderjaren. Haar doorzettingsvermogen en talent op de catwalk en in fotoshoots wisten de jury uiteindelijk te overtuigen.

De finale van Holland’s Next Top Model

Kim stond in de finale tegenover Christa Verboom en Sabrina van der Donk, waar ze de overwinning behaalde met een aanzienlijke steun van zowel het publiek als de jury. Als beloning ontving ze een contract bij Max Models, een geldbedrag van 50.000 euro, een coverfoto voor Glamour, een modellencontract in Kaapstad bij Ice Models en een splinternieuwe Mercedes-Benz A-Klasse. We kunnen dan ook wel zeggen dat het winnen van dit programma ook écht winnen was.

Mooie carrière na het programma

Het winnen van het modellenprogramma was slechts het begin voor Kim. Haar carrière nam vervolgens een vlucht. Ondanks persoonlijke tragedies, zoals het verlies van haar partner Joshua Bathoorn in 2008, en diverse relaties, waaronder die met dj Michael Mendoza en later met voetbaldoelman Rodney Ubbergen, bleef Kim zich ontwikkelen. Ze werd ambassadeur voor ChildsLife en Stichting Dierenhulp, zette zich in voor duurzaamheid en mode met opvallende acties, en ze lanceerde een kledinglijn met Chanelva Maclean. We hebben haar door de jaren heen ook in meerdere televisieprogramma’s kunnen bewonderen. Haar deelname aan ‘Het perfecte plaatje’ markeerde een nieuwe richting in haar carrière, waarbij ze zich toelegde op fotografie, wat resulteerde in een vaste rol als fotograaf voor Wendy magazine.

Het privéleven van Kim Feenstra

Op persoonlijk vlak vond Kim geluk met oud-voetballer Stanley Tailor, met wie ze in 2020 een zoon verwelkomde. Toch is het privéleven van Kim zeker niet enkel over rozen gegaan. Eerdere juridische problemen en controversiële acties, zoals haar betrokkenheid bij vechtpartijen en diefstal, hebben de krantenkoppen gehaald. Recentelijk heeft Kim ook aandacht gekregen voor haar verspreiding van complottheorieën via social media, wat tot nationale discussies heeft geleid. Kim Feenstra wordt volgens sommigen dan ook gezien als de mooie dame waar je vooral veel respect voor kunt hebben, terwijl anderen haar zien als een voormalig prostituee die geld stal door de pinpas van een gehandicapte klant te stelen. Duidelijk is dat het leven van Kim niet zonder fouten is geweest.

Relaties van Kim Feenstra

De dood van haar vroegere partner, Joshua Bathoorn, blijft een pijnlijk hoofdstuk in Kim’s leven. Ze blijft hem herdenken en heeft moeite met het feit dat de dader inmiddels weer vrij is. De dader heeft 7 jaar celstraf gekregen voor het om het leven brengen van Joshua. Na het einde van haar huwelijk met Michael Mendoza en een korte relatie met Rodney Ubbergen, vond Kim in Stanley. De twee zijn nog steeds samen en vormen inmiddels een gezin.

Kim niet altijd even gelukkig met Stanley

Voor Kim is het ook belangrijk dat mensen vooral niet denken dat haar leven perfect is en dat alles wat zij aanraakt in goud verandert. Het tegendeel is waar, en Kim belicht dat regelmatig, ook op haar Instagram. Niet lang geleden deelde zij nog een post waarin zij benoemd dat Stanley en zij elkaar soms wel in zouden willen metselen, gezien zij in huis geen behang hebben om iemand achter te kunnen plakken. De relatie is mooi, maar komt zeker niet zonder uitdagingen. De zwangerschap heeft ook de dynamiek binnen de relatie veranderd. Stanley kreeg veel te verduren in deze periode en Kim reageerde extreem fel als hij haar hormonen de schuld gaf van haar gedrag. Dit heeft een behoorlijke impact op de relatie gehad.

Stanley is geen makkelijke man

Kim vertelt zelf dat de zwangerschap de twee uiteindelijk wel dichter bij elkaar heeft gebracht, maar zij geeft ook duidelijk aan dat Stanley verre van een makkelijke man is. Ze benoemt dat hij liefde vooral mooi is, maar dat het ook wel een rauw randje heeft. Stanley is een man die zijn liefde voor Kim meestal niet in woorden uit. Kim vertelt dat hij dit vooral laat zien door middel van kleine gebaren, zoals een knuffel tijdens het koken.

Minder tijd voor elkaar sinds de geboorte van Brooklyn

Kim en Stanley werden voor het eerst ouders toen zij 37 en 41 jaar oud waren, na het doorlopen van een IVF-traject. Kim gaf in een interview met ‘Beau Monde’ aan dat zij en Stanley sinds de geboorte van hun zoon Brooklyn vaak veel moeite moeten doen om nog tijd met elkaar door te brengen. De romantiek raakt volgens haar sterk op de achtergrond, maar ze vertelt wel dat ze bewust momenten proberen te vinden om even samen iets te doen, al is het maar een kusje. Ze benadrukt het belang van deze momenten om niet in een routine te vervallen waarbij alle aandacht enkel naar het kind gaat en de passie tussen hen vervaagt.

Verandering in de manier van ruzie maken

De aanwezigheid van Brooklyn heeft ook de manier waarop ze met conflicten omgaan veranderd. Ze kiezen ervoor om ruzies uit te stellen of te vermijden in het bijzijn van hun zoon, uit respect voor de impact die het kan hebben op hem. Kim, die zelf ervaring heeft met opgroeien tussen ruziënde ouders, wil die spanning niet doorgeven aan Brooklyn. De twee overwegen te trouwen, maar Kim geeft aan dat haar kijk op het huwelijk wel is veranderd door het doorlopen van het IVF-traject om zwanger te kunnen raken. Zij hebben een clausule moeten ondertekenen dat zij allebei recht hebben op de embryo’s. Voor Kim was dat symbolischer dan een huwelijksceremonie.

Stanley blijft de man voor Kim

Stanley Tailor, die zelf een carrière in de voetbalwereld achter zich heeft liggen, blijft de man voor Kim Feenstra. Ondanks hun uitdagingen in het dagelijks leven, is hun liefde voor elkaar nog steeds sterk. Met de komst van zoontje Brooklyn, in 2020, is het stel enkel dichter naar elkaar gegroeid.

Laat een reactie achter