Wil je graag meer kleur aan een ruimte toevoegen, maar wil je hier liever niet te veel geld aan uitgeven of tijd aan besteden? Geen probleem. Je hoeft geen hele kamer opnieuw te schilderen of een bank opnieuw te laten bekleden om kleur aan de ruimte toe te kunnen voegen. Bekijk deze goedkope en eenvoudige manieren om kleur toe te kunnen voegen zonder daarvoor veel moeite te hoeven doen.

Bloemen

Bloemen zijn misschien wel de gemakkelijkste manier om meteen meer kleur toe te voegen zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Als je een bos bloemen in een ruimte neerzet, merk je meteen een verschil. Wanneer de bloemen doodgaan en uit de ruimte worden gehaald, zal het de volgende keer als je binnenloopt een beetje leeg voelen. Bloemen voegen leven aan de ruimte toe. Ze zijn ook een geweldige manier om met kleur te experimenteren om er zo achter te komen welke kleuren mooi in de ruimte staan.

Textiel

woonkamer-paarse-bank

Met stof kun je ook een groot verschil maken. Natuurlijk kun je een hele bank of een stoel laten bekleden maar je kunt ook accentkussens of een poef gebruiken om meer kleur aan te brengen. Soms kan het veranderen van de lampenkappen al heel veel doen. Koop wat goedkope lapjes in wilde kleuren en patronen en bekijk wat leuk in je kamer staat.

Vloerkleden

grote woonkamer

Vloeren nemen een groot deel van de visuele ruimte van een kamer in beslag, dus waarom zou je deze dan niet gebruiken om wat meer kleur toe te voegen? Vloerkleden kunnen ook weer makkelijk worden vervangen en daarom zijn ze een geweldige keuze. Terwijl vloerbedekking vast ligt en meestal wordt vastgelijmd, kunnen vloerkleden eenvoudig worden verplaatst. Met de vloerkleden, die je tegenwoordig goedkoop kunt aanschaffen, kun je experimenteren zonder veel geld uit te hoeven geven (en als je bent uitgekeken op een kleur of patroon zoek je weer wat anders).

Kunst

woonkamer blauw

Wanneer mensen aan kunst denken, denken ze vaak automatisch aan iets dat duur is. Dat is helemaal niet zo! Hoewel originele kunstwerken duur kunnen zijn, kunnen prints, schilderijen van nieuwe kunstenaars, foto’s, ingelijste stukken textiel en muurstickers voordelig worden gekocht. Ze kunnen je ruimte gemakkelijk persoonlijk en kleurrijk maken. Je zou ook zelf iets moois kunnen printen op een canvas van BesteCanvas.nl.

Raambekleding

Je kunt ook raambekleding gebruiken om meer kleur aan een ruimte toe te kunnen voegen. Je hebt hele dure raambekleding maar zijn ook goedkope opties op de markt verkrijgbaar. Je kunt de raambekleding eenvoudig in een kleur houden maar je kunt ook kleurrijke gordijnen of vitrage met een print nemen. Als je je ruimte echt bijzonder wilt maken, kun je voor stof met een wild patroon en veel kleur kiezen. Ook kan je er een fotolijst kwijt voor wat extra gezelligheid. Als je besluit dat je het na een tijdje niet leuk meer vindt, kun je de raambekleding eenvoudig verwijderen en vervangen door nieuwe. Met deze code GRANDLIFE krijg je tot 5 GRATIS MIXPIX fototegels van BesteCanvas.nl. Om je gratis afdruk te verkrijgen, ga je naar www.bestecanvas.nl, uploadt de gewenste foto’s en voer de naam GRANDLIFE in tijdens het afrekenen. Hoe meer je koopt, hoe meer je gratis krijgt!

Lint

Misschien wel de gemakkelijkste en chicste manier om meer kleur toe te voegen, is door het gebruik van lint. Koop eenvoudig wat dubbelzijdig plakband en gebruik dit om kleurrijk lint op je lampenkappen, ramen, kastdeuren, fotolijsten en overal waar je een vleugje kleur wilt te plakken. Vergeet niet dat als je lint gebruikt om sommige delen van je huis te accentueren, je het beste lint kunt gebruiken dat mooi is. Goedkoop lint ziet er namelijk ook goedkoop uit. Probeer het liefste lint van zijde of fluweel te gebruiken. Kies voor een kleur die mooi bij de rest van de meubels staat.

Accessoires

woonkamer-led-verlichting

Zet bij twijfel een kleurrijk accessoire neer. Of het nu gaat om een vaas, een beeldje, een paar kussens of een fruitschaal, de kleine extra’s die je in een kamer neerzet kunnen een geweldige dosis kleur en persoonlijkheid aan de ruimte toevoegen.

Laat een reactie achter