Als het gaat om de inrichting van een woning, heeft niet iedereen de tijd of het geld om een hele make-over in hun woonkamer te doen. Maar maak je maar geen zorgen! Je hoeft er ook niet veel voor uit te geven om een leuke afwisseling te krijgen en het uiterlijk van je kamer te verbeteren. Met een paar mooi gekleurde rotanstoelen van Sweetlivingshop.nl kan je al een groot verschil maken. Lees hier onze 10 favoriete manieren om kleur aan jouw woonkamer toe te voegen en de inrichting van jouw huis wat op te vrolijken.

Verf één muur

woonkamer blauw

Je zult merken dat je flink wat kleur kunt toevoegen door slechts één muur van jouw woonkamer te schilderen. Dit zal echt het accent van de woonkamer veranderen zonder dat het een groot decoratieproject wordt. Als jouw kamer een nis heeft, is dat de perfecte keuze voor extra kleur. Je kunt een gedurfde, contrasterende kleur uit een gebloemde stof kiezen of voor een subtiele tint, die net iets donkerder is dan de kleur van de andere muren. Elke verandering in kleur zal het interessanter maken!

Koop een paar extra kussens

Niets voegt zo veel kleur toe als kussens die strategisch op meubels worden geplaatst. Of je nu kiest voor effen stoffen voor op een bloemenbank of -stoel of voor kleurrijke kussens met een patroon voor een stoel of bank in een effen kleur, deze eenvoudige toevoegingen zullen comfort en precies de juiste kleur toevoegen.

Voeg een beetje moeder natuur toe (zelfs als dit betekent dat je haar voor de gek houdt!) 

zonlicht woonkamer

Groene planten of een bloemen abonnement voegen kleur, geur, persoonlijkheid en gewoon goede gevoelens toe aan de woonkamer. Als je echt geen groene vingers hebt, vraag dan je tuincentrum om planten aan te bevelen, die weinig of geen verzorging nodig hebben. Als je veel van huis bent, neem dan genoegen met enkele van die prachtige kunstmatige exemplaren die er op de markt zijn. Je kunt er fantastisch uitziende planten, bladeren en bloemen vinden, die alleen moeten worden afgestoft.

Voeg een grillige lamp toe

Zelfs als je een traditionele klassieke woonkamer hebt, kun je een interessant punt toevoegen door een lamp of schemerlamp te selecteren die kleurrijk of grillig is. Hoe zit het met het gebruik van een interessante pot of sculptuur? Je kunt de elektrische componenten voor een redelijke prijs in een lampenwinkel laten installeren. Selecteer vervolgens een kap met een interessante vorm en lijm op de rand aan de boven- en onderkant van de kap kralen of lint om kleur toe te voegen.

Breng wat kleur op de vloer aan 

Een kleurrijk vloerkleed, strategisch geplaatst voor een stoel of onder een salontafel, kan kleur en textuur aan een woonkamer toevoegen. Het kan op een hardhouten vloeren, geverfde vloeren of op vaste vloerbedekking worden gelegd. Je kunt een contrastkleur kiezen, gekozen uit de stof die je in de kamer gebruikt of er een zoeken met een interessant patroon, dat aansluit bij het thema van jouw kamer.

Een stoelkussen opfrissen 

Als je een kleine stoel hebt, zoals een bureaustoel of bijzetstoel, overweeg dan om het zitkussen te laten vervangen. Een frisse kleur zal ze interessant maken en een sombere hoek opfleuren.

Reflecterende kleur

Probeer een grote spiegel tegen een kale, saaie muur te plaatsen. Kies een interessante lijst of versier een stuk van de spiegel met een koord of vlecht. Als je een oude lijst hebt, overweeg dan om het in een felle kleur te schilderen. De spiegel reflecteert de kleur uit de hele ruimte en voegt ook licht toe aan de ruimte.

Word kunstzinnig 

muursticker_woonkamer

Een kleurrijk kunstwerk, dat in een woonkamer wordt geplaatst, voegt niet alleen een decoratief accent toe, maar introduceert ook kleuren en vormen, die je misschien niet in een groter gebied kunt gebruiken. Probeer eenvoudige foto’s in te lijsten met kleurrijke matte en glanzende lijsten.

Verf de achterkant van een boekenplank

Een geweldige toevoeging van kleur kan worden bereikt door een boekenplank in twee kleuren (of zelfs meer!) te schilderen. Je kunt ook als je echt de aandacht wilt trekken voor elke plank een verschillende kleur kiezen. De kleur zal echt helpen om de items op de planken eruit te laten springen en er belangrijk uit te laten zien.

Lekker liggen met een plaid

Een handgemaakte quilt, een grof geweven plaid of gezellige, kleurrijke deken voegt wanneer deze over de rug of de arm van een neutrale bank of stoel wordt gedrapeerd interessant. Kies een kleur die ook andere stukken in de kamer accentueert. En deze praktische toevoeging kan worden gebruikt om tijdens het kijken naar televisie of het lezen van een boek gezellig onder te kruipen.

Laat een reactie achter