Verschillende keren per jaar komen er enorme groepen gerespecteerde ontwerpers, architecten en vertegenwoordigers van grote verfbedrijven samen voor speciale conferenties. Recent hebben ze de kleurentrends 2020 besproken. Deze bijeenkomsten vinden plaats in Milaan, Parijs, New York en andere op mode en design gerichte grote steden.

De populaire verfkleuren van bijvoorbeeld de Flexa kleuren zullen in 2020 erg gevarieerd zijn. Wij garanderen je dat er zeker iets naar jouw smaak tussen zal zitten. Aangezien het in 2020 de trend wordt om alle accenten in het interieur nog eens extra te accentueren zullen de kleurentrends in 2020 juist rustige en neutrale tinten zijn. Bovendien helpen ze bij het accentueren van de verfijnde elementen in het interieur.

In dit artikel bespreken we alle tips, die je nodig hebt voor de meest fascinerende kleurentrends in 2020 voor het interieur.

Zorg ervoor dat je klaarzit om aantekeningen te maken over wat in 2020 de zeer populaire verfkleuren worden!

1. Franse vanille voor de zachste slaapkamerkleuren in 2020 

Iedereen weet inmiddels wel wat de basiskleuren met een ruimte kunnen doen. Geel en andere geeltinten geven je een warm gevoel. De reden is simpel. Geel is de kleur van de zon wat immers onze belangrijkste warmtebron is. Verfkleuren in Franse vanille werken in 2020 perfect als het gaat om het visueel vergroten van een kamer.

Geeltinten zijn ook in 2020 perfect voor een kamer in huis zonder ramen. De wanden van een badkamer in Franse vanille zullen bijvoorbeeld het hele interieur van die ruimte aanvullen. Mits je natuurlijk wel voor de juiste optie hebt gekozen.

2. Mint mag ook niet ontbreken in de kleurentrends van 2020

Flexa-HomeForCare-Kleurentrends2020-BlokkenPoef-min

Mint kan absoluut de kleur van 2020 worden genoemd. Het is een unieke tint groen. Groen wordt geassocieerd met de natuur. Daarom maakt het de persoon, die naar die kleur kijkt, kalm en ontspannen. Mint is een mengsel van geel, blauw en groen (de precieze tonen van die kleuren natuurlijk) en heeft de kenmerkende eigenschappen van al die kleuren.

Geel straalt positiviteit en geluk uit. Je voelt je daarom ook op je gemak. Ondertussen staat blauw voor vertrouwen en betrouwbaarheid. Als de worden gemengd met groen krijg je de de perfecte cocktail. De kleur mint als kleurentrend in 2020 voor het interieur heeft goede effecten op de menselijke fysiologie. Daarom wordt mint vaak gecombineerd met rood. Ze brengen elkaar perfect in balans.

3. Hazelnoot als verfkleur voor in de woonkamer

Je zult deze kleur in 2020 vaak tegenkomen als kleur voor de woonkamer. Hazelnoot staat in de lijst met de kleuren, die verantwoordelijk zijn voor ontspanning. Omdat het een donkerdere tint beige is, is het een ideale achtergrond. Als je besluit om de muren in een kamer een hazelnootkleur te geven, komt alles in de ruimte mooier uit. In 2020 is hazelnoot misschien wel één van de populairste verfkleuren voor de woonkamer.

4. Grijs-Groen is in 2020 een unieke trendy kleur voor in het interieur

Flexa-HomeForplay-Kleurentrends2020-10-min

Groen is in 2020 absoluut de ster van de kleurentrends voor het interieur. Vanaf 2018 domineerde groen al de kleurkeuzes voor het interieurontwerp. Andere tinten mengen met groen is een gedurfde zet. Grijs vult deze weelderige tint echt perfect aan. Het resultaat ziet er gewoon inspirerend uit. Het geeft een verfrissende look.

Grijsgroen is in 2020 één van de beste kleuren voor slaapkamers. In 2020 zul je zo veel populaire verfkleuren in huizen tegenkomen. Deze optie zal in 2020 echter schitteren naast de andere kleuren in de slaapkamer.

5. Warm grijs is een andere neutrale kalme optie voor populaire verfkleuren in 2020

Flexa-HomeForCreativity-Kleurentrends2020-Zolder-min

Grijs is de koning van alle neutrale kleuren. De rust en sereniteit die grijs uitstraalt maakt dat het in de top 6 van populaire verfkleuren in 2020 staat. Deze eenvoudige tint is er om die mensen te redden, die niet van helderdere tinten houden. In 2020 zul je grijze tinten vooral in slaapkamers terugvinden omdat het perfect samengaat met een minimalistische en moderne stijl.

6. Rode en paarse kleuren zullen in 2020 het roze in de slaapkamer vervangen

Flexa-HomeForplay-Kleurentrends2020-11-min

Alle tinten rood tot paars zullen in 2020 ongetwijfeld alle roze tinten volledig vervangen. Deze twee kleuren zijn anders en dat zorgt voor een contrast. Dit is ook precies waar de schoonheid van hun combinatie ligt!

Voor meer woontrends voor 2020 en praktische informatie kan je gratis woonbrochures aanvragen.

Laat een reactie achter