Tegenwoordig loont het om voordat je een sprong in het diepe maakt, een goed plan te maken. Het is bewezen dat als je een goed bedrijfsplan hebt, er zeker manieren zijn om ook een succesvol bedrijf op te zetten. Enkele van de bedrijven, die miljonairs hebben gecreëerd, zijn Crooks & Castles, LRG, Affliction, enz… deze bedrijven zijn allemaal in de kledingindustrie groot geworden.

Heb jij een goed idee voor een nieuw kledingmerk, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zoek dan niet verder want wij hebben de tien beste tips over hoe je zelf een succesvolle kledinglijn kunt beginnen voor je op een rijtje gezet! 

1. Doe eerst wat onderzoek

Zorg ervoor dat je, voordat je erin duikt, goed op de hoogte van de kledingindustrie bent. Krijg inzicht in hoe het bedrijf werkt. Lees hoe andere merken succesvol zijn geworden en modelleer een vergelijkbare strategie.

2. Plan alles

financieel-plan

Voordat je begint, moet je een duidelijk beeld hebben van wat je van plan bent om te gaan doen. Probeer een beslissing te nemen over wat voor een soort t-shirts je van plan bent te gaan verkopen, wie je doelgroep is en of je t-shirts alleen online beschikbaar zullen zijn of dat je ze uiteindelijk ook in winkels wilt gaan verkopen. Plan een marketingstrategie, die zowel gratis als betaalde advertentiemethoden omvat. Dit heb je nodig om je merk onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Stel een praktisch bedrijfsplan op dat je als richtlijn kunt gebruiken. Om te beginnen moet je de waarden, je missie, je doelstellingen, je strategieën, je doelen en de langetermijnvisie van je merk identificeren.

3. Ken je concurrentie

Je moet altijd weten met welke andere kledinglabels je gaat concurreren. Als je een label opzet dat is gebaseerd op humoristische t-shirts, moet je kijken wat alle andere t-shirtlabels doen. Houd zaken als hun ontwerpvariatie, de prijzen en de promotie goed in de gaten omdat dit nieuwe ideeën kan opleveren voor jouw eigen bedrijfsstrategie. Dit kan tegenwoordig eenvoudig worden gedaan door de blogs van concurrerende merken te lezen en je aan te melden bij hun nieuwsbrieven, zodat je kunt bijhouden wat ze van plan zijn. Deze kennis kan je helpen om goed op de hoogte te blijven.

4. Maak producten die mensen daadwerkelijk willen kopen

Het lijkt erop dat deze stap voor de hand ligt, maar je zult versteld staan van enkele van de t-shirts die je tegenwoordig kunt vinden. Test de kwaliteit van je t-shirts door eerlijke meningen te krijgen van anderen en dan bij voorkeur van mensen, die binnen je doelgroep vallen.

5. Zet de financiën goed op een rijtje

business

Als je eenmaal weet wat je van plan bent om te gaan doen, moet je een idee krijgen van hoeveel alles je gaat kosten. Houd wanneer je begint met het produceren en verkopen van t-shirts al je uitgaven bij. Ontvang offertes van verschillende merken en vergelijk prijzen om zo de beste deal te kunnen krijgen, zonder dat dat de kwaliteit beïnvloed. Vergeet ook de kosten voor het labelen, het verpakken of welke andere afwerkingsopties je ook gebruikt niet. Vergeet ook de enveloppen voor de facturen, de dozen en de opslagruimte voor de producten niet. Laat je niet misleiden door de honderden nieuwe bedrijven die t-shirts zijn gaan produceren. Het beginnen van een bedrijf dat t-shirts maakt, is niet goedkoop. Zo kun je ook bepalen hoeveel je moet vragen voor je product.

6. Bedenk een goede promotiestrategie

business-planning

Zoek een manier om bekendheid te krijgen. Om te beginnen, kan je de strategie PPC-advertenties, persberichten, blogs en het gebruik van sociale netwerken omvatten. Je kunt zelfs gratis t-shirts met daarop je logo weggeven. Het gebruik van guerrilla-tactieken en promotieartikelen zoals deze, kan een enorme impact hebben op je bedrijfsgroei. Maar kom niet goedkoop over. Vroeg of laat zul je je realiseren dat je geld moet uitgeven om je t-shirtbedrijf op de markt te brengen en daarom moet je bereid zijn om te betalen voor zaken zoals online advertenties, sponsoring van evenementen en andere betaalde marketingmethoden. Het is begrijpelijk dat niet iedereen veel te besteden heeft, dus zoek naar slimme manieren om betaalde promotie met gratis promotie te combineren. Je zou bijvoorbeeld zelfs met de juiste verpakking een goede promotiestrategie kunnen opzetten.

7. Ga op zoek naar partners

Je begint misschien alleen, maar je moet uiteindelijk op zoek gaan naar partners om het potentieel van je merk te kunnen maximaliseren en om je te helpen je doelen efficiënter te kunnen bereiken. Streef ernaar om partnerschappen aan te gaan en met andere bedrijven, die je mogelijk kunnen helpen, samen te gaan werken.

8. Stel zakelijke doelen

business team

Hoeveel t-shirts ben je van plan om dit jaar te gaan verkopen? Hoe zit het met deze maand of deze week? Veel mensen, die net een onderneming zijn begonnen, hebben geen idee of het kan ze gewoon niets schelen. Dan is er ook nog de groep mensen die te bang zijn om een doel te stellen uit angst dat ze dat doel niet zullen bereiken. Een succesvol bedrijf stelt doelen voor succes om zo een goed idee te hebben van waaruit je uiteindelijk naartoe werkt. Stel een doel en geloof in je vermogen om het te kunnen bereiken. Zoals de wet van aantrekkingskracht luidt: als je weet dat je het gaat bereiken, ga je het ook bereiken. Als je vanaf vandaag besluit dat je elke week tien t-shirts verkoopt en sterk in je bedrijf gelooft, zul je er alles aan doen om een manier te vinden om die T-shirts ook echt verkocht te krijgen. Als je geen doel stelt, blijf je met een doos met t-shirts zitten, die je misschien niet zult verkopen.

9. Stop niet omdat je de eerste dag niets hebt verkocht

Geef niet meteen op. Probeer manieren te bedenken om je ontwerpen, je strategie of je werkgewoonten te verbeteren. Als je net begint, leer je elke dag en dus ga je door. Winnaars geven nooit op en opgevers winnen nooit. Lees informatieve, motiverende boeken om de moed erin te houden. Bezoek regelmatig de websites en blogs van andere merken en kijk hoeveel plezier ze hebben in de verkoop van hun product. Zo kun je jezelf eraan herinneren waar je over een paar jaar wilt zijn. Analyseer je bedrijfsplan, promotie-inspanningen en merkstrategie opnieuw. Bedenk hoe je je verhoudt tot de concurrentie en benadruk het voordeel dat je hebt ten opzichte van je concurrentie.

10. Heb plezier

Als je alleen maar snel geld wilt verdienen, zul je niet slagen en geloof me dat geldt voor ELK bedrijf. Houd van wat je doet en doe waarvan je houdt. Je passie komt zeker tot uiting in je merkimago. Hoe leuker het is, hoe productiever je zult zijn. Zet hem op!

Laat een reactie achter