Wanneer je werkzaam bent als accountmanager is het belangrijk om je klanten tevreden te houden en je werkrelatie met de klant te waarborgen. Dit bereik je door als accountmanager onder andere te investeren in de klantrelatie. Maar hoe doe je dat op een originele manier? Heb je wel eens gedacht aan het ondernemen van een activiteit met de klant welke niet direct werkgerelateerd is, maar wel ook genoeg ruimte biedt om ook zakelijke gesprekken te voeren? Hieronder hebben wij vijf tips voor je opgesteld op je hierbij te helpen en nog meer uit je klantrelatie te halen.

Tip 1 – Een originele en unieke lunch

Het klinkt misschien als een inkoppertje, want je hebt waarschijnlijk al vaak genoeg een lunchafspraak gehad met de klant, maar neem je klant eens mee naar een originele lunch locatie. Door een change of scenery te creëren en een prachtige locatie te bezoeken, ontstaan er vanzelf boeiende gesprekken. Ondertussen kunnen jullie genieten van een heerlijke maaltijd en is er genoeg ruimte om zakelijke gesprekken te voeren. Je kunt ook kiezen voor een restaurant dat juist opvalt door zijn originele menukaart. Hier vind je een mooi overzicht van restaurants die op elk hun eigen manier uniek zijn en opvallen.

Tip 2 – Een chique borrellocatie

Heb jij eind van de middag een klantafspraak staan? Kijk dan eens of je in de omgeving een unieke borrel locatie kunt vinden. Niet het cafeetje om de hoek, maar ga echt eens op zoek naar een originele locatie. Wat dacht je van een oude bierbrouwerij of een fancy rooftopbar waarmee je indruk kunt maken op de klant. Verdiep je van te voren ook alvast in de menukaart, zodat je een heerlijke (en originele) aanbeveling kunt maken.

Tip 3 – Een teambuilding uitje

business team

Een echte originele manier om de binding op te zoeken met de klant is door hem of haar mee te nemen op een teambuildingsuitje. Hier leer je klant vanuit een andere setting kennen en krijg je de mogelijkheid om elkaar ook op persoonlijk vlak beter te leren kennen. Kies bijvoorbeeld voor een gave escape room of ga het avontuur aan en kies een gaaf klimpark uitje. Er zijn genoeg leuke en originele uitjes om indruk te maken op de klant, een goede tijd te beleven en tegelijkertijd elkaar beter te leren kennen.

Tip 4 – Een unieke boottocht

Ga eens op onderzoek uit en kijk of je ergens in de buurt een mooie sloep kan huren. Neem er een hapjes arrangement bij en vaar door bijvoorbeeld een mooie oude binnenstad heen. Een boot is een ideale locatie om gesprekken te voeren, te genieten van de mooie omgeving waar jullie doorheen varen en een goede tijd te beleven. Bekijk ook de mogelijkheid om er een schipper bij te huren, zodat jij je helemaal kan focussen op de klant in plaats van op het besturen van de boot.

Tip 5 – Jachtbouwer

boot varen

Weet jij toevallig of je klant houdt van varen of boten? Hoe kan je daar beter gebruik van maken dan door met de klant naar een jachtbouwer te gaan. Een echt origineel uitje om je klant mee naartoe te nemen. Vraag een rondleiding aan bij de organisatie en laat je inspireren door al het moois dat daar gebouwd wordt. Daarna kun je natuurlijk perfect de dag afsluiten in een mooi jachthaven restaurant in de buurt.

Bovenstaande tips helpen je bij het onderhouden van je klantrelatie, maar dan wel op een originele manier. Het is natuurlijk niet de bedoeling om deze activiteiten allemaal tegelijk in te plannen, maar kijk of je minimaal één keer per half jaar je klant mee kan nemen op een origineel uitje. Zo investeer je in de klantrelatie én beleef je samen een goede tijd.

Laat een reactie achter