Yes, je hebt een date! Dit is erg leuk, maar natuurlijk ook super spannend. Je wil een goede indruk maken, maar je moet ook niet geforceerd overkomen. Hoe pak je dit nou het beste aan? Lees in dit artikel hoe jij je klaarmaakt voor die spannende date!

But first…relax!

relaxed

Het is logisch dat je zenuwachtig bent, maar als je je date op van de zenuwen moet ontmoeten zal dit het afspraakje niet ten goede komen. Zorg er daarom voor dat je voor de date ruim de tijd hebt om nog even te ontspannen en je je gedachten op een rijtje kunt zetten. Spreek bijvoorbeeld dus nooit gelijk uit het werk af. Ga thuis eerst nog wat voor jezelf doen voordat je je gaat klaarmaken voor de date. Ook is één van de belangrijkste dingen om op tijd te zijn. Anders sta je al 1-0 achter voordat de date goed en wel begonnen is.

Feel fresh, look fresh

date-man-vrouw

De warme dagen komen er weer aan dus is het belangrijk om voor de date even lekker te douchen of een bad te nemen. Iedereen kan een frisse verschijning waarderen. Ook zul je merken dat je jezelf een stuk zelfverzekerder voelt wanneer je lekker gedoucht hebt. Je kunt hier dan ook weer een ontspanningsmomentje van maken. Kijk hier bijvoorbeeld voor de fijnste producten om lekker te ontspannen. Zorg er dan ook voor dat je haar goed zit en je een lekker luchtje op doet.

Dress to impress

mannen-zomer-outfit

Denk goed na over je outfit tijdens de date. Je wil er natuurlijk nét iets beter uitzien dan normaal, maar toch jezelf blijven. Vraag bijvoorbeeld eens aan je vrienden of familie wat zij je leuk vinden staan; zij kennen je het beste en zullen goed weten hoe jij het beste overkomt. Houd ook rekening met de locatie van jullie date. Ben je op alles voorbereid? Je wil niet dat, wanneer het net gezellig is, jij eigenlijk liever weg gaat omdat je zit te bibberen van de kou. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde: kleed je niet te warm. Met zweetplekken en zweetluchtjes scoor je geen punten!

No awkward silence

speeddate-drankje

Jullie zitten net tien minuten en geen van beiden weet meer iets te zeggen: dit is natuurlijk waar iedereen bang voor is tijdens een date. Het zal niet snel gebeuren, hoogstwaarschijnlijk zijn jullie al genoeg over elkaar te weten gekomen waardoor het gesprek vanzelf zal gaan. Om met een zekerder gevoel aan de date te beginnen zou je van tevoren alvast wat onderwerpen kunnen bedenken waar jullie het over zouden kunnen hebben. Je bent vast nieuwsgierig naar bepaalde dingen van de ander? Je weet wat ze weleens zeggen: daten is bijna hetzelfde als solliciteren!

Verder is het belangrijk om je verwachtingen realistisch te houden en jezelf te zijn, dan moet het helemaal goed komen. En vooral: geniet ervan!

Laat een reactie achter