Waarom moet je de print niet over naden, zakken of ritsen laten lopen?

Om bij zeefdrukken de beste afdrukkwaliteit te krijgen, hebben we een zo vlak mogelijk oppervlak nodig tussen de pallet (waarop het kledingstuk ligt) en het scherm (dat jouw ontwerp bevat). De voor-en achterkant van T-shirts zijn consistent soepel en hebben dezelfde dikte, waardoor we elke keer weer een perfecte afdruk kunnen maken. Wanneer je echter over een naad, een zak of een rits afdrukt, ontstaat er een inconsistentie omdat dit de dikkere delen van het kledingstuk zijn. Wanneer je op deze gedeelten van de kledingstukken afdrukt, ontstaat er ook een opening in de afdruk omdat de inkt van het scherm het shirt niet raakt vanwege de rand, die is ontstaan door de naad. Bij kleding laten drukken moet je dus goed oppassen dat dit niet voorkomt.

Waarom kun je beter niet op doorgestikte kledingstukken afdrukken?

Doorgestikte kledingstukken bieden de beste pasvorm van alle witte t-shirts omdat ze meerekken en zich vormen naar het lichaam van de persoon die het draagt. Dit is geweldig voor de eindgebruiker, maar maakt het afdrukken van een print lastig. Wanneer je een doorgestikt kledingstuk over de pers trekt, wordt het niet volledig uitgerekt, waardoor de inkt alleen op de hogere stukken komt. Wanneer het shirt vervolgens wordt aangetrokken, trekt de inkt uit elkaar, waardoor er een opening ontstaat tussen de ribbels waar de afdruk niet heeft gepakt. We kunnen wel meer druk op de pers uitoefenen om te proberen de inkt tussen alle vouwtjes te krijgen, maar dit beperkt de hoeveelheid details die ook daadwerkelijk op het kledingstuk worden getoond. Vanwege deze problemen raden wij je ten sterkste af om niet op doorgestikte kledingstukken af te drukken.

Welke kleuren pakken niet goed?

Niet elk kledingstuk pakt elke inkt even goed. We hebben een aantal testen uitgevoerd om erachter te komen welke kleuren wel en welke niet goed pakken bij het maken van een afdruk. Vanwege de intensiteit/de hoeveelheid van de kleurstof, die wordt gebruikt om de shirts helder en levendig te maken, werken de volgende kleuren niet goed bij het gebruik van een bepaalde soort inkt (waaronder onze premium standaardinkt): Kelly Green, Red, Royal Blue, Lapis, Cobalt, Purple, Forest, Teal en Turquoise. Als je op deze kleuren t-shirts gaat afdrukken, moet je er rekening mee houden dat lichtere kleuren zoals wit en geel worden beïnvloed door de kleur van het shirt waarop het wordt gedrukt.

Welke problemen ontstaan er bij het printen op hoodies?

zwarte-hoody

Hoodies zijn één van de moeilijkere kledingstukken om op te printen, maar ze zijn ook één van de best verkopende items tijdens de winter. Hieronder volgen enkele zaken waarmee je rekening moet houden bij het afdrukken van printen op hoodies:

  • Op dubbel gevoerde hoodies kun je slechts één kleur inkt en geen onderbasis printen. Ze schuiven makkelijk van de pers, zodat we niet nauwkeurig meerdere kleuren kunnen registreren.
  • Zakken op hoodies moeten worden vastgelijmd om erover heen te kunnen drukken. Hierdoor, kan een klant als die zijn kledingstuk ontvangt restjes lijmspray in de zakken tegenkomen. Dit moet na één wasbeurt wel weg zijn.
  • De afdrukken die je op een hoodie kunt afdrukken, variëren afhankelijk van het merk waarop je afdrukt. Misschien moeten we het ontwerp op de hoodie met een warmtepers drukken als het dubbel gevoerd is.

Laat een reactie achter