Het kan best moeilijk zijn om kleding te vinden als je een maatje meer hebt. Vooral als je een man bent. Waar vrouwen in de meeste winkels wel grotere maten terug zullen zien, moet je als man vaak naar een speciaalzaak. Gelukkig is er – als je weet waar je moet zoeken – ook genoeg grote maten herenkleding te vinden. Ook dan zit de zoektocht er echter nog niet op. Want waar moet je eigenlijk op letten wanneer je kleding koopt voor een maatje meer? Hoe zorg je ervoor dat je je echt zelfverzekerd in je nieuwe outfit kunt voelen? In dit artikel geven we enkele fijne kledingtips voor mannen met een maatje meer.

Haal jezelf uit die comfortzone

Veel mensen hebben een eigen comfortzone. Zeker als het om kleding gaat. Ze kiezen altijd voor de meest veilige opties. Dragen eigenlijk nooit iets anders. Dat geldt niet alleen voor heren met een maatje meer, maar eigenlijk voor iedereen. Toch wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Het zal je namelijk verbazen hoe leuk geheel andere stijlen je kunnen staan. Zoek daarom eens een grote maten winkel op en ga gewoon passen. Ook dingen die je anders nooit zou pakken. Een grote maat broek heren? Jawel, maar dan wel met een gaaf nieuw patroon of een bijzondere kleur. Heel spannend om te passen, maar je zult zien dat veel meer kledingstijlen je leuk zullen staan.

Vraag eventueel om advies aan een winkelmedewerker of neem een vriend of familielid waarvan je zeker weet dat deze zijn of haar eerlijke mening geeft. Vind je het iets veiliger om vanuit huis te shoppen? Maak dan gebruik van een webwinkel. Houd er wel rekening mee dat het kiezen van de juiste maat dan wat lastiger is. Volg in dit geval het maattabel op, zodat je zeker weet dat de door jou gekozen kleding ook daadwerkelijk past.

Niet groter dan nodig

Veel mannen hebben het gevoel dat ze hun lichaam moeten verbloemen als ze een maatje meer hebben. Het gevolg is dat ze hun kleding nog groter kopen. Dit is echter een slecht idee. Hoe groter je je kleding koopt, hoe groter je ook zal lijken. Totaal onnodig. Ook met een maatje meer moet je gewoon bij je eigen kledingmaat blijven. Maar wat is dan je eigen kledingmaat?

3-verschillende-overhemden

Dat is niet altijd even gemakkelijk. Bovendien ligt een kledingmaat niet vast. Bij de ene winkel kan je aan een XL genoeg hebben, terwijl je bij de ander XXXL nog krap vindt zitten. Daarom is het vooral belangrijk om te passen. Dat is eigenlijk de enige manier om ontdekken of de kleding wel of niet bij jou past.

Accentueer lichaamsdelen waar je trots op bent

Bijna iedereen heeft wel lichaamsdelen waar ze zich minder zelfverzekerd over voelen en delen waar ze juist trots op zijn. Probeer de delen waar je trots op bent extra te accentueren. Vind je bijvoorbeeld dat je goede, gespierde benen hebt? Accentueer deze dan met een mooie, opvallende broek. Op die manier verleg je de aandacht naar het lichaamsdeel waar je je goed over voelt.

Laat een reactie achter