Kinderen groeien veel sneller op dan verwacht – een feit dat geen enkele ouder zal ontkennen. Er komt dus een tijd dat de kamer van de kleine opnieuw moet worden ingericht naar zijn nieuwe voorkeuren en interesses. Een oplossing die zal helpen is fotobehang voor kinderen, maar dan zonder het kinderachtige karakter.

Met een kinder arangement kan je eenhoorns en feeën, superhelden en voetballers, kleurrijke ontwerpen, vlinders en teddyberen associëren. Daarentegen kan een kinderkamer zo worden ingericht dat het het kind aanspreekt maar niet kinderachtig is. Waarom is dit zo belangrijk? Juist omdat kinderen heel snel opgroeien en wat zij op dat moment leuk vinden al snel niet meer passend is.

Deze periode, waarin een kind geen kind meer is maar nog geen tiener, is het een hele uitdaging als het gaat om interieurinrichting. Dus vroegen we om enkele tips bij de Redro.nl specialisten, die heel goed weten wat voor decoratie te creëren zodat het jongste familielid tevreden is!

Metamorfose met fotobehang – kinderkamer met een idee

Het is de moeite waard ervan uit te gaan dat het snelste idee voor een metamorfose fotobehang voor een kinderkamer is, waardoor de bestaande inrichting 180 graden verandert. De afbeelding op groot formaat betekent dat, hoewel de rest van het meubilair hetzelfde blijft, de ruimte een verfrissende uitstraling krijgt. Deze oplossing heeft ook het voordeel van een snelle montage. De britten worden meestal slechts op één muur geplakt, om het interieur niet te overheersen, zodat het inrichten van een kamer een klusje van één middag is.

Het brede assortiment ontwerpen maakt het dan weer gemakkelijk om een idee te vinden voor een kind van elke leeftijd en interesse. Hieronder hebben we een handvol suggesties van de experts van Redro verzameld. We vertellen je waar je aan moet denken bij het kiezen van de ontwerpen en welke motieven het populairst zijn.

Zorg ervoor dat fotobehang voor de kinderkamer niet kinderachtig is

jongens-kinderkamer

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van fotobehang voor kinderen, die al wat groter zijn, is dat het ontwerp niet kinderachtig mag zijn. Zeker is dat geen enkel kind dat denkt dat hij bijna volwassen is, blij zou zijn met een decoratie met elfjes, een held in een cape of een roze pony. Het is dus belangrijk om fotobehang op maat te vinden die je kind nu leuk vindt, maar waar het over een jaar of twee niet meer uit groeit. Voor we het weten is het kind geen kleuter meer, maar een tiener…

Wat de aandacht verdient is het kleurenschema. Ook dit kan ook kinderachtig zijn. Het wordt perfect weergegeven door het voorbeeld van een meisjesarrangement. Als je dochter van de kleur roze houdt, is het veel beter om in plaats van de snoepjeskleur die bij Barbie poppen hoort, te kiezen voor een poederroze of een vuilroze inrichting. Deze optie zal ook goed passen als het meisje een tiener wordt. Een mooie aanvulling op een dergelijke kamer is bloemen fotobehang op maat in romantische of shabby chic stijl.

Het natuurthema is ook een uitstekende inspiratiebron wanneer je ideeën zoekt om de kamer van een wat groter kind in te richten. De natuur is universeel en tijdloos, dus het past zowel bij een kleuter als bij een tiener. Een suggestie van de experts van Redro is bos fotobehang. Tienerkamer met dennenbomen waartussen dieren zich verstoppen is een optie die jarenlang meegaat als je kiest voor een ontwerp in Scandinavische stijl met een moderne uitstraling.

Kies voor inspirerend fotobehang voor kinderen en jongeren met hun favoriete hobby

Een uitstekend idee voor het inrichten van de kamer van een opgroeiend kind zijn muurdecoraties geïnspireerd op hobby’s. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste wordt het ontwerp perfect aangepast aan het kind. Ten tweede zal het kind er niet snel uit groeien, aangezien het fotobehang zijn passies zal afbeelden. Ten derde is het een goed idee om je kind te motiveren om zijn hobby te ontwikkelen. Laten we eens kijken welke ontwerpen de Redro experts voor ons hebben voorbereid.

Jongere fotobehang voor een jongen of een iets kleinere jongen kunnen ontwerpen van de ruimte voorstellen, als het kind droomt van een carrière als astronaut of astronoom die nieuwe planeten ontdekt. Een ontwerp in gedempte kleuren is een voorstel voor de aankomende jaren. Een populaire optie is ook sport fotobehang op maat. Dit is een goede manier om je kind te motiveren om regelmatig te gaan trainen.

En wat kan fotobehang voor de tienerkamer van een meisje afbeelden? Het zal allemaal afhangen van haar passie. Als het meisje naar ballet gaat, zal een ontwerp in line art stijl met een ballerina er prachtig uitzien. Als het kind artistiek geïnspireerd is, is een ontwerp dat een schilderij imiteert een uitstekende oplossing. Als ze een reiziger is, vindt ze vast de kleurrijke wereldkaart met dieren op elk continent prachtig.

Motiverend fotobehang– tienerkamer schot in de roos

In de kamer van een kind zal typografisch jeugd fotobehang ook goed passen. Decoraties met inscripties is een idee dat al enkele seizoenen blijvend populair is, en wel omdat ze heel gemakkelijk te combineren zijn met verschillende stijlen en verschillende kamers. Voor de kamer van een opgroeiend kind hebben de experts van Redro gekozen voor ontwerpen met een optimistisch en motiverend karakter.

Het beste kan dit met een paar voorbeelden worden aangetoond: “Be yourself. Everyone else is already taken” of „Mistakes are proof that you are trying”. Dergelijk fotobehang op maat zal niet alleen de kamer opvrolijken, maar ook een positief accent toevoegen.
Fotobehang biedt een breed scala aan decoratieve mogelijkheden. Door de juiste motieven te kiezen, kan je niet alleen de kamer van een opgroeiend kind veranderen, maar ook een vrolijke sfeer creëren die hen zal aanmoedigen hun passies en interesses te ontwikkelen.

Laat een reactie achter