Als je de moedige beslissing hebt genomen om je vriendin of je vrouw eens te trakteren op nieuwe kleren, kunnen deze tips buitengewoon nuttig zijn. Stiekem kleding kopen is namelijk geen gemakkelijke taak, al helemaal niet wanneer het om jurken dames gaat. Het kan echter wel romantisch en attent zijn, op voorwaarde dat je het goed doet. Er zijn allerlei zaken om rekening mee te houden, dus bekijk deze tips goed voordat je gaat winkelen.

Tips om de juiste kleding voor je vriendin te kopen

vrouwen-kleding

  1. Vind de juiste afdeling. Dameskleding is meestal onderverdeeld in drie afdelingen. Je moet bij petite gaan kijken als je vriendin vrij klein is en een klein postuur heeft, de plusmaat is voor grotere posturen en het andere gedeelte is voor alles daartussenin.
  2. Zoek uit welke maat je vriendin draagt en raad dit niet. Als je de outfit stiekem voor haar wilt kopen, moet je je in haar garderobe wagen. Kies niet zomaar kleding uit, kijk naar de items die je vriendin nu draagt. De meeste vrouwen houden van kleding waar ze niet meer in passen, wetende dat ze een paar kilo kunnen verliezen en weer in hun favoriete stukken kunnen glijden.
  3. Controleer haar stijl. Kijk welke soorten kleding en kleuren ze leuk vindt. Het kan riskant zijn om voor haar iets te kopen dat jij leuk vindt, maar dat zal ze waarschijnlijk niet zal dragen. Als je wilt dat ze meer kleur draagt, doe dat dan subtiel. Houd misschien vast aan haar gebruikelijke kleuren, als het gaat om de belangrijkste kledingstukken, maar kies voor accessoires met meer kleur. Houd rekening met waar je denkt dat ze er goed in uitziet. Draagt ze losse of strakke broeken? Draagt ze vaker lange mouwen dan korte? Is ze blij om te pronken met haar decolleté?
  4. Wat is haar favoriete outfit? Een veilige optie is om kleding voor haar te kiezen waarvan je ongetwijfeld weet dat ze er dol op zal zijn. Als ze een favoriete jurk, top of spijkerbroek heeft, kun je altijd een soortgelijk kledingstuk in een iets andere kleur voor haar kopen. Als ze schoenen of laarzen heeft, waar ze van houdt, zou je ze in een andere kleur kunnen kopen die bij de nieuwe kleding past.
  5. Ga niet voor datgene waarvan jij denkt dat het sexy is. Laten we eerlijk zijn: veel mannen zien graag dat hun partners zich voor hen verkleden. Je moet die dunne lijn vinden tussen wat naar jouw mening sexy is en wat je vriendin comfortabel en zelfverzekerd zal dragen.
  6. Vraag het aan een van haar vriendinnen. Als je moeite hebt met het vinden van de juiste outfit of als je een beetje onzeker bent, kan het helpen om contact met een goede vriendin op te nemen. Stuur ze een link naar de items die je overweegt en vraag naar hun mening. Een goede vriendin helpt je graag op het goede pad.
  7. Maak de outfit compleet. Bij het kopen van kleding moet je ook rekening houden met de accessoires. Misschien heb je de perfecte jurk en top gevonden, maar merk je dat je vriendin deze niet draagt omdat ze geen bijpassende schoenen heeft. Gebruik online tijdschriften voor hulp bij het stylen en kijk welke soorten schoenen er goed uitzien met de kleding, die je hebt gekocht. Bekijk ook de huidige collectie van je vriendin. Het geeft je een idee van wat haar aantrekt in schoenen.
  8. Maak het helemaal compleet. Als je echt indruk wilt maken, ga er dan helemaal voor en koop bijpassend ondergoed en een paar sieraden of haaraccessoires. Je hoeft niet te overdrijven, een subtiele ketting of een armband kan een outfit compleet maken. Kijk welke maat ondergoed je vriendin draagt en koop verstandig. Het heeft natuurlijk geen zin om een zwarte bh voor onder een witte blouse te kopen.

Laat een reactie achter